Skocz do zawartości
IGNORED

CAYIN SC - 10 jak gra i z czyn najlepiej łączyć

surfbrother

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie jak w temacie CAYIN SC - 10 czy macie jakieś doświadczenia z tym pre jak gra i z czym go łączyliście . Ja planuję z tranem w A klasie

Z góry dziękuję za merytoryczne wypowiedzi.

Interesuje mnie jak w temacie CAYIN SC - 10 czy macie jakieś doświadczenia z tym pre jak gra i z czym go łączyliście . Ja planuję z tranem w A klasie

Z góry dziękuję za merytoryczne wypowiedzi.

Jest to doskonale pre. Próbowałem go z Abyssoundem 2000, Kondo Neiro, Bel Canto set 40. Porównywany na forach do M7 Kondo ale to już lekka przesada, ustępuje mu dynamiką i przejrzystością, ale to porównanie nie na miejscu choćby na cenę. Z drugiej ręki w granicach 7 tys. to okazja. sam chciałem go kupić ale mnie ubiegli inni.

Dziękuję za ciekawy wpis.Czy mógłbyś mi napisać jaki ma charakter ten pre czy gra jasno czy raczej jest po ciemnej stronie.Czy wiesz może coś o możliwych jego modyfikacjach .

Dziękuję za ciekawy wpis.Czy mógłbyś mi napisać jaki ma charakter ten pre czy gra jasno czy raczej jest po ciemnej stronie.Czy wiesz może coś o możliwych jego modyfikacjach .

w modyfikacji wziąć należy tylko lampy, ale to nie jest modyfikacja a zwyczajne modelowanie brzmienia. Gra dynamicznie, neutralnie i szczegółowo, ale nie nachalnie. Nigdy nie zmęczy. Sprawdza się z końcówkami lampowymi i tranzystorowymi w klasie A. Z klasa AB nie mialem doswiadczeń.

Przecież na alegro za 6500 taki wisi już z miesiąc chyba i to po lekkim upgrade kondów itp..... Swoją drogą ciekawy spadek wartości z jakichś poziomów stratosfery (ok 6tys euro?) za nowy do 6-7tys i problemów z odsprzedażą... kwestia marki? czy wyglądu ;)

Widziałem tą ofertę i mnie zainteresowała ale chciałem wiedzieć więcej na jego temat na jakim poziomie gra .Z czym by można go porównać

mnie też kusiła - palec prawie KupTeraz kliknał... ale wziąłem szklankę zimnej wody - skoro taki dobry ten preamp to powinnien zejść na pniu - ta cena jak z Biedry ;)... łatwo kupić - duzo trudniej cokolwiek sprzedać jakby było nie tak....

• 1 miesiąc później...

Posiadam obecnie to pre i gra u mnie z xindakiem a600p i uważam je za strzał w dychę gdyż nie lubię zamulaczy a ono pomimo tego że jest lampowe gra otwartym żywym dzwiękiem z hektarami przestrzeni i powietrza .Na wysokim poziomie detaliczność muzyka po prostu żyje.Nie łączyłem go z a600e ale z tego co czytałem w sieci to poleca się właśnie ominięcie wbudowanego pre .Nie miałem do czynienia z gramofonami więc w tym temacie nie pomogę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.