Skocz do zawartości
IGNORED

Myro:air - ktoś słuchał tego DAC-a ?

Najek

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za jakimś odtwarzaczem strumieniowym co by po LAN-ie (nie musi być bezprzewodowy, ethernet/rj45 wystarczy) pozwalał na streaming przez airplay lub dlna i fajnie jakby odtwarzał FLAC-i z sieci lokalnej.

Czy ktoś z Was miał styczność z tym urządzeniem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chwalą się, że w środku jest Wolfson WM8741.

Znalazłem kilka pozytywnych opinii na zagranicznych stronach, ale nie wiem czy ryzykować z tym sprzętem, bo jest trudno dostępny. Właściwie w grę wchodzi jedynie ściąganie go z USA. Co o tym myślicie?

Alternatywy, które biorę pod uwagę to Arcam AirDac i Marantz NA6005.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak kolega zauważył na dalekim wschodzie klepią tysiące modeli tanich DACów wieć pytanie o jakąś nieznaną 'markę" mija się z celem

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Poprzednim razem tak zrobiłem. Gdy kupowałem DAC do słuchawek używanych w pracy to zamówiłem SMSL M2. Ktoś polecał, że tani a dobry. Tani owszem, ale jakość nie powaliła mnie na kolana - ani jakość wykonania ani jakość dźwięku.

Teraz szukam urządzenia które wraz ze wzmacniaczem będzie stało na honorowym miejscu w domu więc chcę aby było to coś co nie tylko dobrze brzmi ale też ładnie się prezentuje.

Ekspertem nie jestem - może na dalekim wschodzie jest coś co spełni moje oczekiwania, ale nie chcę drugi raz się naciąć.

Pytanie więc czy ktoś zna lepiej któreś z wymienionych urządzeń albo może polecić coś innego :)

Kolego. Raspberry pi2 z jakimś dac na i2s. Np. IQaudio pi-dac lub hifiberry lub audiofonics dac. Na tym max2play lub moode audio player i masz wszystko czego pragniesz za fajne pieniądze. Rozmowa o tym w pc-audio.

Zen

No jest to jakiś pomysł na tanie granie, ale mam Kodi postawione na Raspberry Pi B i zwykły AirPlay w nim nie domaga - często dźwięk przycina się przez co nie da się tego słuchać. Przez to ciężko mi uwierzyć, że z takim wynalazkiem będzie wiele lepiej :(

No jest to jakiś pomysł na tanie granie, ale mam Kodi postawione na Raspberry Pi B i zwykły AirPlay w nim nie domaga - często dźwięk przycina się przez co nie da się tego słuchać. Przez to ciężko mi uwierzyć, że z takim wynalazkiem będzie wiele lepiej :(

To dla testu zainstaluj moode audio. Wlacz w nim airplay. Zobaczysz. To zajmuje 15 minut

Spróbowałem właśnie to Moode Audio, ale nie chciał dawać dźwięku ani po HDMI ani po jacku :/

Swoją drogą mój Macbook na OSX 10.11.1 El Capitan nie mógł wykryć go jako urządzenie AirPlay (tak, włączyłem to w sekcji configure).

:(

Dodatkową zaletą urządzeń wymienionych przeze mnie wyżej będzie jednak to, że oprócz AirPlay, będę mógł do nich również podłączyć PlayStation 4 (np. po złączu optycznym) i z niego też czerpać wyższą jakość dźwięku :)

Ewentualnie jakiś chiński mógłbym jeszcze spróbować, ale fajnie żeby wspierał AirPlay oraz żeby wpiąć tam PS4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.