Skocz do zawartości
IGNORED

Śmiertelnie poważny temat.Nowotwory,zapobieganie,markery

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od córki prezent pod choinkę : mam na jej koszt przeprowadzić badania pakietu markerów. Jest ona pod wrażeniem strasznie bolesnej śmierci ojca mojego zięcia- jej Teścia na raka trzustki. Dwa tygodnie temu.

Co dziesięć lat robię przegląd swojego organizmu: w tym roku usunąłem znamiona(po przeglądzie u dermatologa), tomografia głowy, USG tętnic, doppler serca, przegląd jelita, holter(EKG), badanie prostaty, przegląd gardła i zębów. Zwykłe badania laboratoryjne i PSA.

Codzienne brzuszki i pływanie w otwartym basenie przy domu (temperatura wody +5 st C.)

Proszę o pomoc w wytypowaniu pakietu markerów z częstotliwością powtarzania. Cena nie jest wyznacznikiem, bardziej dostępność w Szczecinie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Hmmm , powiem ci tak mojego kolegi ojciec dbał o zdrowie jak mało kto nie pił nie palił, raz do roku sanatorium, uprawiał sporty na miarę swojego wieku i możliwości. MIeszkał w zaciszu leśnym, świeże powietrze,przepracował swoje lata na stanowiskach kierowniczych, czyli fizycznie nie wyekspleatowany , psychicznie bardzo rześki, co pół roku wykonujący badania i gdy 12 lat temu zrobił badania we wrześniu , a robił na wiosnę wcześniejsze, okazało się że ma raka trzustki w wyniku czego zmarł w grudniu . Dosłownie w trzy miesiące zmiotło faceta . Wydaje mi się że jak się przyczepi jakieś poważniejsze g.... to nie ma wyproś . Trzeba się badać,owszem ale zarazem nie popadać w histerię ,czasami co ma być to będzie i nie jesteśmy tego w stanie zmienić ni temu zapobiec . Trochę pozytywnego myślenia i więcej wiary.Pamiętaj ,, gdybyśmy mieli wiarę jak ziarnko gorczycy bylibyśmy w stanie góry przenośić" dosłownie! pozdrawiam.

Chyba wiemy już na tyle sporo, żeby z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że gdyby pił i palił, to by odszedł szybciej. Tego koła nie można na nowo odkryć.

Może , jedno jest pewne nie jesteśmy wszystkiemu w stanie zapobiec ,on też był bardzo zapobiegliwy, chciał dożyć 90tki ,a zmarł mając 70 lata> Na ten przyklad pradziadek mojej żony, rzołnież w legionach Piłsudskiego, kowal wiejski, wcześniej w w dworze . Wiadomo w tej branży piło się każdy rodzaj alkoholu ,włącznie z denaturatem ,palił ,korzystał z uciech cielesnych (do czasu), nie jednokrotnie leżał w rowie i przeżył 98lat w pełni świadomości i sił witalnych .Zmarł 20 lat temu na zawał ,albo z przepicia do końca nie wiadomo.

Wydaje mi się że jak się przyczepi jakieś poważniejsze g.... to nie ma wyproś .

Ja miałem "poważniejsze" gówno i odpukać, 10 lat ok. Nigdy nie paliłem, nie palę. Zawsze zdrowo odżywiałem się...

Ja miałem "poważniejsze" gówno i odpukać, 10 lat ok. Nigdy nie paliłem, nie palę. Zawsze zdrowo odżywiałem się...

To dziękuj Bogu , mnie też się przytrafiło może nie rak ,ale też miałem problemy i to dość poważne, a w między czasie wpierdzielił się zawał.Jak narazie jest nie najgorzej.

Koledzy! .........Jakie MARKERY? Chciałbym, by to był wątek mniej filozoficzny, bardziej praktyczny.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Proszę o pomoc w wytypowaniu pakietu markerów z częstotliwością powtarzania. Cena nie jest wyznacznikiem, bardziej dostępność w Szczecinie.

wybacz - ale moim zdaniem po pierwsze histeryzujesz. Mój stary - jarał do 60tki, uwielbiał diesle, do dziś codziennie niewielka ilość alkoholu, olewka całkowita na lekarzy - i za dwa dni jadę z dużą whisky na jego 80 urodziny.

wrzuć na luz - pętanie się po łapiduchach, stres w oczekiwaniu na wyniki..... naprawdę nie wiem? Dla mnie optymizm i radość życia - przede wszystkim!!! Stabilna psycha IMO czyni cuda.

po drugie - jak chcesz fachowej pomocy to idź do poradni onkologicznej a nie szukaj odpowiedzi na poważne pytanie medyczne na bocznicy forum poświęconego tematyce audio! Może w pierwszej kolejności odeślą Cię do psychologa w temacie traumy po śmierci bliskiej osoby.

Chcesz szybko umrzeć - zacznij się leczyć - szczególnie w polskiej służbie zdrowia....

A i nie będzie to bezbolesna śmierć...

Nawet Ci co w normalnych warunkach do żyliby 100 lat, pijąc paląc i do 80-tki uprawiając sex - a niektóre wątki na bocznicy pokazały ilu jest już impotentów w wieku 40+ po zawarciu bliższej znajomości z w/w służbą nie dociągną do 75 lat...

Zresztą ludzi jest za dużo na planecie co najmniej o 4 miliardy, a firmy farmakologiczne i produkujące żywność i tak pracują na 200% mocy i nie dają rady uśmiercać założonych ilości homo sapiens...

Np. zapadalność na raka w Polsce wzrosła zaledwie o nędzne 15%, sama Łódź z 25% nie da rady....

Także kochasz swoją planetę - uśmierć się sam......

;P

Chcesz szybko umrzeć - zacznij się leczyć - szczególnie w polskiej służbie zdrowia....

Ale ja nie chcę się leczyć....Nawet jeśli moją kasą chorych jest barmer

Jam Ci prosty inżynier, dla mnie przegląd instalacji i doglądanie jej w trakcie eksploatacji - to normalka.

Jam Ci były wieloletni syndyk oglądający skutki niefrasobliwości zarządów.

po drugie - jak chcesz fachowej pomocy to idź do poradni onkologicznej a nie szukaj odpowiedzi na poważne pytanie medyczne na bocznicy forum poświęconego tematyce audio! Może w pierwszej kolejności odeślą Cię do psychologa w temacie traumy po śmierci bliskiej osoby.

Nie mam żadnej traumy, umarł po prostu człowiek mi głębiej nie znany- choć Go lubiłem.

Ale widziałem, jak cierpiał mimo morfiny. I słyszałem: gdyby było wcześniej......

Zatrudniałem kierowcę, który wyszedł z raka trzustki.

Szukam również tutaj informacji, boć to tutaj jest kilku lekarzy czasami sensownie piszących również na bocznicy.

I mam nadzieję na zwrócenie uwagi na zapobieganie beztrosce.

Taniej? i zdrowiej wyjdzie oczyszczanie organizmu, np ziołami i minerałami.

Oczyszczanie wzmacnia immunosystem, a to bardzo ważne w zapobieganiu chorobom nowotworowym.

Koledzy! .........Jakie MARKERY? Chciałbym, by to był wątek mniej filozoficzny, bardziej praktyczny.

Kolego , forum audio nie jest chyba najlepszym miejscem na pytanie o markery, tym bardziej że nie wszytskie odmiany raka wyjdą w markarach. Jeżeli jak przeczytałem jesteś ze Szczenia to w centrum na Strzałowskiej masz jednego z najlepszych onkologów w Polsce. I to jest właściwy adresat twoich pytań a nie forum.

Rak jest taka ciekawa choroba. Ze chol..wo lapie na cywilizację. Im mniej cywilizacji tym mniejsze prawdopodobieństwo. Poza predyspozycjami henetycznymi. Mialem pradziadka ktory umarl w wieku 104 lat. Ale mieszkał w wiosce zabitej dziurami i zywil się tym co sam uchowa i nasadzi oraz pil wode ze źródła. I czyste powietrze. Pracował fizycznie. Pil sporadycznie. Inaczej mówiąc mial sprzyjajace warunki teraz o takie warunki coeaz ciężej więc i coraz trudniej uchronic sie przed choroba cywilizacji.

Pisałem o tym w żartobliwej formie ciut wyżej, powtórzę w też żartobliwej: jesteś tym co jesz.

A że chemiczne guano wszyscy jemy to rak szaleje

Żadna spiskowa tajemnica godna bocznicy, po prostu zwykła codzienność.....

Ja mieszkając w Niemczech nie mogłem przez pierwszy rok jeść ich wędlin - sorry nie dało się.

Teraz jak jestem w Niemczech u znajomych Wsuwam jak królik kapustę...

Niemieckie się poprawiły ???

Śmiem wątpić....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.