Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor kupić do oglądania w dzień ,a nie tylko w nocy

Tupac1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcę zakupić projektor ale nie wiem jaki to nie jest takie łatwe jak by się mogło wydawać

Nie wiem na co zwracać uwagę dużo treści w internecie jest mylnych czy nawet błędnych ...

czy lumeny ważne czy kontrast czy technologia np LED

Ja potrzebuję projektora do mieszkania ściana mogła by umieścić ponad 100" ekran nawet więcej

odległość od ściany to 3,7m

Projektor chcę używać nie tylko kiedy jest całkowita ciemność tylko np jest 16:00 i już bym chciał film zobaczyć rolety mam ale nie chce za dnia

robić z salonu pokoju wampirów....

kasa na niego myślę ok 3tyś zł mogę dać troszkę więcej ale to zależy czy warto

nie potrzebuję zbędnych bajer typu android czy możliwość odtwarzania plików mkv po protu to ma być sam projektor tylko do oglądania nawet

w dzień ale nie będzie robił za TV tylko do filmów ewentualnie gier

może być używany

i nie wiem jak to z tymi odległościami żeby nie było że kupię a później okaże się że z tej odległości to tylko 75" ja chce ponad 100" mam możliwość

na ścianie ok 2,5m na 1,6m

i nie zależy mi na idealnej czerni wolę widzieć więcej niż mieć super czerń i nic za dnia nie widzieć

bardzo proszę o pomoc

Tez sie zastanawiam nad projektorem multimedialnym. Troszke szukałem w necie do max 2500zl i po opiniach wpadł mi w oko ten model

Acer H6517BD

Czy ktoś może go użytkuje ?

bez ciemnicy:

#1 lumeny

kontrast to nawet biała ściana boczna, czy biały sufit psuje na tyle (obniża do... powiedzmy 50:1 czy coś) odbijając spowrotem światło na ekran,

że nie zauważysz czy projektor ma 250:1 czy 900:1, kolory mają większe znaczenie.

#2/3 rozdzielczość

#3/2 głośność

o technologii: LED sie nie spali po 2000h i nie nagrzewa 3 minuty - do przemyślenia

no i co nikt nic nie wie na temat projektorów na tym forum czy w złym dziale zamieściłem zapytanie ??

bo ja już wyczytałem wszystko na ich temat ale są tu na pewno tacy co wiedzą więcej z DOŚWIADCZENIA a mi o to chodzi

jak w złym dziale wątek to proszę moderatora o przeniesienie wątku

Wątek powinien być w Kino Domowe. Ale skoro pytasz to powiem tylko tyle że to czy da się oglądać w dość jasnych warunkach lub przy całkowitym zaciemnieniu nie zależy tylko od projektora ale też od ekranu na jakim jest wyświetlany. Dwa przykłady:

tylko że koszty to kosmos i drugi przykład
a tu koszty przyziemne

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

z doświadczenia mogę powiedzieć, że lampa bardzo nagrzewa całe pomieszczenie...led nie. Lampa wymaga lepszego chłodzenia więc led będzie chłodzony ciszej. Ale w kwocie 3k kupisz b. dobry projektor lcd i dwie, trzy klasy niższy led. Ale pewnie to kwestia czasu. Ja nam lcd epson, dobry kontrast, jasno świeci. Oglądałem nawet w południe, grunt to rolety w oknach i ekran (opuszczany np na okna) z dobrym parametrem odbicia. Ja mam ekran prosty taga harmony, zwija się świetnie, parametr ok. (ma ok. 6 lat).

madzik skriin i zaciemnione okna

to jest minimum do oglądania w dzień

jeśli okna są niezasłonięte

NIC!!! NIC!!! nie pomoże - kontrast realny spada do 50:1 albo mniej...

TEGO NIE DA SIĘ PRZESKOCZYĆ

dobra wiadomość jest taka że rolety tanieją na zimę...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Projektor chcę używać nie tylko kiedy jest całkowita ciemność tylko np jest 16:00 i już bym chciał film zobaczyć rolety mam ale nie chce za dnia

robić z salonu pokoju wampirów....

Piszesz ze chciałbyś mieć Kino (co prawda domowe ale mówimy o Kinie) i jednocześnie jasny pokój z odsłoniętymi oknami. Mam pytanie do Ciebie - czy byłeś kiedykolwiek w Kinie które miało okna i one były odsłonięte w dzień? Nie? Pytanie drugie - czy umiesz wyciągać wnioski z prostych faktów?. Chyba nic więcej nie trzeba pisać, przynajmniej na chwile obecną. Może kiedyś wraz z masowymi zmianami technologii wyświetlania się to zmieni ale mówimy tu i teraz tym bardziej że Ty mówisz o proju za 3 koła. Nic tego nie zmieni....nawet spodziewane za chwile wystąpienie pewnej grupy :) iż pewien cudowny produkt na to pozwala (oglądanie przy odsłoniętym oknie). Może i jest na nim lepiej niż na typowym ekranie ale na pewno dalej to będzie kupa a nie obraz przy np 120-130". Chyba że kogoś taka kupa zadowala. Każdy ma inne preferencje. Sprawa jest prosta - ma być ekstra obraz o dużej powierzchni ma być ciemno

w IMAX w Katowicach 2 x w miesiącu a tak na marginesie ja będę oglądał zawsze przy opuszczonych roletach ale

chce też w dzień coś zobaczyć to myślałem że technologicznie da radę nie ma u mnie słońca tylko z rana później po 10 już go nie mam tylko dziecku chciałbym coś puścić i dlatego mnie to interesowało czy da radę projektor a żeby dziecko nie siedziało po ciemku

a co do projektora to firmy chwalą się że nawet w dzień idzie oglądać nie tracąc na jakości to już nie wiem jak jest

a cena projektora się zmieniła to jest 6tyś teraz

Jeżeli kolega chce w dzień robić projekcje dla dziecka bez ciemnicy to maluszka raczej kontrast nie będzie interesował a bajki spokojnie można śmigać w dzień na trybie dynamicznym ..... kilka postów wyżej masz filmiki jest tam ekran na którym obraz jest nieporównywalnie lepszy (w warunkach o których piszesz )...ale oczywiście nic nie pomoże aby osiągnąć odpowiednią jakość obrazu jeśli będą odsłonięte okna i światło słoneczne bezpośrednio będzie waliło na ekran.... to nawet tv nie da się oglądać.

P.S.

....jgx ma rację (wystąpienie grupy ;) )

ale z tą kupą to przesadził :) ....tym bardziej że tej kupy nie widział na oczy...

Nieprawdaż jgx ;))))) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.