Skocz do zawartości
IGNORED

Dali lektor 2

Pinio80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Proszę o doradzenie w zakupie wzmacniacza do kolumienek dali lektor 2

Obecnie od wielu już lat używam yamaha ax396 ale już zaczyna coś się psuć ( jeden kanał coraz częściej przestaje grać ), poza tym zamarzyłem o czymś nowym dzwięk już mi się po prostu znudził tego zestawu :)

Wzmacniacz ok 1500 - 2000zł

aha i muzyka zazwyczaj z komputera słucham youtube, mp3 głównie rock, pop,

Coś co by ładnie z tymi kolumienkami zagrało, i żeby nie było bezbasia :) ( chociaż wiem, że to małe kolumienki ale dają radę mam niewielki pokój )

Z góry dzięki :)

Myślałem o CAMBRIDGE AUDIO AZUR 351A bo ma wbudowany usb i można bezpośrednio komputer podłączyć , drugi to

NAD C316BEE, więcej pomysłow narazie nie mam

Drugie takie pytanie to czy usłyszę różnicę jakąś i jeżeli ma nie być specjalnej różnicy to być może naprawie tą yamahe swoją

Tak pytam bo nigdy na niczym innym nie słyszałem tych kolumienek jak grają

https://www.audiostereo.pl/topic/123603-dali-lektor-2/

Jeśli chcesz mieć bas to NAD i Denon raczej . Cambridge Audio też może być. - Po prostu musisz posłuchać każdego połączenia i wybrać najlepiej grające dla siebie.

Weź jeszcze po uwagę coś z Onkyo- ten będzie grał spokojniej, te wyżej są bardziej dynamiczne. Może coś z Audio laba- podobno dobrze się zgrywają z Dali

Różnicę w graniu usłyszysz od razu. Yamaha i Dali to raczej nie jest dobre zestawienie.

Koniecznie szukaj używek, bo można kupić dużo lepszy wzmacniacz niż za tą samą sumę nowy w salonie.- ...i będzie znacznie lepsze granie.

Albo coś lampowego? - używany jaquin , cain, mingda -jakiś tani chińczyk- grać to będzie ładnie, a nie musi być mocny, aby zagrać z małymi lektorami.

Nawet nasz Amplifon ma fajne wzmacniacze, które świetnie grają z Dali. Używki często się trafiają na alledrogo.pl, tylko nie wiem czy w budżecie się zmieścisz.-zależnie od modelu.

L.G. life is BRUTAL...

https://www.audiostereo.pl/topic/123603-dali-lektor-2/#findComment-3642426

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.