Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny pod Pioneer SX205. RSS do 2000zł

elson44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam prośbę o pomoc w wyborze kolumn jak w temacie. Pomieszczenie około 25m plus aneks kuchenny. Są jeszcze dwa warunki podane przez moją Panią ;p

1. Muszą być nowe.

2. Najlepiej białe, ewentualnie czarne w połysku.

Wiem, że zaraz będziecie proponować używki, które niestety w moim przypadku odpadają. Dlatego proszę o pomoc w wyborze tylko nowych kolumn. Zdaje sobie sprawę, że nie będzie to jakiś super zestaw. Ale z drugiej strony nie jestem audiofilem i to co w końcu mam nadzieję z Waszą pomocą zakupię, będzie i tak najlepszym sprzętem audio jaki miałem.

W tym budżecie, lub niewiele powyżej znalazłem takie propozycje,, które spełniają wymaganie mej Pani:

1. BOSTON ACOUSTICS A 250

2. MAGNAT Shadow 205

3. YAMAHA NS-F160

4. YAMAHA NS-555

5. JBL Studio 270

6. ELAC FS 67.2

7. MAGNAT Quantum 675 Schwarz

Witaj,

moim zdaniem zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem będzie zestaw Audio Pro Black Diamond V3 (http://q21.pl/audio-pro-black-diamond-v3.html). To mocne, dynamicznie grające kolumny, które dodatkowo są bardzo elegancko zbudowane i pokryte białym lub czarnym lakierem piano.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Twoje propozycje to chyba tylko, sorry, od Pani... bo tylko po kolorze dodane. Nic dziwnego bo chyba za blisko z kuchni do pokoju ;) więc dobierane pod kolor mebli kuchennych, bądź blatów.

Te modele dzieli to przepaść różnicy brzmienia, Jbl studio 270 brzmią inaczej niż Magnaty quantum. Elac też inna estetyka muzyczna i klasa brzmieniowa niż ta Yamaha, czy wielkość wobec quantum 675.

Posłuchaj ich wcześniej jeśli to Ty masz słuchać muzyki, a nie tylko Pani ich potem używać jako stojaków na modną zastawę.

To propozycje znalezione w mediamarkt.pl, które mieszczą się w budżecie i spełniają wymagania co do wyglądu. Jak pisałem nie jestem audiofilem i znawcą tematu. Prosiłem tylko o pomoc w wyborze tak aby z tego wąskiego grona wybrać coś co będzie w miarę współpracowało z moim amplitunerem.Oczywiście możecie zaproponować coś innego spełniającego kryteria. Pewnie jest kilka innych propozycji może nawet dużo lepszych, ale wlasnie po to napisałem prosząc o pomoc.

Jeśli nie chcecie lub nie możecie pomóc to po prostu nie piszcie. Ja i tak muszę wybrać według podanych kryteriów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.