Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-SR805 czy coś innego do kwoty 3 tys. zł

Daniel_61079

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrego amplitunera w przedziale cenowym do 3 tys zł. Chyba, że warto dopłacić do modelu TX-NR747 lub wybrać coś innego? Na razie posiadam stare głośniki Sharpa oraz Panasonica grające przy starej Diorze oraz Universum. Nie powiem, bo dawają radę, a przy następnym podejściu zakupie głośniki i na sam koniec oddzielnie suba.

Na pewno wszystko zabrzmi lepiej ;]

A tak na poważnie to pytanie podstawowe- czego oczekujesz? Czy będziesz słuchał muzyki, czy raczej oglądał filmy? Istotne też jest czy planujesz zestaw 5.1 czy stereo ?

Pozdrawiam !

805 i 747 to zupełnie inne klocki.

Szukasz nowego czy używanego? Z używanych w tej cenie powinieneś znaleźć Onkyo serii 8 ale nieco nowszy z tej serii myślę że udało by się Onkyo 875 lub nawet 905.

Z nowych lepiej od 747 wypada Yamaha 779.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to już lepiej dołożyć do tego

Ukryta Zawartość

a może ten, albo ten z linku nizej

Ukryta Zawartość

lub ten

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam kiepskie doświadczenia z Yamahą, szczególnie w kwestii spasowania z kolumnami do muzy. Brałbym 747. Jak postawisz z Tannoyami to nawet muzy na tym posłuchasz w miarę :)

Ja też chyba wolałbym Onkyo od Yamahy, nawet przy nowych urządzeniach. Osobiście używam TX-NR747 i jestem bardzo zadowolony. Generalnie różnice nie są zastraszające. Mam wrażenie że gra klarowniej od Yamahy, jakby processing był inny, sprawniejszy.

• 4 tygodnie później...

Przepraszam, że się nie odzywałem. Miło czas spędziłem w szpitalu ostatnio, hahaha. Pochwalę się - kupiłem model onkyo tx-nr646. Pierwsze wrażenie oraz obsługa multimediów - WoW. Wiadomo, tyłka nie urywa ale w stereo daje radę przy słuchaniu muzyki. Jeśli chodzi o oglądanie filmu na moich starych pierdziawkach - miód. Za mocno nie odczuwam braku suba, naprawdę Będę miał chwilę czasu i zacznę zgrywać moje albumy do formatu .FLAC, a później wygodnie będę mógł słuchać muzyki z podłączonego pen drive. Nie zauważyłem w tym modelu charakterystycznego buczenia, o którym wielu użytkowników się skarżyło. Jedyne co faktycznie występuję to charakterystyczne przełączenie/ pstryknięcie co jakiś czas podczas odsłuchu. Samo brzmienie, jasne, klarowne, dynamiczne. Jestem zadowolony z zakupu. Jedyny problem jaki mam na razie. To nie wiem jak wymusić aby sygnał z konsoli szedł przez apli, a ten na TV. Podłączyłem pod odpowiednie porty i w ustawieniach pokazuje mi nieobsługiwany sygnał. btw. posiadam 7 głośników, w tym centralny. Jest możliwość podłączenia jeszcze 2 po 4 Ohm 70W aby dały lepszy efekt na tył?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.