Skocz do zawartości
IGNORED

Huczący subwoofer Harman Kardon HKTS 16

Pirog87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczy.

zakupiłem zestaw głośników Harman Kardon HKTS 16. Zestaw bardzo ładnie gra, ale sam subwoofer w trybie LFE huczy. Natomiast gdy przełączę w tryb Normal (czyli podłączenie liniowe RCA) huczenie ustaje. Jest to bardzo wkurzające, szczególnie, gdy nie chce słuchać muzyki głośno. Najpierw myślałem, że jest on po prostu uszkodzony i wymieniłem go w sklepie na nowy, niestety kolejny tez huczy. Dodam, że subwoofer huczy nawet jeśli nie jest wpięte w niego żadne źródło dźwięku (podłączony tylko do zasilania). Próbowałem podłączać go pod różne listwy zasilające w różnych częściach mieszkania, niestety nic to nie dało. I z tąd moje pytanie do posiadaczy tego modelu: czy mieliście podobne problemy? czy może jak coś źle robię\podłączam? Brakuje mi pomysłów, a nie chciałbym rezygnować z połączenia przez kanał LFE.

Mam jeszcze jedną propozycję- jak używasz wejścia LFE, na gniazda LP załóż tzw "terminatory", czyli byle jakie wtyki cinch, w których zlutuj bolec z ekranem.

Jak "huczy" nawet nie podłączony to jest to usterka, raczej norma w urządzeniach tego producenta, wymieniłeś pewnie na kolejny wadliwy. Nie kupuje sie nic od H/K bo to buble.

Dzięki za odpowiedzi. Jednak oddam ten zestaw póki mam jeszcze taką możliwość. Nowy sprzęt nie powinien się tak zachowywać. Teraz mam tylko problem na jaki inny kompaktowy zestaw wymienić (około 2 tys zł). Ciężko jest znaleźć coś przyzwoitego w tych pieniądzach. Co sądzicie o Boston Acoustics SoundWare S.

Właśnie dużo w tej cenie jest fajnych opcji, ja najbardziej polecam zestawy Cantona.

Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub

Ukryta Zawartość

Czy

Ukryta Zawartość

Te Bostony też są niezłe, ale słyszałem je tylko "byle jak " w sklepie, zamotowanych w pomieszczeniu nie miałem okazji, na pewno będą spoko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem zestaw boston acoustic

W tym przedziale cenowym najlepszy.mialem poprzednio kefy tannoye harman kardon i jamo .boston wypadl najlepiej i zostal najdłużej z nich wszystkich chociaz kefy tzw jajka byly również dobre ale to już byl raczej wyzszy przedział. .

Z tego rozmiaru najlepszy byl definitive technology pro cinema ale to polka cenowa o wiele wyzsza ale naprawdę warto jak się kupi w dobrej cenie

Trafiłem jeszcze na ciekawy zestaw Boston Acoustics A 2310HTS:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )&SubCatId=ASeries(BostonAcoustics_US)&Pid=A2310HTSHomeTheater(BostonAcoustics)

I teraz zastanawiam się pomiędzy nim, a Boston Acoustics SoundWare S.

Niewiele jest opinii w sieci o zestawie Boston Acoustics A 2310HTS. Co o tym sądzicie? który zestaw byście wybrali?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.