Skocz do zawartości
IGNORED

DAC DAC DAC

S0nic

Rekomendowane odpowiedzi

Fuuj... :)

Komputer nie stroni od zakłóceń.. brak mu dobrego zasilania.. zatem służyć może jedynie jako transport ( przygotowany odpowiednio - głównie SW).

tak też myślałem ;]

obiektywnie o audio

Sluchałem wczoraj M-daca + odtwarzacz magnata i po analogu magnat (1700zł nówka) zagrał lepiej. Prawdopodobnie magnat gra po prostu gęściej niż Mdac i efekt z exposurem i magnatami był lepszy. Generalnie zastanawia mnie fakt, czy będzie różnica między:

a) zripowana płyta A odpalana przez foobara na PC przez USB do DACA + reszta toru

b) płyta A odpalona z kompaktu za 1000zł przez DACA po coaxie + reszta toru

Bardzo fajnie grał ten magnat i gdybym miał daca który gra podobną barwą byłbym zadowolony. Swoją drogą słuchałem wczoraj pionka A70 i DAC jest tam słabiutki ale np słuchałem też technicsa z dac (nie pamietam modelu ale cena ~5500zł) i tutaj nie było praktycznie różnicy między połączeniem analogowym a daciem, niezły ten technics.

Słuchał ktoś, ma ktoś NuForce DAC-9?

obiektywnie o audio

Podepnę się pod temat z pytaniem....

Na chwilę obecną pliki flac streamuję z NAS do amplitunera Denon X-4000 i po analogu do PMA-1520.

Czy istnieje jakieś sensowne rozwiązanie ominięcia ampli (zaznaczę, iż nie interesuje mnie odtwarzanie z PC) przy odtwarzaniu plików flac z NAS (Synology DS115)?

A ja oddam głos na Wadia 121. Miałem to w domu przez kilka tygodni. Piękny, głęboki dźwięk. Szczegółowy, ale analogowy. Polecam.

To czemu zagościł tylko kilka tygodni skoro taki dobry?

Czemu wisi na allegro poniżej 50% ceny nowego, a nawet 2 i nikt nie bierze?

Nie słuchałem tego, ale bardzo jestem ciekaw czemu nie znika z allegro i czemu tak tanio można kupić w por.do ceny nowego i tego ile ma.

Fakt - ciężko uzyskać dobre granie po USB i płyty CD wielokrotnie dają więcej frajdy, ale jest to możliwe by grać dobrze z plików...

Zależy w jakim budżecie. Są już rozwiązania dające lepszy dźwięk z PC po USB -> DAC w stosunku do odtwarzacza CD.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To czemu zagościł tylko kilka tygodni skoro taki dobry?

Czemu wisi na allegro poniżej 50% ceny nowego, a nawet 2 i nikt nie bierze?

Nie słuchałem tego, ale bardzo jestem ciekaw czemu nie znika z allegro i czemu tak tanio można kupić w por.do ceny nowego i tego ile ma.

Czasem mam jakiś sprzęt w domu bo mogę. A nie dlatego, że chcę koniecznie coś zmienić. Wtedy miałem stream box'a pro ject'a i dołożyłem na chwilę wadię. O klasę lepiej. A ostatecznie mam co innego.

????

Mialem,sluchalem nuforce dac 9.Barwny,grajacy gruba kreska dac.Z Exposure moze dobrze zgrac sie.

Sluchałem wczoraj M-daca + odtwarzacz magnata i po analogu magnat (1700zł nówka) zagrał lepiej. Prawdopodobnie magnat gra po prostu gęściej niż Mdac i efekt z exposurem i magnatami był lepszy. Generalnie zastanawia mnie fakt, czy będzie różnica między:

a) zripowana płyta A odpalana przez foobara na PC przez USB do DACA + reszta toru

b) płyta A odpalona z kompaktu za 1000zł przez DACA po coaxie + reszta toru

Bardzo fajnie grał ten magnat i gdybym miał daca który gra podobną barwą byłbym zadowolony. Swoją drogą słuchałem wczoraj pionka A70 i DAC jest tam słabiutki ale np słuchałem też technicsa z dac (nie pamietam modelu ale cena ~5500zł) i tutaj nie było praktycznie różnicy między połączeniem analogowym a daciem, niezły ten technics.

Cos poszlo nie tak.

Mialem,sluchalem nuforce dac 9.Barwny,grajacy gruba kreska dac.Z Exposure moze dobrze zgrac sie.

Tak.Mialem tez kiedys Exposure i znam jego slabsze strony.

On potrzebuje zrodla,badz glosnikow ktore dodadza masy w przekazie.

magnaty raczej nie dodają super masy, ale dobrze współgrają z exposurem, takie źródełko dopełniłoby całość

obiektywnie o audio

magnaty raczej nie dodają super masy, ale dobrze współgrają z exposurem, takie źródełko dopełniłoby całość

Na gieldzie hifi jest wystawiony nuforce dac9.

Mojego pol roku temu sprzedalem za 2500zl.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.