Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do pomieszczenia 15m2

gawel72

Rekomendowane odpowiedzi

Uspokkójcie się chłpaki :) bo zaraz na noże pójdziecie.

Nie ma się o co spinać.

Miałem na 16m2 Knight 4, łatwe na napędzenia i ustawienia jak komuś przeskadza tylny bass reflex bo go nie posiadają a jest wylot u podstawy kolumn.

Cena w PL za nowe zabija,to fakt.

Miałem po nich Dynaudio Audience 70 bo szukałem więcej basu w pokoju :).

Pojawił się ale rozlały i ciulaty że tak powiem.

Ale wina stała po stronie wzmaka,teraz o tym wiem.

Gdybym miał obecnego AA to może by stały dalej u mnie bo kolor Mahoń to bajka w ich wykonaniu:)

Łokmen Saba

Kupowanie w ciemno nie ma sensu :), dziewczyny też wybierasz w ciemno? a może jednak wolisz zobaczyć najpierw? :)

W moim mieście czy w ciemno czy zobaczysz wcześniej to efekt końcowy ten sam... hehe, żartuję!

MA to wg mnie pierdziawy przy Castle ;p, ale najlepiej samemu sprawdzić.

Jeżeli chodzi Ci o serię MA silver to muszę się z Tobą zgodzić, fakt silvery mają bajeczny, dynamiczny, szybki bas ale jakoś odcięty od reszty pasma a ta reszta jest fatalna i męczy okrutnie, nie da się silverów dłużej niż 15 minut słuchać. Oczywiście Castle Knight też mają duuużo za uszami ale całościowo grają nieporównywalnie przyjemniej.

-Salva Mea-

E-hifi, mówiąc chińskie pierdziawy masz na myśli JBL? A jakie kolumny polecasz na seas'ach i vifach?

JBL jak na chińskie to robi całkiem dobre produkty w przystępnym jeszcze budżecie. Niegdyś była to jedna z najlepszych firm na świecie, wystarczy popatrzeć na ilość kultowych egzemplarzy. Z trochę innej beczki. Mój brat fan car audio testował ostatnio 2 skrzynie basowe DIY, jedna na STX a druga na JBL. JBL pokazał klasę, STX niestety rozcharczał się jak ... szkoda gadać. Klipsch, JAMO, DALI bodajże JBL itd. produkuje dzisiaj wszystko w "Made in China" i to podobno w jednej gigantycznej fabryce :|

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety nie znam tych kolumn i nie słyszałem jak grają.

Kupowanie w ciemno nie ma sensu :), dziewczyny też wybierasz w ciemno? a może jednak wolisz zobaczyć najpierw? :)

Masz rację numik ja zawsze mówię pojechać posłuchać dotknąć, zajrzeć w jakąś dziurkę, polizać.

Przecież jest kulturalnie :)

A na odsłuchach właśnie nie polecam wypasionych wzmacniaczy i źródeł, chyba że kupujesz od razu komplet. Dlaczego? Po zakupie wymarzonych kolumn ustawiasz je w swoim pokoiczku, podłączasz pod swój amp a tu KUPA. Gra jak tania wieża z lat 90-tych. Dobre kolumny powinny zagrać zawsze dobrze, a jak doinwestujesz pod swój gust źródło, wzmacniacz, popracujesz nad akustyką pomieszczenia to będziesz czuł się jak w niebie. Cena też nie zawsze jest wyznacznikiem.

Ehh temat rzeka .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Gość numik

(Konto usunięte)

W moim mieście czy w ciemno czy zobaczysz wcześniej to efekt końcowy ten sam... hehe, żartuję!

Jeżeli chodzi Ci o serię MA silver to muszę się z Tobą zgodzić, fakt silvery mają bajeczny, dynamiczny, szybki bas ale jakoś odcięty od reszty pasma a ta reszta jest fatalna i męczy okrutnie, nie da się silverów dłużej niż 15 minut słuchać. Oczywiście Castle Knight też mają duuużo za uszami ale całościowo grają nieporównywalnie przyjemniej.

z MA jest zabawnie, bo silver, czyli średnia seria...jest najgorsza :), bronze ciut przyjemniejszy, ale wolę Castle, lepszy dźwięk wg mnie

Nie ma się o co spinać.

Miałem na 16m2 Knight 4, łatwe na napędzenia i ustawienia jak komuś przeskadza tylny bass reflex bo go nie posiadają a jest wylot u podstawy kolumn.

Cena w PL za nowe zabija,to fakt.

Miałem po nich Dynaudio Audience 70 bo szukałem więcej basu w pokoju :).

Pojawił się ale rozlały i ciulaty że tak powiem.

Ale wina stała po stronie wzmaka,teraz o tym wiem.

Gdybym miał obecnego AA to może by stały dalej u mnie bo kolor Mahoń to bajka w ich wykonaniu:)

ale ja się wygłupiałem, chyba tu nikt się nie obrażał czy złościł, dla mnie pełen luz, po prostu kupowanie kolumn w ciemno kojarzy mi się w stylu "mam głupie skojarzenia" :)

A na odsłuchach właśnie nie polecam wypasionych wzmacniaczy i źródeł, chyba że kupujesz od razu komplet. Dlaczego? Po zakupie wymarzonych kolumn ustawiasz je w swoim pokoiczku, podłączasz pod swój amp a tu KUPA. Gra jak tania wieża z lat 90-tych. Dobre kolumny powinny zagrać zawsze dobrze, a jak doinwestujesz pod swój gust źródło, wzmacniacz, popracujesz nad akustyką pomieszczenia to będziesz czuł się jak w niebie. Cena też nie zawsze jest wyznacznikiem.

na odsłuchy należy jeździć ze swoim wzmakiem, to najlepsza opcja, chyba że akurat identyczny jest w salonie

A na odsłuchach właśnie nie polecam wypasionych wzmacniaczy i źródeł, chyba że kupujesz od razu komplet.

Ehh,to oczywiste,kupując w sklepie czy u gościa w domu zawsze taszczę wzmak ze sobą ale zdarzało mi się kupować na ślepo przez neta i mam 14 dni na odsyłkę.

z MA jest zabawnie, bo silver, czyli średnia seria...jest najgorsza :), bronze ciut przyjemniejszy

Kompletnie mi nie wpasowała ta marka.Tak samo jak srebrne IC ale to już zależy od preferencji dźwiękowych i warunków pomieszczenia.

Łokmen Saba

Gość numik

(Konto usunięte)

Kompletnie mi nie wpasowała ta marka.Tak samo jak srebrne IC ale to już zależy od preferencji dźwiękowych i warunków pomieszczenia.

podobno stare grały lepiej, przez chwilę myślałem o jakiejś starszej serii, ale na szczęście się opamiętałem, jest wiele lepszych brzmień

dzięki wszystkim za odpowiedzi! Jest weekend i na razie nie mogę nigdzie odsłuchiwać, ale czy warto zwracać uwagę na firmę Pylon? Chodzi mi konkretnie o model Pylon Audio Sapphire 31.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.