Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana sprzętu, wzmacniacz pod kef R300

w2c

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam taką trochę zbieraninę sprzętu, którą składałem jeszcze za czasów studenckich:

- CD HK970

- WZMACNIACZ XINDAK A-06

- KEF CRESTA 10

- KABLE SUPRA Ply 2

Całość grała dość ciekawie jednak przyszedł czas na zmiany. Jakiś czas temu zakochałem się w brzmieniu kolumn KEF R300 i tak się złożyło, że od niedawna jestem ich właścicielem, a nową konfigurację stereo chciałem zacząć właśnie od nich. Zdaję sobie sprawę, że reszta sprzętu nie pasuje lub w części dlatego prosiłbym Was o pomoc, sugestie głównie jeśli chodzi o wzmacniacz oraz kable, chyba że odtwarzacz CD również nie nadąży :)

słucham: ROCK, INDIE, trochę JAZZU

budżet to max 5 tys

Z nowych zdecydowanie Baltlab Epoca 3.

Polska konstrukcja, gra równo i subtelnie ze sceną która w tym budżecie raczej możesz nie znaleźć.

Druga propozycja to Cayin lampowy.kosztuje kolo 5ys.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Z nowych zdecydowanie Baltlab Epoca 3.

Polska konstrukcja, gra równo i subtelnie ze sceną która w tym budżecie raczej możesz nie znaleźć.

Druga propozycja to Cayin lampowy.kosztuje kolo 5ys.

Eeeetam , Nad za 500 + mod muda za 400 i gra jak piecyk za 8000 , i ze cztery tysi w kieszeni zostaje . :)))

Sam niedawno zakupiłem Kef r300 i teraz czekam za swoim wzmacniaczem.

Na allegro jest Roksan Kandy k2 to wydaję się być dobra a nawet bardzo dobra opcja do Kef

Jeszcze zależy jaki lubisz dźwięk jak dosyć mocno ocieplony to właśnie Roksan

Ja sam osobiście zakupiłem Nada c356 i wysłałem go modyfikacje.

Prędzej miałem Nada c350 z modem i grało to bardzo fajnie.

Sam c356 oryginalny grał fatalnie bynajmniej względem C350 z modem.

Zobaczmy jak grać będzie C356 modowany przez Muda44.

Eeeetam , Nad za 500 + mod muda za 400 i gra jak piecyk za 8000 , i ze cztery tysi w kieszeni zostaje . :)))

Rydz tak widzę szydzisz, a powiedz mi jak oceniasz mudy mod?

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Ale mi zależy na Twojej subiektywnej ocenie.

Jak można ocenić coś czego się nigdy nie używało powiedz mi no jak???

To tak jakbym ja komuś odradzał zakup lamborghini mówiąc że jest nadsterowne a nigdy nawet nie siedziałem w środku auta.

Ot tu też taki paradoks

Sam niedawno zakupiłem Kef r300 i teraz czekam za swoim wzmacniaczem.

Na allegro jest Roksan Kandy k2 to wydaję się być dobra a nawet bardzo dobra opcja do Kef

Jeszcze zależy jaki lubisz dźwięk jak dosyć mocno ocieplony to właśnie Roksan

Ja sam osobiście zakupiłem Nada c356 i wysłałem go modyfikacje.

Prędzej miałem Nada c350 z modem i grało to bardzo fajnie.

Sam c356 oryginalny grał fatalnie bynajmniej względem C350 z modem.

Zobaczmy jak grać będzie C356 modowany przez Muda44.

Widzę, że mamy identyczne doświadczenia, też miałem c350 (grał bajecznie) i dałem go szwagrowi, bo kupiłem C356 i ta gra już inaczej, ale jestem zadowolony.

Pozdrawiam,

Gość rydz

(Konto usunięte)

Widzisz cygaret .

To jest jeden z jasnowidzów , a teraz , wzmacniaczy miał dwa na krzyż lącznie z Nadem , on Tobie napisze odpowiednią reckę . :)

Widzę, że mamy identyczne doświadczenia, też miałem c350 (grał bajecznie) i dałem go szwagrowi, bo kupiłem C356 i ta gra już inaczej, ale jestem zadowolony.

Pozdrawiam,

A jest modowany?

Bo C350 po modzie zmiatal C356 bez moda w każdym aspekcie.

Ogólnie C350 modowany przez Muda44 rozwalał wiele wzmacniaczy.

C356 jako integra bez tuningu jest fatalny, za to jako końcówka mocy gdzie za pre robił u mnie Audio GD NFB28 z amanero to już nie powiem dawał radę z Kef.

Teraz czekam na wzmacniacz bo właśnie jest u Muda na tuning zobaczymy o ile będzie lepiej i czy w ogóle względem C350 modowanego.

Widzisz cygaret .

To jest jeden z jasnowidzów , a teraz , wzmacniaczy miał dwa na krzyż lącznie z Nadem , on Tobie napisze odpowiednią reckę . :)

Jakbyś poczytał to byś widział że są na forum ludzie którzy kupowali ode mnie różne inne marki wzmacniaczy, ale ułomność to twój problem nie mój.

A ty nadal nie jesteś w stanie napisać jak jesteś w stanie coś ocenić nie mając z czymś do czynienia

To jak to w koncu jest, mamy super grajace zmudowane nad-y c 350, jest super ale sprzedajemy je i kupujemy nowe c 356 grajace tragicznie... Teraz wiem czemu tak bronia mudyfikatora wzmacniaczy, odtwarzaczy strumieniowych i kolumn. Dobranoc!

-Salva Mea-

To jak to w koncu jest, mamy super grajace zmudowane nad-y c 350, jest super ale sprzedajemy je i kupujemy nowe c 356 grajace tragicznie... Teraz wiem czemu tak bronia mudyfikatora wzmacniaczy, odtwarzaczy strumieniowych i kolumn. Dobranoc!

Oba były tuningowane. Faktycznie C356 ze sklepu gra przeciętnie. I kupujemy nowy, żeby zmodyfikować i zobaczyć czy będzie tak dobrze jak z C350 czy jeszcze lepiej. Jako końcówka mocy nie podłączałem.

Pozdrawiam,

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jakbyś poczytał to byś widział że są na forum ludzie którzy kupowali ode mnie różne inne marki wzmacniaczy,

A po co mam czytać wszystkie twoje wypociny , przecież jesteś jasnowidz , ja też ......

To jak to w koncu jest, mamy super grajace zmudowane nad-y c 350, jest super ale sprzedajemy je i kupujemy nowe c 356 grajace tragicznie... Teraz wiem czemu tak bronia mudyfikatora wzmacniaczy, odtwarzaczy strumieniowych i kolumn. Dobranoc!������

No bo kto by kupił to potem :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

No bo kto by kupił to potem :)

rydz jak cie boli ze ktos robi mody i ludzie z tego korzystaja (juz nawet nie patrzac czy to dziala czy nie) to wez pomodl sie przed snem albo napisz jakiegos bloga... ale nie psuj koledze watku o wzmacniaczu do kefow.

Witam

tak mi się przypomniało:

spotyka się dwóch jasnowidzów.

Cześć, co u mnie słychać? Bo co u Ciebie to wiem.

a pro po tego Xindaka 6800se

Mam wzmacniacz 6800R. Jaka jest różnica w jakości i brzmieniu powyższych.

pozdrawiam zuk1

Gość rydz

(Konto usunięte)

rydz jak cie boli ze ktos robi mody i ludzie z tego korzystaja (juz nawet nie patrzac czy to dziala czy nie) to wez pomodl sie przed snem albo napisz jakiegos bloga... ale nie psuj koledze watku o wzmacniaczu do kefow.

No to przeczytaj łaskawie co ci przytoczę / napiszę i się odnieś .

1 Jest na temat ?

2 Jest na temat ?

:))) > w2c < jak ma być nowy to wypożycz do odsluchu Xindaka XA-6800-SE .

3 , A to jest na temat ?

Co wniosłeś merytorycznego do tego tematu , pomogłeś zainteresowanemu ?

Wrzuciłeś kawał śmiecia !

Także nie nie pouczaj więcej co mam robić , i zajmij się sobą !

a pro po tego Xindaka 6800se

Mam wzmacniacz 6800R. Jaka jest różnica w jakości i brzmieniu powyższych.

Nie słuchałem 6800R , natomiast różnice w budowie tych wzmacniaczy są istotne 6800-SE oddaje pierwsze kilka wat w klasie A , ma bardzo dobre trafo R-Core .

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Co wniosłeś merytorycznego do tego tematu , pomogłeś zainteresowanemu ?

Wrzuciłeś kawał śmiecia !

Także nie nie pouczaj więcej co mam robić , i zajmij się sobą !

Nie na temat wpisy wyzej sa bo zaczales bajzer robic we wlasnym interesie. Nie odbijaj pileczki jak klocaca sie kobieta tylko spojrz na siebie i zastanow sie co robisz. Mysle ze jestes wytarczajaco dojrzaly aby to zrobic.

Otworzylem ten temat bo sam bede moze kefy kupowal i chcialm poczytac co sie do nich zaleca. Ale twoj post na poczatku zmienil tok dyskusji i nic sie nie dowiedzalem, stad moj komentarz.

Witajcie,

Mam taką trochę zbieraninę sprzętu, którą składałem jeszcze za czasów studenckich:

- CD HK970

- WZMACNIACZ XINDAK A-06

- KEF CRESTA 10

- KABLE SUPRA Ply 2

Całość grała dość ciekawie jednak przyszedł czas na zmiany. Jakiś czas temu zakochałem się w brzmieniu kolumn KEF R300 i tak się złożyło, że od niedawna jestem ich właścicielem, a nową konfigurację stereo chciałem zacząć właśnie od nich. Zdaję sobie sprawę, że reszta sprzętu nie pasuje lub w części dlatego prosiłbym Was o pomoc, sugestie głównie jeśli chodzi o wzmacniacz oraz kable, chyba że odtwarzacz CD również nie nadąży :)

słucham: ROCK, INDIE, trochę JAZZU

budżet to max 5 tys

Propozycję podane przez kolegę insaimz są bardzo dobre. Czyli Baltlab i Cayin. Do tego jeszcze bym odsłuchał Vincenta SV-227, Roksana Kandy K3 i może Rege Elex-R.

Hegel zagra ładnie tylko że Kef mimo podstawek są bardzo czułe na prąd a dokładniej na jego ilość a h80 jest akurat nie zbyt mocnym wzmacniaczem.

Jakbyś podłączył h100 albo i więcej byłby lepszy efekt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.