Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o opinie KD Denon

marco1

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem kina domowego (pisałem już o tym wcześniej – Marantz 4500 ampli + dvd 4500). Ale zaszła drobna zmiana ....

Wczoraj byłem w kolejnym sklepie aby posłuchać głośników i zobaczyłem zestaw promocyjny Denon 1705 + dvd Denon 1710 – za 2.333,00 PLN – no i mi się spodobał. Grał fajnie no i cena niższa (zestaw marantza 4500 w był w cenie 3.000,00 PLN).

Na zestawie Denona słuchałem głośników (przednie dwa):

1. JMLab 710 (1.499,00 PLN – promocja)

2. KEF Koda 90 (1.999,00 PLN - promocja)

3. Wharefedale Pacific Evo 30 (3.500,00)

Zamknąłem oczy i zmieniali mi głośniki. No i najbardziej spodobały mi się JMLab. (o ceny spytałem dopiero po odsłuchaniu i wyborze a więc nie sugerowałem się tym).

Potem zacząłem kompletować zestaw i wyszło:

1. Denon AVR 1705.+ dvd 1710 – 2.333,00

2. przód JMLab 710 – 1.499,00

3. centralny JMLab CC 700 – 1.030,00

4. tył Wherefadale 9.1 – 899,00

5. sub Wherefadale Powec Cube 8A - 1.199,00

Całość wyszła (z drobnym rabacikiem) 6.733,00

No i nie wiem czy warto kupić, czy w tej cenie nie poszukać czegoś innego (przy czym zaznaczę że nie chcę dokładać więcej kasy).

Słucham wszystkiego – ale głównie elektronicznej, Pink Floyd, Oldfield, Tangere Dream, itp.

Zestawu słuchałem ale nie oglądałem dvd więc nie mam pojęcia o obrazie w kinie domowym.

Proszę napiszcie swoją opinię na ten temat.

Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/12293-prosze-o-opinie-kd-denon/

witam

mam właśnie taką elektronikę Denona, ale głośniki wybrałem

Wharfedala Crystal 30, 10, Center i sub. WH-208,

Ja byłem trochę bardziej ograniczony finansowo i musiałem się zmieścić w 3,5-3,7 tys.PLN

Dlatego musiałem wybierać spośród gotowych zestawów. Ten zestaw który

opisałem mi bardzo odpowiada.

Jednakże każdy ma inne ucho i o konkretnym modelu głośników możesz

zdecydować tylko ty.

pozdr.

To dvd Denona (1710) to jest jedna wielka porażka. Nie wierzysz? Poproś o podłączenie najtańszego cd i trzymaja się mocno. Można w tej cenie trafić na coś zdecydowanie lepszego. Poza tym za 2300 to możesz mieć ampi 1905 i do tego lepsze dvd, np. HKdvd22 lub wychwalany ostatnio tutaj Samsung HD745 (choć z dużym dystansem do tego podchodzę). Oczywiscie mówię tu o cenach od kolesi wożących sprzęt z tzw. rajchu. Możesz mieć w stosunku do tego obiekcje i wtedy pozostaje Ci sklep i takie . . . . granie.

O głośnikach się nie wypowiadam bo nie znam.

Słuchając rozumu....

Poszukaj sprzętu na allegro. Ostatnio qpiłem właśnie z allegro nowy sprzęt z polską gwarancja od polskiego przedstawicielstwa Yamahy. Naprawdę warto i wychodzi dużo taniej. A co do Onkyo 1905 to słuchałem go razem z Yamahą 550-ką (bo są w podobnej cenie nowe na allegro cyli około 1400zł) i moim zdaniem Yamaha grała dużo ładniej, czyściej, kazdy dzwięk osobno a po podbiciu basu dalej z Y był miekki a nie twardszy dudniący. To moje odczucia...

Pozdrawiam.

Popieram przedmówcę Foniego, co do kwestii odtwarzacza DVD - Samsung HD745 + wg. mnie bardzo dobry, miałem możliwość posłuchania go wczoraj razem z ampli Onkyo. Ma dzwięk miły dla ucha, niezle, niezamulone basy, góra też super. Mam jednak pewne zastrzerzenia do jego wyglądu - nie podoba mi się jego front panel, ale to już mój gust a są różne gusta i guściki. Z wyglądu wolałem strasze Samsungi, jak chociażby ten poniżej, który oferował znakominą jakość dzwięku.

[obrazekLUKASZ-195638_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za odpowiedź.

Ale po kolei

1. Czy naprawdę można kupić zestaw Denon 1905 + dvd harmana 22 za 2.300,00

Jeżeli tak to gdzie?

2. Czy dvd denona 1710 jest kiepskie?

A jeżeli chodzi o Yamahe to po poczytaniu na forum opini innych to się trochę uprzedziłem do tego sprzętu - może niesłusznie. Ale jakoś ludzie narzekają.

Oj nie czytasz uważnie!

1. Czy naprawdę można kupić zestaw Denon 1905 + dvd harmana 22 za 2.300. Jeżeli tak to gdzie?

Można u osób przywożących sprzęt z Niemiec. Myślę, 2.300-2.350 to cena możliwa do wynegocjowania bez problemów. Jeśli jesteś z Poznania to mogę Ci polecić gościa, którego ofertę warto wziąć pod uwagę.

2. Czy dvd denona 1710 jest kiepskie?

Już Ci pisałem. Wg mnie to syfny sprzęt jest.

Słuchając rozumu....

nie wiem czy DVD 1710 Denona jest kiepskie.

co w nim może być kiepskiego. Ja go mam może dlatego nie widzę lub też nie słyszę

żadnej kiepskiej cechy. Ja nie jestem audiofilem i nie odróżniam czy sprzęt ma mniejsze

lub większe pasmo przenoszenia o kilka Hz.

Narazie ten sprzę mam miesiąc czasu i działa bez zarzutu (filmy, muzyka, mp3, jpeg).

Jak do tej pory łyknął każdą płytę.

Czytać umiem , tylko że szukam opini wielu forumowiczów, bo jak sie okazuje to już są dwa przeciwstawne stanowiska. Co prawda nie jestem audiofilem ale lubię jak coś ładnie gra a nie "dudni".

A poza tym jak mi ktoś sprowadzi sprzęt z zagranicy to nie będę miał gwarancji i jak się spie... to dopiero będę mial problem.

PS.

Proszę o opinie w sprawie głośników.

Oceniając ten sprzęt jako kiepski nie brałem pod uwagę: czy czyta płyty (bo czyta), czy odtwarza mp3 lub jpg (bo odtwarza). To cecha raczej wspólna dla dzisiajszych playerów. Chodziło mi o jakość obrazu i dźwięku. Obraz jest poprawny jak na klasę budżetową dvd playerów. Dźwięk w kinie podobnie. Niczym nie odstaje od średniej ale jednoczesnie niczym się nie wyróżnia.

Natomiast dźwięk z cd-audio to ...... No właśnie - to jest ta cecha, którą oceniam jako badziew. Pisałem zresztą o tym już we wcześniejszych postach (można poszukać używając wyszukiwarki). Nie chodzi tu o pasmo przenoszenia czy inne parametry ale zwyczajną jakość dźwięku. Kto porównywał go z czym kolwiek wie o czym mówie.

Słuchając rozumu....

marco1

"Czytać umiem" - wiem, wiem,..... luzik to dobra sprawa

"tylko że szukam opini wielu forumowiczów" - chwała Ci za to

"bo jak sie okazuje to już są dwa przeciwstawne stanowiska" - tak, tych co go mają i chwalą bo nie mają wyjścia i tych co go mieli lub porównywali z konkurencją. Ja to oba ostatnie przypadki, a porównywałem z konkurencją: Yamaha, NAD, Sony, Harman. Niestety nie Samsung.

"Co prawda nie jestem audiofilem ale lubię jak coś ładnie gra a nie "dudni"." - piątka brachu! Denon nie dudni ale gra mocno wyeksponowaną średnicą - jednolicie, płytko, mało dynamicznie.

"A poza tym jak mi ktoś sprowadzi sprzęt z zagranicy to nie będę miał gwarancji i jak się spie... to dopiero będę mial problem" - też tak kiedyś myślałem. Uczciwy (na dodatek sprawdzony) importer załatwi za Ciebie sprawę reklamacji, przy czym szanse awarii są znikome. Ale wiadomo: licho nie śpi!

PS.

Słuchając rozumu....

foni

ok lubię takie konkretne wypowiedzi.

Mam problem z wyborem bo:

1 nie miałem i nadal nie mam żadnego sprzętu (były inne potrzeby)

2 słucham "na komputerze" - badziew co? no ale takie realia. Wychodziłem z założenia, że jeżeli coś kupować to coś lepszego a nie byle co bo szkoda kasy.

3 z powyższych wynika problem, że nie wiem co gra ładnie a co nie.

4 w sklepie wszystko gra lepiej

5 w jednym sklepie słuchałem marantza 4500 było ok (cena jak wyżej )

w drugim sklepie nie było marantza tylko denon (1705+1710), no to go posłuchałem i też było ok

i nie czuję żadnych różnic w tym sprzęcie.

Większe różnice widzę a raczę słyszę po podłączeniu do różnych głośników.

Dlatego tok mojego myślenia jest (jeśli zły to doradź):

podstawowe klocki dobrego producenta + lepsze głośniki (tylko bez przesady) bo jak pisałem wcześniej i trak cena urosła a nie chcę jej podwyższać.

Uwierz mi - warto zrezygnowac z tego 1710.

Podłącz sobie w sklepie jednocześnie 2 dvd róznych firm. Mysle, że bez problemu zauważysz różnice.

Głośniki to faktycznie bardzo ważna sprawa. Warto zainwestować w porządne fronty i centrala. Nawet gdybyś miał na tyły chwilkę poczekać.

PS Pisze szybko bo zaraz wychodze z roboty i mój dostęp do netu będzie bardzo ograniczony. Jakby co to pisz, a ja spróbuje cosik w sobote odpisać. Namawiam Cie po raz kolejny: zrezygnuj z 1710 - szkoda siana! Pa!

Słuchając rozumu....

Co prawda o 1710 nic nie moge powiedziec ale moge polecic Denona DVD-1400 mam go od jakichs 2 miesiecy,to jednak model wyzszej klasy w porownaniu do 1710 czy 700 no i cena w Polsce caly czas powyzej 2.000 nawet na Allegro kolo 2.000 natomiast mozna przywiezc z Niemiec juz od ok 320 euro.

czesc marco!

Nie chcialo mi sie czytac wszystkich odpowiedzi, ale to raczej z braku czasu :)

Ale to co rzucilo mi sie odrazu w oczy to wybor glosnikow tylnych!!! zupelnie nierozumiem dlaczego chcesz na tyl ulokowac glosniki innej firmy??? to nie wrozy zadnych rewelacjii - wierz mi

Obszerniej pomogę jutro jak będe miał troche wiecej czasu...............

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.