Skocz do zawartości
IGNORED

nowa płyta w GAD

ayran

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

https://www.audiostereo.pl/topic/124254-nowa-p%C5%82yta-w-gad/

Jak kiedyś mówiłem, że fajne kawałki i zajefajna muza jest w tym serialu, to się wszyscy w czoło pukali. Wszystko dlatego, że każdy słysząc skrawki materiału muzycznego od razu kojarzył z obrazami z serialu. Może teraz młode pokolenie, które nie ma w pamięci tak jak w kamieniu wykutych docinków serialu , doceni kunszt kompozytora.

Co Ty tu robisz Ayran?

Myślałem, że Ciebie tylko komputery interesują... ;-)

Nie mam wyboru. GAD nie publikuje plików. Kupuję płytę, wkładam ją do cdrom, taguję, mam pliki.

Okładkę skanuję. Płytę odkładam na półkę. Nie ruszam jej już więcej bo nie mam odtwarzacza cd.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

A jaka jest jakość dźwięku na wydaniach od GAD. Czy bawią się w loudness war. Chciałbym się coś dowiedzieć, gdyż będzie to mój pierwszy zakup od nich. No a teraz jest tak wiele ciekawych pozycji, że jakby to było słabe, to nie warto kupować i lepiej zakupić coś innego.

Ryszard Sygitowicz - Bez Grawitacji: DR12

W pustyni i w puszczy: DR11

SONDA1: DR10

SONDA2: DR12

Mladen Franko - Amazing Space: DR10

Ryszard Sygitowicz - Bez Grawitacji: DR12

W pustyni i w puszczy: DR11

SONDA1: DR10

SONDA2: DR12

Mladen Franko - Amazing Space: DR10

To bardzo ładne wyniki.

Świadczy to o tym, że wytwórni udał się odnaleźć złoty środek i dźwięk nie może ucierpieć, przynajmniej z powodu loudness war. Jakość materiału źródłowego może być różna, płyta może szumieć etc. , ale przesadnej kompresji, trzasków i przesterów nienawidzę najbardziej.

PS . dziękuje użytkownikowi ayran za wyczerpującą i co najważniejsze obiektywną odpowiedź.

Ja bym powiedział, że z tym loudness-war w GAD bywa różnie.

Są płyty niezbyt dobrze "zrobione" pod tym względem, np. dwie płyty Alex Band: Zderzenie myśli (po lewej) i The Eccentric (po prawej)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i post-23539-0-88935100-1450730236_thumb.jpg

co inaczej można opisać jako "Official DR Value: DR9" dla pierwszego pliku (po lewej) i "Official DR Value: DR8" dla drugiego pliku (po prawej).

Są też płyty "zrobione" idealnie pod względem loudness-war jak np. ARP-LIFE - Jumbo Jett

post-23539-0-53349000-1450730431_thumb.jpg

co inaczej można opisać jako np. "Official DR Value: DR14" dla pierwszego utworu z płyty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Ja bym powiedział, że z tym loudness-war w GAD bywa różnie.

Są płyty niezbyt dobrze "zrobione" pod tym względem, np. dwie płyty Alex Band: Zderzenie myśli (po lewej) i The Eccentric (po prawej)

co inaczej można opisać jako "Official DR Value: DR9" dla pierwszego pliku (po lewej) i "Official DR Value: DR8" dla drugiego pliku (po prawej).

To jeszcze nie jest tak źle. Przy takich wynikach to kompresję już słychać dość mocno, ale to ostatni moment, gdzie nagranie jest do słuchania. Potem zaczyna się już kaszana, którą nie warto sobie zawracać głowy.

A na tych jpg co wrzuciłeś to jakiejś strasznej cegły nie ma. Ale mogłoby być lepiej.

07 zgłoś się: DR12

Czyli znaczy to, że każdy fan 07 Zgłoś się powinien sobie sprawić tą płytę pod choinkę.

Wyświetl postUżytkownik kulawy24 dnia 22.12.2015 - 03:04 napisał

To jeszcze nie jest tak źle.

Moim zdaniem jest źle.

PS. Jakim programem robisz te wykresy, bo to na pewno nie jest Audacity :)

• 2 miesiące później...

Właśnie nabyłem Savana. Kurczę to jest naprawdę fajne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.