Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Perkune

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś czas temu przeczytałem na blogu kolegi Violet na stereoikolorowo test litewskich kabli Perkune. Testował kable rca i zasilający. Akurat szukałem zestawu kabli i zniechęcony kolejnymi odsłuchami stwierdziłem że skoro mam z kolegą Violet podobne gusta bo dzięki niemu kupiłem (z pełną satysfakcją) pre gramofonowe clearaudio potem sonus oliva oraz kolumny minas anor to nie ma co szukać tylko zaryzykować i kupić te kable. Wszedłem na stronę producenta i napisałem maila. Okazało się że (producent)Paul to bardzo sympatyczny człowiek. Uzgodniliśmy że jak każdy jego klient mam miesiąc na odsłuch i w razie czego mogę odesłać spokojnie kable. Chociaż osobiście wątpi bym to zrobił bo jego kable są rewelacyjne i jak to napisał " You will be over the moon" Słuchałem już wcześniej kabli od 500zł do 11 000 za same rca i też to słyszałem. Dlatego uśmiechnąłem się czytając kolejny slogan że jak to będzie oh i ah. No ale okazało sie że kable Paula mają pewne ograniczenia fizyczne a mianowicie kable kolumnowe mają 3m, zasilający 2m a rca 1m. I tu pojawił się problem bo o ile długość kolumnowych jest ok to rca potrzebuję 2m a zasilający 3m. Napisałem wiec do Paula że mam takie potrzeby i co on na to. Okazało się że nie ma sprawy i przygotuje mi wszystkie kable w takich długościach jakie potrzebuje. Najpierw doszedł zasilający i kolumnowe. I cóż mogę powiedzieć na początku żaden szał. Kolejne kable które miały być super a nie są. Kable jak kable. Poczekałem jednak i zostawiłem włączony sprzęt na noc a potem wyszedłem dom pracy i zostawiłem grający sprzęt. Po powrocie usiadłem, zrobiłem głośniej i oniemiałem!!! Dopiero teraz zrozumiałem jakie opór stawiają kable, a raczej jaki opór stawiały moje poprzednie kable . Słuchałem chord odyssey2, chord epic, anicable, albedo air II, albedo solid. I nagle kable, które wyglądają jak kable z marketu sprawiły że poczułem się jakbym zrobił upgrade o klasę wyżej! Ta lekkość dźwięku, szczegóły, dynamika, jakby źródło było bezpośrednio połączone z kolumnami. Dziś w końcu doszły rca i znowu jest lepiej, aż nie wierzę że kable mogą tyle wnieść. Rewelacyjne są zwłaszcza kolumnowe, potem rca i na końcu zasilający, chociaż pewnie bez zasilającego można by się obejść. Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tymi kablami i co ciekawe dzięki mojemu zamówieniu Paul zauważył, że długości które dla mnie przygotował grają lepiej niż jego pierwotne odcinki i wprowadzi je do sprzedaży w najbliższym czasie. A mi pozostaje delektować się naprawdę pięknym efektem końcowym, tym bardziej, że jako jedyny kupiłem te kable po cenach odpowiadających krótszym odcinkom. Ehh polecam. Już sam kontakt z Paulem sprawia że człowiek znowu zaczyna wierzyć w sprzedawcę jako w człowieka a nie zwykłego handlarza.

Pozdrawiam Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/124770-kable-perkune/

A ja juz myslalem ze forum analog & kino domowe sa wolne od tych bzdur z kablami. Mylilem sie jednak.

Wpadnij do mnie to zrobię ci za darmo prezentację "jak kable wpływają na przyjemność z odsłuchu". I nie chodzi mi o bicie kablem.

????

https://www.audiostereo.pl/topic/124770-kable-perkune/#findComment-3697852

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.