Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ARENA 180 CZY JBL STUDIO 280 ?

marcinoss26

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję słuchać JBL STUDIO 280...marketowe wydmuszki, tyle mogę powiedzieć.

Bierz STX Elecrtino 250, słuchałem ich na tegorocznych AS i muszę przyznać, że byłem w szoku, oczywiście pozytywnym.

Najlepsza opcja budżetowego grania, zresztą zawstydziły wiele zestawów zdecydowanie powyżej budżetowego grania :)

Polecam!

Witaj,

podaj proszę więcej i formacji, które pomogą odpowiedzieć na Twoje pytanie oraz ewentualnie zaproponować alternatywne rozwiązania,

przede wszystkim jaką masz konfigurację zestawu elektroniki, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. W jakim budżecie możemy poruszać się?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem okazję słuchać JBL STUDIO 280...marketowe wydmuszki, tyle mogę powiedzieć.

Bierz STX Elecrtino 250, słuchałem ich na tegorocznych AS i muszę przyznać, że byłem w szoku, oczywiście pozytywnym.

Najlepsza opcja budżetowego grania, zresztą zawstydziły wiele zestawów zdecydowanie powyżej budżetowego grania :)

Polecam!

Sporo dobrego można przeczytać na temat STX electrino

Sporo dobrego można przeczytać na temat STX electrino

Za to jak wiele złego można przeczytać o JBL.

Aż wstyd zapytać o tę markę bo pomyślą żeś żółtodziób.

Brak słów.

To się akurat w tym względzie bardzo mylisz...

Tylko że o tych Jbl-ach też mówią że grają jak konkurencja z przedziału 5-6 tys.

Mniejsza z tym, może kiedyś dane mi będzie skonfrontować je z STX.

Na chwilę obecną obstawiam JBL.

Za to jak wiele złego można przeczytać o JBL.

Aż wstyd zapytać o tę markę bo pomyślą żeś żółtodziób.

Brak słów.

Zgadzam się z Tobą nie lubią tu JBLi a słyszałem właśnie STUDIO 280 w porównaniu z ES90

i zgadza się te drugie grały znacznie gorzej od Studio 280 a jestem ciekaw jak grają areny 180

Mam 280 i problem z nimi jest taki, że są w miarę neutralne i nie faworyzują żadnego pasma częstotliwości. Podobno 180 mają więcej basu.

Hej Mozesz napisać cos więcej o studio 280 z jaką elektroniką grają i jakjiej muzyki słuchasz

Ja szukam kolumn głównie do Rocka

Tylko że o tych Jbl-ach też mówią że grają jak konkurencja z przedziału 5-6 tys.

Kto tak mówi?

Takie pierdoły to tylko na sklepowym HDforum blackninja i jego klakierzy mogą wypisywać.

Kto tak mówi?

Takie pierdoły to tylko na sklepowym HDforum blackninja i jego klakierzy mogą wypisywać.

Czyli jak się porówna kolumny za niespełna 2 tys. złotych do kolumn za niespełna 3 tys. To te pierwsze /kolokwialnie/ "biją wszystkie na głowę" ?

Idąc dalej: jak się porówna te za około 3 do tych za około 6 tys - to już "obraza majestatu"?

Nie bronię tutaj żadnych JBL-i (nie mam z tego żadnych profitów), ale "wrzucanie kamyczków do ogródka" bez choćby prostego uzasadnienia to trochę nie na miejscu ...

Reklamacji Ci nie uznali czy coś? :-D

Podobno bas Jbl wg audio video bije często konstrukcje do 8 tys. :-P

Tutaj akurat mają racje słuchałem es90 i bas naprawde ok ale reszta pasma raczej kiepska

Zastanawiam się nad zakupem kolumn jak w temacie które będą lepsze do stereo do pokoju 22mkw? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Kup STX Elecrtino 250 - są ładniejsze i tańsze.

I tak ten wątek zmierza donikąd.

Kup STX Elecrtino 250 - są ładniejsze i tańsze.

I tak ten wątek zmierza donikąd.

No tak JBLi tu nie lubią Ja pytałem o porównanie JBL ARENA 180 z JBL STUDIO 280 a nie do STX

Witaj,

podaj proszę więcej i formacji, które pomogą odpowiedzieć na Twoje pytanie oraz ewentualnie zaproponować alternatywne rozwiązania,

przede wszystkim jaką masz konfigurację zestawu elektroniki, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. W jakim budżecie możemy poruszać się?

Co do JBL tak mi napisali fachowcy z ministerstwa...

Proszę poczekać conajmniej 100-150h zanim oceni Pan do końca kolumny.. potrzebują się wygrzać ( u nas nie grały nawet 5h). JBL lubią się z wydajnymi prądowo dynamicznymi wzmacniaczami, Creek do takich nie należy, stąd problemy na basie i średnicy. Generalnie Creek Evo jest dobrym wzmacniaczem, to raczej JBLe odstają jakościowo od niego. Do JBL sugeruję wzmacniacze Exposure, Cyrus, Harman.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.