Skocz do zawartości
IGNORED

tidal przez daphile nie jest w jakości FLAC

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam wykupioną subskrypcję na Tidal w wersji HIFi. Widzę jednak w Daphile, że nie idzie to w tej jakości. Czy u Was też to tak wygląda? wrzucam screenshot. Proszę zwrócić uwagę na File Format : mp3

ecefc5e576.jpg

Lok dobrze mówi - jak czytałem jakąś umowę od nich

- to było zaznaczone, że nie każdy hifi jest bezstratny

i na razie nie zakupiłem - bo liczba tego mp3 była dość mgliście sugerowana...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Niektóre płyty są tylko mp3. Sprawdź inne płyty.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Grubo ponad 90% z tego, co przeglądam jest mp3. Nawet jak na jakimś albumie znalazłem flac, to tylko 25% całego alubu była w tym formacie. Reszta mp3.

Ostatnio mi się coś popsuło w Daphile(wspominałem o tym w wątku Daphile) i większość wczytywało się jako mp3, chociaż wcześniej były FLAC. Pojedyncze były FLAC.

Może tobie też coś podobnego się przytrafiło. Też grałem jak ty z ickStream. U mnie przestawało grać, a z głośników leciały dźwięki na wysokich częstotliwościach. Player pokazywał FLAC, a info o strumieniowaniu, że mp3. Na utworach przestawał pokazywać okładki płyt. Aplikacja WIMP wczytywała tylko MP3, ale nie sypał się dźwięk.

Zresetowałem ustawienia i pomogło. Aplikacja WIMP zaczęła dobrze rozpoznawać i grać FLAC. ickStream ponownie nie podłączyłem, skoro aplikacja WIMP zaczęła grać FLAC.

Ostatnio mi się coś popsuło w Daphile(wspominałem o tym w wątku Daphile) i większość wczytywało się jako mp3, chociaż wcześniej były FLAC. Pojedyncze były FLAC.

Może tobie też coś podobnego się przytrafiło. Też grałem jak ty z ickStream. U mnie przestawało grać, a z głośników leciały dźwięki na wysokich częstotliwościach. Player pokazywał FLAC, a info o strumieniowaniu, że mp3. Na utworach przestawał pokazywać okładki płyt. Aplikacja WIMP wczytywała tylko MP3, ale nie sypał się dźwięk.

Zresetowałem ustawienia i pomogło. Aplikacja WIMP zaczęła dobrze rozpoznawać i grać FLAC. ickStream ponownie nie podłączyłem, skoro aplikacja WIMP zaczęła grać FLAC.

U mnie okładki się wczytują po chwili, wcześniej jest ikona ickyStream.

Co w ogóle zresetowałeś? Z czego słuchałeś i z czego słuchasz Tidal? Windows, czy Daphile ?

U mnie okładki się wczytują po chwili, wcześniej jest ikona ickyStream.

Co w ogóle zresetowałeś? Z czego słuchałeś i z czego słuchasz Tidal? Windows, czy Daphile ?

Mam komputerek NUC, na nim uruchamiam Daphile. Zanim zaczęły się problemy, TIDALa słuchałem tak jak ty, czyli z wykorzystaniem plugina ickStream.

W zakładce Audio Player, po rozwinięciu Moje Aplikacje mam ikonę WIMP, z opisem TIDAL - to się bierze z aplikacji dodanych na stronie mysqueezebox (aplikacja TIDAL).

Jak wystąpiły u mnie problemy wykonałem reset ustawień Daphile - zakładka Settings, na dole można wybrać Reset all settings to the latest firmware defaults. Po restarcie jest powrót do pierwotnych ustawień. Po ponownym ustawieniu konta mysqueezebox w Daphile uruchomiłem aplikację WIMP(TIDAL), który zaczął bez problemu odtwarzać pliki FLAC. ickStream ponownie nie ustawiałem - nie miałem już takiej potrzeby.

Mam komputerek NUC, na nim uruchamiam Daphile. Zanim zaczęły się problemy, TIDALa słuchałem tak jak ty, czyli z wykorzystaniem plugina ickStream.

W zakładce Audio Player, po rozwinięciu Moje Aplikacje mam ikonę WIMP, z opisem TIDAL - to się bierze z aplikacji dodanych na stronie mysqueezebox (aplikacja TIDAL).

Jak wystąpiły u mnie problemy wykonałem reset ustawień Daphile - zakładka Settings, na dole można wybrać Reset all settings to the latest firmware defaults. Po restarcie jest powrót do pierwotnych ustawień. Po ponownym ustawieniu konta mysqueezebox w Daphile uruchomiłem aplikację WIMP(TIDAL), który zaczął bez problemu odtwarzać pliki FLAC. ickStream ponownie nie ustawiałem - nie miałem już takiej potrzeby.

Oooo,

Dzieki. Nie wiedzialem, ze jest inna mozliwosc uruchomienia Tidal na Daphile niz ickystream.

Bede probowal dzis zrobic to, co Ty:)

Jest już OK i mogę przewijać utwory. Przez ickystream przewijać nie mogłem nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.