Skocz do zawartości
IGNORED

Nostromo wolf Vs. reszta swiata

Malcolm_x

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Szukam juz od ponad tygodnia Dac'a w granicach 1000 zl

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na Nostromo Wolf wraz z dedykowanym zasilaczem (nostromo 12V)

Pytanie tylko, czy czegos innego nie przeocze?

Powod jest banalnie prosty, po zakupie nostromo, bedzie naprawde ciezko z ewentualna odsprzedaza, a niestety kupuje w ciemno.

W tej chwili mam kombo (bardziej wzmak do sluchawek) Matrix M-stage z USB na opampie Muses02 (bardzo fajny) dalej Musical Fidelity A1 David II z kolumnami ADAM ANf10.

Gra to calkiem zacnie, ale chce normalnego daca, nie potrzebuje juz wzmacniacza sluchawkowego, nie potrzebuje tez pre-ampa w Dacu.

Muzycznie tylko via Macbook TIDAL, z gatunkami w 100% naturalnymi, zadnej elektroniki i innych pochodnych. Duzo bluesa, jazzu, rocka.

Nostromo kusi i to bardzo, do tego zasilacz 12V wraz z 5V gdzie w przyszlosci bede mogl podlaczyc WAVEIO USB na dobrym zasilaniu?

Na allegro i innych, bardzo krucho w tej chwili z uzywkami, co jest jeszcze bardziej frustrujace.

Prosze nakierujcie mnie bo zaczynam histeryzowac!. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/124747-nostromo-wolf-vs-reszta-swiata/

Mozesz jeszcze pojsc w chinczyki

Sanskrit pro-b w tej cenie ma dobre bebechy i uzytkownicy w necie pisza ze gra lepiej od np iRDaca. Cos na kosci AKM moze

Sprawdz tez micromega mydac jest w tej cenie a gra duzo lepiej od konkurencji

Nie kupuj w ciemno, posłuchaj. Mój Nostromo miał spore szumy własne, na Tomanku też.

Co do szumów mój poprzedni i obecny egzemplarz Nostromo nie miały. Podłączone do Gigawatt PF-1

"Lampa nie umiera nigdy"

Postanowilem ze koniec z tym obledem :) pojawil sie wczoraj rdac z budzetowym tomankiem, kupilem. Zobaczymy jak zagra. Jezeli nie podejdzie, pewnie dam rade sprzedac w tej samej cenie.

Co do A1, kupilem na allegro. Bardzo dobry zadbany egzemplarz. Wersja jedna z pozniejszych. Dla mnie rewelacyjny wzmacniacz. Zostanie bardzo dlugo ze mna. W 100% moje granie.

Powiem tak, po dwoch dniach odsluchu, mnie wiem skad takie achy na temat rdaca....

Gra to poprawnie, ale z duza nalecialoscia "cyfrowego" dzwieku jak dla mnie. Praktycznie niczym szczegolnym sie nie wyroznia..

W porownianiu do mojego poprzedniego matrixa m-daca (bardziej wzmak sluchawkowy z usb i preampem) zginela gdzies ta magiczna analogowa otoczka..

Poza tym, moze to moje dziurawe ucho, ale na po optyku jak dla mnie dzwiek staje sie bardziej otwarty i z oddechem niz po USB..

• 3 tygodnie później...

Przymierzam się do zakupu DACa , podobnie jak autor tematu biorę pod uwagę Nostromo Wolf i Maryand z20 nie wiem który może się sprawdzić z Amplifonem wt 40 . Może ktoś z drogich forumowiczów potrafi doradzić .

miał ktoś może okazje sprawdzić jak się spisują zasilacze liniowe Nostromo? Może porównać do tomankowych? 325ł to w całkiem dobra cena pytanie tylko jak sie ma do jakości

Nie miałem okazji sprawdzić tomankowych, ale po podpięciu do Nostromo 4 zasilacza pana Marka różnica jest tak znaczna, że pozostał w systemie. Dobrze wydane 3 stówy ;-)

dzieki za odpowiedź

szukam własnie jakiegoś zasilacza do ok 400zł i zastanawiam się czy spróbować rodzimych wyrobów czy może wziąć płytkę z diyhnk i samemu coś złożyć albo kupić powerbank i zasilać z baterii

to że zasilacze grają przekonałem się przy każdym dacu z zewnętrznym zasilaniem

Wcześniej był ten dostarczany standardowo. Ala zasilacz do nokii ;-) po wpięciu liniowego wyraźnie było słychać poprawę przede wszystkim w górnym paśmie. Dźwięk stał się bardziej rozdzielczy, a zarazem mniej nerwowy. Czesto słucham Spotify premium i nawet tu było słychać, że wysokie są jakby mniej skompresowane. A i tak najwięcej różnic wyłapałem jak wypiołem go po paru dniach, porzyczyłem kumplowi do 5H. Koleś po odsłuchach też pobiegł na zakupy ;-)

Najlepiej pożyczyć i samemu się przekonać. Sam zasilacz nie jest ładny, kable nie wyglądają na solidne. Obudowa plastikowa i takie tam, ale działa i efekt jest jak dla mnie bardzo dobry. Szczerze polecam przetestować.

Pozdrawiam

Mam NOSTROMO 5 + zasilacz stabilizowany dedykowany 12V również od NOSTROMO (z zasilacza typu dual z dodatkowym zasilaniem 5V do USB zrezygnowałem). Żadnych szumów, dźwięk dla mnie rewelacja. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiej jakości wydobyć z żadnego odtwarzacza CD z własną linią D/A. Gdy odpalę DAC'a z JPLAY/ASIO i dobrym plikiem flac na odtwarzaczu Bug Head - leci sam miód. Za tę kasę nie mogłem znaleźć nic lepszego, oczywiście nowego. Do mnie jeszcze przemówiła budowa tego DAC'A i użyte podzespoły, w dodatku można poprosić konstruktora - Pana Marka o modyfikację pod siebie m.in. op-ampów i reszty toru.

Wszystkich malkontentów uprzedzę, że to co akurat podoba się mnie nie zawsze spodoba się innemu słuchaczowi, ale warto wziąć na testy.

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Pana Marka pytalem o modyfikacje pod siebie i stwierdzil ze takowych nie wykonuje. Moze cos sie zmienilo przez ostatnie 2 miesiace.

Mialem Nostromo Wolf v4 i w moim audio zmian zadnych nie wnosil. Mialem wrazenie wrecz ze jest mniej basu. Pozbylem sie po 2 tygodniach posiadania.

Zasilanie bylo standardowe - moze to mialo wplyw. A moze po prostu moje audio jest na tyle budzetowe ze nic na plus nie wychwycilem. Moze tez kwestia uszu ;)

Złota maksyma fanów audio stereo jest taka, że Twój system zagra tak jak najsłabszy jej element. Na lichym audio nic nie zagra dobrze chyba że nerwy.

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

• 1 rok później...

Złota maksyma fanów audio stereo jest taka, że Twój system zagra tak jak najsłabszy jej element. Na lichym audio nic nie zagra dobrze chyba że nerwy.

Dokładnie,potem lament że coś nie gra.

Sam się przekonałem o tym i Wolf jest na mojej liście do posłuchania.

Łokmen Saba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.