Skocz do zawartości
IGNORED

IPAD tablet czy laptop jako transport,streamer.

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

IPAD tablet czy laptop jako transport oraz streamer? A może inny sprzęt. Głownie do TIdal'a i JRiver Media. Sprzęt najlepiej by był nie drogi - około 1500 pln i bardzo uniwersalny. Z DAC'iem ma być podłączony poprzez USB.

Podłaczę się pod temat, żeby nie dublować.

Sam zastanawiam się jaką opcję wybrać:

interesuje mnie wyłącznie słuchanie z TIDAL

IPAD + AirPort Express - i bezpośrednio pod wzmacniacz bez wejścia optycznego?

IPAD + Airport Express + tani dac z wejściem optycznym np:FiiO D3 - czy odczuję różnicę pomiędzy fioo a tym daciem w airport express

IPAD + MALINA Z DAC - tutaj pytanie czy jest aplikacja która umożliwi mi korzystanie z ipad jako sterownika bez nasa i innych pośrednich klocków

proszę o skomentowania wszystkich trzech propozycji.

Byłbym serdecznie wdzięczny!:)

Z ipadem to kłopot jak cyfrę na zewnątrz wyprowadzić ;-( .

Nie ma żadnego kłopotu, tylko trzeba kupić tzw. Camera Connection Kit, a niektóre urządzenia współpracują z iPadem natywnie, bez tej przejściówki.

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

Podłaczę się pod temat, żeby nie dublować.

Sam zastanawiam się jaką opcję wybrać:

interesuje mnie wyłącznie słuchanie z TIDAL

IPAD + AirPort Express - i bezpośrednio pod wzmacniacz bez wejścia optycznego?

IPAD + Airport Express + tani dac z wejściem optycznym np:FiiO D3 - czy odczuję różnicę pomiędzy fioo a tym daciem w airport express

IPAD + MALINA Z DAC - tutaj pytanie czy jest aplikacja która umożliwi mi korzystanie z ipad jako sterownika bez nasa i innych pośrednich klocków

proszę o skomentowania wszystkich trzech propozycji.

Byłbym serdecznie wdzięczny!:)

Systemy na malinie obsługują airplaya więc z ipada będzie tidal po airplayu.

Zen

Systemy na malinie obsługują airplaya więc z ipada będzie tidal po airplayu.

Zen

bawić się w maliniaka czy wybrać gotowe rozwiązanie pod AirPort Express ?

no i drugie pytanie: czy gdybym w przyszłości do airporta chciał podłączyć dac to potrzebuję dodatkowe aplikację czy tidal będzie śmigał jak w przypadku airporta? Macie pomysł na takiego niedrogiego daca, który ładnie by się spasował z APE?

Tablet Lenovo Thinkpad 10 posiada USB i obsługuje audio.

Mam problem tylko z odpaleniem Daphile.

Ale spotify i foobar napierdziela ładnie :)

Lapek za duży,taba sie położy na CD i nie widać gadziny :)

Łokmen Saba

Mam pytanie. Czy zestaw IPAD 2 / AirPort jest na tyle wydajny aby obsłużyć transmisję Tidala z Netu, jednocześnie zapewniając transmisję danych audio IPAD - AirPort ( dalej po optyku do DACa) . Zakładam jakość HiFi.

Mam pytanie. Czy zestaw IPAD 2 / AirPort jest na tyle wydajny aby obsłużyć transmisję Tidala z Netu, jednocześnie zapewniając transmisję danych audio IPAD - AirPort ( dalej po optyku do DACa) . Zakładam jakość HiFi.

Bez problemu. Streaming HiFi to nie są jakieś niesamowite ilości danych. Mi bez problemu sygnał idzie AE>iP>aTV>DAC czyli w dwie strony leci. Zresztą sygnał z HBO Go tak samo a to jest nieco więcej danych.

Mogę tylko potwierdzić, że tablet daje radę. Sam używam taniego dość tabletu Lenovo z aplikacją firmową Yamahy. Pliki FLAC na karcie pamięci, dalej przez apke Yamahy , sieć do router i kablem sieciowym do odtwarzacza sieciowego Yamahy. Całość podłączona do Rotela z dac na pokładzie. Dodatkowo sterowanie bez pilota , wszystko na tablecie.

Dla mnie jest więcej niż ok.

robiz

Ok. dzięki za info. tylko że w moim pytaniu: IPAD musi odebrać dane via wifi z routera , przetworzyć je w "Tidalu" i w czasie rzeczywistym wysłać ponownie do AirPort (nie mamy danych lokalnych na Ipadzie )

Ok. dzięki za info. tylko że w moim pytaniu: IPAD musi odebrać dane via wifi z routera , przetworzyć je w "Tidalu" i w czasie rzeczywistym wysłać ponownie do AirPort (nie mamy danych lokalnych na Ipadzie )

Przecież Ci napisałem, że nie ma problemu z tym. Jak nie wierzysz to policz sobie jaki jest strumień danych w Tidalu i jak ma się to do prędkości Wi Fi n (bo takowe ma AE)

Dzieki aplikacjom na ipada wysterujesz prawie wszystko. Aplikacja na ios yamaha steruje np. amplitunerem.Aplikacja kodi steruje raspberry pi2. Poprzez swietnie dzialajace vlc puszczasz muze z nasa poprzez airplaya. Spotify tak samo smiga i puszczasz airplay.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.