Skocz do zawartości
IGNORED

Mit magnum m1ic/oracle mi-350/magnum Ma

bubusia

Rekomendowane odpowiedzi

Interesowalby mnie jeden z ww interconnectow, chcialbym troche dopalic srodek nie tracac zbyt wiele, ktory byscie polecili, jaka generalnie maja charakterystyke

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

https://www.audiostereo.pl/topic/123206-mit-magnum-m1icoracle-mi-350magnum-ma/

Interesowalby mnie jeden z ww interconnectow, chcialbym troche dopalic srodek nie tracac zbyt wiele, ktory byscie polecili, jaka generalnie maja charakterystyke

A może zainteresowałyby Ciebie (XLR) MIT ORACLE MA-X SHD ?

Mam tanio do oddania ;)

Axolot, gdybys mial RCA mogłbym sie zainteresowac, po prostu nie mam xlrow

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Niestety miałem RCA ale już sprzedałem.

Z tego co wiem można przerobić wtyczki w kablu.

Tak zrobiłem z moimi Siltechami gdzie miałem w poprzednim sprzęcie RCA a w fabryce przerobili mi za drobną opłata na XLR.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mnie się wydaje że najbardziej bezpiecznym wyborem będzie Magnum MA. Nie jest to wprawdzie demon szybkości, ale starsze kable MIT, choć bardziej barwne, grają jeszcze wolniej i nazbyt okrągło. Barwowo najlepszy pewnie będzie MI-350 Reference lub Shotgun, natomiast co do uniwersalności to chyba jednak Magnum MA.

Wlasciwie to chce go umiescic miedzy monobloki a preamp, a tam trzeba jak najwiecej nasycac:)

Tak zrobiłem z moimi Siltechami gdzie miałem w poprzednim sprzęcie RCA a w fabryce przerobili mi za drobną opłata na XLR.

Dziwne. przecież te kable nie różnią się tylko rodzajem wtyków...

Chyba,że opłata była "drobna inaczej".....

a tam trzeba jak najwiecej nasycac:)

Ale trzeba uważać, żeby nie przesycić..

Barwowo najlepszy pewnie będzie MI-350 Reference lub Shotgun

I to by mi wystarczyło.... tylko czy w każdym systemie będzie tak samo;-)

Miałem kiedyś możliwość posłuchania oby kabli w jednym systemie. Było to co prawda jakiś czas temu ale z tego co pamiętam MA robił lepsze wrażenie. Lepsza góra, scena. Pozostałe aspekty na tyle podobne że bym się do nich nie przyczepiał dokonując rozróżnienia. Jak masz możliwość kupienia w dobrej cenie, to skłaniaj się ku MA. Tyle w każdym razie podpowiada mi moja pamięć.

Chodziło mi oczywiście o MA vs M1

Słuchając rozumu....

Jaką cene uznalibyscie panowie za rozsadna za magnum ma 1 m?

Jaką cene uznalibyscie panowie za rozsadna za magnum ma 1 m?

MA w wersji z RCA powinien być tańszy niż XLR. Gdy dolar był tańszy XLR chodził na rynku wtórnym po jakieś niecałe 4000 PLN. Minimalna kwota to było 3600-3700 PLN.

Więc RCA realnie powinno się kupować za jakieś 3200 PLN jednak obecnie przy wysokim kursie dolara wszystkie ceny produktów Audio z USA skoczyły do góry. Import prywatny z USA stał się po prostu mniej opłacalny. No i jak to zwykle ludzie chcą na tym coś ugrać. Czasami te podwyżki cen są jednak absurdalne.

....myslę że 3 tys + - .....o ile dobrze pamiętam to swojego w podobnej cenie sprzedałem

zanim kupisz MITa posłuchaj jeszcze Acrolinka 2080 EVO .....jest w podobnej cenie

rynek dyktuje cene zwlaszcza jesli chodzi o 2hand

kwestia relacji dolara do zlotowki to niestety przykra sprawa ale prawdziwa

kupujacy chce jak najtaniej i nikt mu nie broni probowac sie targowac

to tyle jesli chodzi o cene :-)

porownywalem mita magnum MA do 350tki ref i magnum jest po prostu lepszy

duzo szersza scena i lepiej podana gora. to sie narzuca od razu. 350tka to leciwy kablel - duzo wolniejszy. u mnie okrutnie zamulal zarowno przed jak i za pre

MA to inne granie. co ciekawe inaczej sie sprawdzal z zestawie z pliniusem SA102 a inaczej gra z hybryda conradajohnsona. z tranem w klasie A gral idealnie za pre a z hybryda przed pre

Dziwne. przecież te kable nie różnią się tylko rodzajem wtyków...

Chyba,że opłata była "drobna inaczej".....

Może to jacyś czarodzieje byli w tym Siltechu ? ;)

A może zrobili po prostu np. tak :

U mnie z Krellem Acrolink 2080 EVO kompletnie się nie sprawdził.

Zaś Magnum MA uważam za kabel o bardzo dobrej relacji cena/jakość jeśli chodzi o kable z drugiej ręki.

Babusia....jest jeszcze jedna możliwość i w Twoim przypadku może się sprawdzić...tylko nie mniej uprzedzeń

dziś rozpoczyna się AS, zawitaj w pokoju WILE i pożycz od S. Witkowskiego IC rca cena 800zł

posłuchaj do niedzieli jak przypasuje to zaoszczędzisz trochę kasy jaki się nie spodoba to w niedziele oddasz i po sprawie

dobrze by było jakbyś dostał wygrzany nie bierz wersji PRO tylko podstawową .....albo wez dwa kable i będziesz miał porównanie

pierwszy ,,gra,, większą masą i jest to kabel cholernie ofensywny i neutralny....

.... mam całe okablowanie od WILE

U mnie z Krellem Acrolink 2080 EVO kompletnie się nie sprawdził.

...ktoś już to kiedyś napisał że Acro EVO z Krellem się nie zgrywa...pewnie za jasno i ostro....

Możesz popróbować Kubala - Sosna Emotion ale okablowanie Wile rca pro 5.0 i 5.1 oraz xlr pana Sylwestra Witkowskiego gorąco polecam. Na pewno nie będziesz zawiedziony a mocno zaskoczony in plus.

...ktoś już to kiedyś napisał że Acro EVO z Krellem się nie zgrywa...pewnie za jasno i ostro....

U mnie Krell z Acrolink Evo było to złe połączenie...było mułowato i nijako;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.