Skocz do zawartości
IGNORED

q21.pl wy sobie jaja robicie?

BeatX

Rekomendowane odpowiedzi

A o co chodzi z tym audioGD? Im więcej części, tym lepszy sprzęt i w ogóle... wart ceny. I te trzy duże trafa, wow, to robi wrażenie... 200W żeby zasilić 5 watowe urządzenie. Co za audiofilska nadwyżka.

A to już jest inna inszość, że więcej wcale nie równa się lepiej :)

Mi chodzi o to, że produkty Audio-gd /póki co/ wyglądają jak zaprojektowane przez prawdziwych entuzjastów, z zadbaniem o najmniejsze szczegóły, bez dorabiania żadnej filozofii o "firmowym brzmieniu".

Do tego ogólnie są uczciwie wycenione.

To wszystko przy dzisiejszych trendach na rynku hi-fi, hi-end jest rzadkością.

Jeżeli komuś nie przeszkadza wygląd i wykonanie DAC'ów od Audio-gd, to można brać te przetworniki w ciemno ze świadomością że nie jest się dojonym z kasy jak max frajer.

Nabywca DAC od Wile nieźle by się zdziwił, gdyby odkręcił śruby i zajrzał do wnętrza obudowy :D

Panie BeatX znam dobrze zdjęcia obu DACów, można je znaleźć na stronie obu producentów bez problemu, co mi się bardzo podoba! Dla tego nie rozumiem co Cię tak zbulwersowało skoro firma nic nie ukrywa? Jeśli budowa takiego DACa Cię nie przekonuje to nie kupujesz proste...

Bulwersuje mnie bezczelność sprzedawców i naiwność audiofili.

DAC od Wile jest tego idealnym przykładem.

Wprost umieram z ciekawości co odpisze q21.pl w uzasadnieniu ceny za to cacko :D

Tzn, ja rozumiem narzut producenta itp, ale mnie ciekawi opis tego co się dostaje w dźwięku w zamian za położone na stole siedem tysięcy pln ;)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Mi chodzi o to, że produkty Audio-gd /póki co/ wyglądają jak zaprojektowane przez prawdziwych entuzjastów, z zadbaniem o najmniejsze szczegóły, bez dorabiania żadnej filozofii o "firmowym brzmieniu".

Mnie bardziej interesuje jednak jak co gra, a nie żeby wyglądało na zaprojektowane przez entuzjastów. Wybacz, piszesz o tej branży jak poszukiwacz uczciwej porcji ziemniaków i surówki za 9,90. Nie żebym bronił jakiegoś chybotliwie wykonanego daca za 6000zł, choć swoją drogą nie mam pojęcia jak on gra. Urządzenia audioGD miałem okazję posłuchać na słuchawkach na targach przez chwilę, takiego właśnie daca z tysiącem "fajnie wyglądających części".

jest moda to i jest zarobek . nie inaczej niż w przypadku DACów które są obok słuchawek 2-3 sezon najlepszym biznesem w branży audio . tylko kto karze Wam to kupować ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Doludzi, twoje posty budzą we mnie nic innego jak obrzydzenie, że człowiek może się zniżać tak nisko, próbując przepychać kłamliwy marketing.

Do im większej ludzi dotrze treść tego wątku tym dla Nas, ałdiofilów lepiej.

Twoja działalność to szkoda, na ałdiofilskiej społeczności i świadomości

Rambo spodziewałem się personalnych ataków jak skończą się argumenty... Widzisz ja nie jestem "gazetkowym" audiofilem oceniającym sprzęt na podstawie zdjęć, tylko na podstawie odsłuchu!... a ten DAC gra bardzo przyzwoicie. Zgadzam się ze jego budowa może być kontrowersyjna dla światka audiofilskiego, ale powtarzam w odsłuchach ten DAC się broni. Może niestety bo okazuje się że można jak z klocków złożyć dobrze grającego DACa.

Nie sądzę aby moja działalność była szkodliwa. To tylko kolejna zdanie osoby która zna to urządzenie nie tylko ze zdjęć.

Bardzo dobrze żeby mniej świadomi potencjalni klienci wiedzieli z czym maja odczynienia... Ja świadomie wziąłem tego Daca na odsłuchy i świadomie go nie kupiłem...Nie rozumiem tylko tej nagonki ludzi którzy znają te urządzenie tylko ze zdjęć...

Mnie bardziej interesuje jednak jak co gra, a nie żeby wyglądało na zaprojektowane przez entuzjastów.

Dokładnie!... Oczywiście najlepiej jak jest i jedno i drugie, ale dla mnie liczy się przede wszystkim jak dane urządzenie gra.

Nie przekonałeś mnie i jak czytam wielu innych, tylko zrażasz innych forumowiczów treścią swoich postów.

Nikt nie pisze że to zły dac tylko że w środku jest ~800zl + obudowa. Kto chce nich kupi.

Branie tego na odłsuch świadczy właśnie o małej znajomości tematu i naiwności (zakładając że tak zrobiłeś, bo uważam że ściemniasz od pierszego postu w tym temacie niestety.. )

Podtrzymuje że naganianie marketingowych pułapek to upadek i niziny przyzwoitości

No niestety ale tak się zdarza...

No i to świadczy bardzo dobrze o Audio GD co mnie osobiście zachęca do poznania tych urządzeń.

Natomiast pewna "filozofia brzmienia" jest w Dacu o którym mowa, dla tego znalazł się tam właśnie ten przetwornik a nie inny.

Na takich samych 16 bitowych przetwornikach budują swoje CD, dla tego włożyli tam właśnie to. Myślisz że jak by włożyli tam Sabre to by mniej zarobił?

Nabywca DAC od Wile nieźle by się zdziwił, gdyby odkręcił śruby i zajrzał do wnętrza obudowy :D

Gdyby go kupił to znaczy, że musiał by być zadowolony z dźwięku jaki prezentuje ten DAC, wiec rozczarowania by raczej nie było...

Nie przekonałeś mnie i jak czytam wielu innych, tylko zrażasz innych forumowiczów treścią swoich postów.

Nikt nie pisze że to zły dac tylko że w środku jest ~800zl + obudowa. Kto chce nich kupi.

Branie tego na odłsuch świadczy właśnie o małej znajomości tematu i naiwności (zakładając że tak zrobiłeś, bo uważam że ściemniasz od pierszego postu w tym temacie niestety.. )

Podtrzymuje że naganianie marketingowych pułapek to upadek i niziny przyzwoitości

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać myśl sobie co chcesz, tylko zastanów się czy masz podstawy by zarzucać mi kłamstwo? Tylko dla tego że mam inne zdanie niż TY?Słuchałem tego Daca w dwóch zestawieniach z moim Krellem 280CD i z C.E.Ciem w roli transportu i w obu przypadkach ten DAC w kilku aspektach poprawiał te dużo droższe CD. Wiem o czym pisze i powtarzam daruj sobie personalne ataki bo to nie ma sensu... Nikogo nie namawiam również do zakupu tego urządzenia, żeby była jasność, bo tylko czekam na ataki ze jestem jakimś naganiaczem skoro nie oplułem tego DACa.

+ myśl techniczna, którą sobie ktoś tak wycenił i tyle:) Generalnie jak to oceniam na chłodno to nie ma nic złego, skoro mamy podany wygląd wnętrza na tacy. Za naciągaczy uważam np. producentów kabli z puszkami, którzy ukrywają tam sobie pasywne filtry, ale tu mamy pokazane wsio, a uwierz mi że są ludzie, którzy wyznają minimalizm i prostotę konstrukcji i to do nich zapewne jest target. A wracając do tego urządzenia czy cena jest przesadzona moim zdaniem TAK, ale czy można zabronić takiej wyceny? NIE Jak to mówią widzisz za co płacisz:) Za gorsze działania uważam ukrywanie takich wątków, ponieważ każdy ma prawo do oceny dlaczego się nie zgadza z taką ceną i każdy postronny powinien mieć możliwość to przeczytać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.