Skocz do zawartości
IGNORED

STX Electrino jaka elektronika?

Nautilius XII

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam linku do Elekctrino, wczoraj byłem w Józefowie, rzut beretem od Saskiej

i sobie posłuchałem jak nigdy, ponad dwie godziny. Grały przeuroczo ale i pogoda wczoraj była sympatyczną :). W salonie mają dwa model Electrino, 2drożne i trzydrożne ale jestem zainteresowany 2drożnymi. Grały tak jak tego chiałem. Ma ktoś z konkretą elektorniką ale inną niż Denon?

Electrino zamówiłem w kolorze rose, cena wyższa ale fornir to fornir. U mnie będą grały tak jak w salonie stx z denonem, super zestawienie, kable u stx były ixos ale myśle że na moich kimber wiele się nie zmieni.

Nie znam linku do Elekctrino, wczoraj byłem w Józefowie, rzut beretem od Saskiej

i sobie posłuchałem jak nigdy, ponad dwie godziny. Grały przeuroczo ale i pogoda wczoraj była sympatyczną :). W salonie mają dwa model Electrino, 2drożne i trzydrożne ale jestem zainteresowany 2drożnymi. Grały tak jak tego chiałem. Ma ktoś z konkretą elektorniką ale inną niż Denon?

Czy to jest Józefów k/Otwocka ? Jaka cena ?

A możesz powiedzieć coś więcej o tych electrino? Na stronie producenta nie widzę. Jaka budowa? Podobna do FX-300?

Electrino są pochylone i mają bardzo ładną stylistykę.

FX-300 to klasyczna obudowa więc raczej inny gust. O budowie nic nie powiem bo nie pytałem.

może i masz zero ale w sklepie w Józefowie wczoraj były, również wzmianka na FB jest

więc nie szemraj,

Pytanie do tych co kupili jest takie: jakim zestawem elektroniki je zasilają i czy są zadowoleni?

Moze nie maja jeszcze na stronie bo na audioshow ma byc pokazane jako nowosc. To by sie zgadzalo.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Grały przeuroczo ale i pogoda wczoraj była sympatyczną :). W salonie mają dwa model Electrino, 2drożne i trzydrożne ale jestem zainteresowany 2 drożnymi. Grały tak jak tego chiałem. Ma ktoś z konkretą elektorniką ale inną niż Denon?

Pewnie nowość, bo nie ma na stronie i jakiś lepszych opisów w necie, niż że grały przeuroczo. To znaczy grały jak co, w stylu ? Te 3 drożne ilu były głośnikowe ?

Skoro z Denonen, jakim, grały jak chciałeś to musisz szukać Denona , lub czegoś w podobnym stylu.

Może coś będzie więcej o tych STX wiadomo po AS.

EDIT: W poprzednim temacie miałeś już wybierać tylko pomiędzy dużymi JBL studio 280 i Dali zensor 7, a tu nagle jakieś chyba niewielkie Elektrino ..

Skoro z Denonen, jakim, grały jak chciałeś to musisz szukać Denona , lub czegoś w podobnym stylu.

właśnie po to założyłem temat. Szukam najlepszej opcji dla tych kolumn. Biorę pod uwagę Denona bo świetnie to razem zagrało ale również zastanawiam się nad zestawem Yamahy lub Marantza, cena za elektronikę ~3tysiącePLN.

, a tu nagle jakieś chyba niewielkie Elektrino ..

nie wiem co znaczy dla ciebie wielkie czy niewielkie.

Electrino są dużymi podłogówkami i grały bardzo efektywnie, bynajmniej na tym małym bądż co bądż Denonie.

właśnie po to założyłem temat. Szukam najlepszej opcji dla tych kolumn. Biorę pod uwagę Denona bo świetnie to razem zagrało ale również zastanawiam się nad zestawem Yamahy lub Marantza, cena za elektronikę ~3tysiącePLN.

nie wiem co znaczy dla ciebie wielkie czy niewielkie.

Electrino są dużymi podłogówkami i grały bardzo efektywnie, bynajmniej na tym małym bądż co bądż Denonie.

Mam prośbę, skoro nie ma na stronie takich kolumn jak electrino stx czy mógłbyś wstawić ich fotkę na forum jak one wyglądają?

Mam prośbę, skoro nie ma na stronie takich kolumn jak electrino stx czy mógłbyś wstawić ich fotkę na forum jak one wyglądają?

ale ja nie mam fotki, masz ją na FB. Jak masz nie daleko do ich salonu to pojedż i zrób sobie zdjęcie.

Ja zamówiłem swoje w kolorze orzechu. Mam dostać email o potwierdzeniu dostępności po niedzieli. Na fornir czeka się jeszcze dłużej ale cena i kolory mi nie pasowały.

Wybieram się w tygodniu na odsłuch kina więc chętnie zapoznam się z tematem nowych zestawów, moze będzie jakaś promocja i podmienie kolumny frontowe :) oczywiście jak będą grały tak jak już tu ktoś napisał :)

Biorę pod uwagę Denona bo świetnie to razem zagrało ale również zastanawiam się nad zestawem Yamahy lub Marantza,

Ale Denon nie gra jak Yamaha i Marantz i odwrotnie, finalny dźwięk w tych różnych opcjach będzie inny. Domyślam się ze były to kolumny raczej analityczne ?

Wracając do Twego wcześniejszego postu i mojego pytania, bo trochę enigmatycznie opisałeś te stx jedne jako 2 drożne , inna wersja była 3 drożna, czyli o to się dopytałeś, a ilu są głośnikowe ? Bo podział zwrotnicy, nie jest tak jednoznaczny do ilości potem głośników w kolumnie ...

edit: chyba trzeba poczekać do jakiś relacji z AS:(

STX to przedziwna firma - zero informacji w sieci, zero marketingu. Czyżby postawili na marketing szeptany ?

Połowa ruchu w tym wątku to marketing.

Poza tym te ich reklamy... "Okazały się być". Ręce opadają.

Panowie Jarzabek i justas32 jak widać znacie się bardzo dobrze na szemraniu ale proszę idzie gdzie indziej jeżeli ten temat was nie interesuje od strony merytorycznej. Już dwa razy powtarzałem jaki jest temat wątku, powtórzę mam nadzieję ostatni raz:

z jaką elektroniką do około 3tyś zgrywają się STX Electrino 150? Takie zamówiłem i koniec kropka w materii wyboru kolumn.

Ale Denon nie gra jak Yamaha i Marantz i odwrotnie, finalny dźwięk w tych różnych opcjach będzie inny. Domyślam się ze były to kolumny raczej analityczne ?

..analityczne... tak analityczne a zarazem muzykalne, bas jest super punktualny.

oczywiście dotyczy electrino 150

Zafascynowany wątkiem i faktem, że akurat byłem po odpowiedniej stronie wisły podjechałem do Józefowa i też odsłuchałem. Aktualnie myślę nad zmianą kolumn w salonie i ten dźwięk mi bardzo przypasował bardzo dobra równowaga tonalna, świetny wokal i szybki ale też potężny bas (nie dominuje nad resztą pasma ale schodzi bardzo nisko. Słuchałem ich z denonem - nie pamiętam modelu był na stanie w stx'sie. Potem podłączyłem mojego marantza mm7025 i czuć tą moc - widać, że kolumny poradzą sobie nawet w dużym pomieszczeniu. Moim zdaniem zdecydowanie biją obecnie używane Monitor Audio Bronze BX5 i chyba czas na zmianę.

Jeśli pomieszczenie nie jest ogromne i dodatkowo nie masz ciągot do głośnego słuchania to to co było w stx'sie starczy w zupełności - naprawdę dobrze zgrywa się ten denon z tymi kolumnami. Do większych pomieszczeń i osób lubiących dać czadu lepiej poszukać czegoś trochę mocniejszego - z marantzem grały genialnie.

Kolumny już oficjalnie na stronie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

A więc krótko podzielę się wrażeniami z wczorajszego odsłuchu.

Pomieszczenie do odsłuchu delikatnie mówiąc pozostawia do życzenia, wzmacniacz Denon raczej z niższej półki, ale wracając do samego odsłuchu.

Zestaw STX Electrino 250 – bardzo dobra stereofonia, dobrze zachowana proporcja wysokich i niskich tonów(oczywiście w moim odczuciu), co dla mnie najważniejsze, grają dosyć ciepło i „nie przeszkadzają” co daje poczucie komfortu i spokoju.

Pomimo powyższych zastrzeżeń oceniam kolumny bardzo pozytywnie pod względem akustycznym, stylistyka w końcu została zmieniona co nadało kolumnie jakości wizualnej

Cena/jakość b.d.

Zestaw STX Electrino 150 – za krótko słuchałem ponieważ następny klient był umówiony na odsłuch

ps. Poświęcę jeszcze jeden lub dwa dni na poszukiwaniach i podejmę ostateczną decyzję, jakiś godny polecenia salon w Warszawie lub okolicy ?

Na stadionie słucham najdroższego systemu za 8 melonów, myślę sobie co jest, gra to coś arcydrogiego "normalnie" dupy nie urywa. Jadę do Tulipa słucham prawie najdroższego systemu i podobnie, szału nie ma. I na koniec w Sobieskim, słucham, słucham i zacząłem się zastanawiać czy nie jestem uzależniony od STX . Electrino 150 2-drożne grają najlepiej. Jutro ponownie testuję już mocno okrojona grupę, może dziś był tylko zły dzień. Do stuff-u STX ile można słuchać na okrągło Eltona? Please jak czytacie zmieńcie płytę skoro nie dajecie możliwości słuchania swoich referencji!

STX Electrino 150 - cena/jakość - zabija i deklasuje wszystko inne, naprawdę na AS zrobiły mim zdaniem furorę

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.