Skocz do zawartości
IGNORED

The Hi-Fi Show Live 2015 - Old Windsor

Mikolaj Zmyslony

Rekomendowane odpowiedzi

Juz w ten weekend 24-25 pazdziernik odbedzie sie Audio Show w angielskim Old Windsor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

duzo ciekawych wystawcow ... Ja jade tylko niestety na jeden dzien i pewnie trudno bedzie ogarnac to wszystko.

wybiera sie ktos moze?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/122922-the-hi-fi-show-live-2015-old-windsor/

Elo Mikolaj, dzieki za przypomnienie ;]

Widze ze w sobote ma lekko padac ale jak niedziela bedzie sucha to wskocze na motorek i mysle ze podjade.

w sobote powinienem byc,szkoda ze wczesniej nie wiedzialem, bo wieczorem mam juz umowiona impreze sobotnio-niedzielna,tak ze tylko troche soboty mi pozostanie.

Wlasnie wrocilem z Audio Show:

Ukryta Zawartość

Tak na szybko moge powiedziec ze to male Audio Show, ale pare prezetacji bylo dobrych, mozna bylo posluchac nowosci i tak najlepiej wypadly kolumny KEF MUON swietnie

graly i najlepiej na tej wystawie,bardzo duze kolumny,bardzo podobal mi sie dzwiek,zaskoczony bylem bo przewaznie te olbrzymy graja slabo,jaki tor to napisze pozniej

i tez pozniej dodam zdjecia.

Bardzo dobrze graly MAGIKO S7, dalbym im drugie miejsce na wystawie z bardzo dobra elektronika towarzyszaca jak CD KALISTA i DAC KALISTA,wszendzie wszechobecne okabl-

owanie TRANSPARENT bardzo profesjonalnie wygladajace.

Byl tez Lampizator GG ten najdrozszy i gral z kolumnami tubowymi FP15 Auto Tech i jak ktos lubi horny to gralo to swietnie.

Wilson Audio+DAN Agostino bardzo slabo nie wiem dlaczego nie wstawili swoich duzych kolumn, tylko najmniejsze, bo niby za male pomieszczenie,bardzo nie trafnie!

Bardzo dobrze graly sprzety w pokojach Leema Acoustics,Loving music+kolumny RS Series-swietnie grajace kolumny,byly tez gramofony jak Air Force2..1

TAD byly nowe i stare monitory ,ale graly bardzo slabo, jak na takie recenzje,zaskoczenie.

Ukryta Zawartość

Piszesz, że wielkie kolumny zazwyczaj grają słabo, ale 2 najlepsze prezentacje to właśnie z wielkich kolumn. A później rozczarowanie małymi TAD-ami. Bo to właśnie tak jest, że najlepszy dźwięk jest z dużych kolumn, tylko wymagania wobec takiego systemu też są odpowiednio większe.

Tylko pare zdjec ma mniej niz 2MB ,bede musial wszystko zgrac do laptopa i wtedy pokazac,ale to juz w poniedzialek:

Ukryta Zawartość

post-30415-0-24998100-1445703484_thumb.jpg

post-30415-0-87396900-1445703620_thumb.jpg

post-30415-0-68064000-1445703801_thumb.jpg

post-30415-0-96249300-1445703856_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, Mirek - napisales ze dobrze wypadla leema .A moglbys napisac w jakim zestawieniu i generalnie cos wiecej?Ja jeszcze do niedawna sluchalem na hydrze II i pyxis.Pisalem zreszta juz na forum o tej firmie,ale jakos bez echa, a uwazam,ze to bardzo uczciwy sprzecik z dobra relacja jakosci do ceny.Jak wypadla w porownaniu do innych Twoim zdaniem?

Rowniez dopiero co wrocilem z show. Wstyd przyznac sie ,nie ma to jak wybrac sie na taki pokaz z rozladowana bateria aparatu... wiec zdjecia z telefonu oszczedze na pewno ktos wklei stosowniejsze.

Co do samego show, nie bylo znow tak male i na pewno kazdy mogl znalezc cos dla siebie.

Podzielam opinie mirka KEF Muon byly naprawde porywajace, granie referencyjne no ale cena zobowiazuje. Mnie osobiscie najbardziej podobalo sie granie Vandersteen treo ct, cholernie detaliczne ,spojne slodkie muzkykowanie.

Polaktywne Goldenear Triton One Tower - bardzo zywe wciagajace granie z glebokim basem ,duzo intymnosci.

Kudos Titan 808 - znow bardzo zywe granie ,nowoczesne ,szybkie, ju na ostatnim show w bristol zwrocilem na ich jakosc i teraz kolejne potwierdzenie klasy . Najdluzej spedzilem w malym pokoiku gdzie byl lampizator ,po prostu wciagalo to w sluchiwanie sie wybrzmiewania kazdych nut, bardzo klimatyczne granie spokojne i glebokie, choc po prosbie zmiany muzyki na bardziej dynamiczna ostrzejsza, czar znikl, calosc grania jakby ograniczaly same kolumny, 15inch bas i tuba.

Nowe Quad ESL rowniez wybitne. Natomiast biorac pod uwage cene ,magnepany 1.7 nawet w tak kiepskim pokoju i akustyce naprawde powalaly konkurencje kroc drozsza.

Akurat pije Ballantines i poprawie wszystkie zdjecia, beda w pomiedzialek,zdjecia sa bardzo dobre ,tylko ogranicza je 2MB,robilem je z Samunga Note3 ,tak ze sa super,poprawie, ale fajnie jest jak powiem ze najlepiej grajace koumny na tej wystawie prawie graly jak tor Starego Audiofila ,ale prawie!tak ze szacun dla starego warszawiaka jest debesiak,wszystkim tym torom brakuje tej muzykalnosci ,czyli dodatku lamp, co ma w torze SA i to slychac

Kurde słaba głowa 0 odzewu, pewnie denat i tak to jest jak się pije napitkę na myszach ;)

Mirek kto Cię tam wypuścił do Londka bez treningu w kraju?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mirek żyjesz?

Odezwij się :)

Akurat pije Ballantines

Mirku żyjesz? Jak głowa?

A pokazali długo zapowiadane źródło Leema Solar?

No wlasnie,sam jestem zainteresowany tym jak wypadla Leema,oraz w jakiej konfiguracji.Pytalem juz wczesniej Kolege Mirek 10,ale przepadl bez slowa - zamiast Ballantines`a nie lepiej Macallan Fine Oak 18?

Mirek,

Na Twoim zdjeciu jest GG SE , ktory nie jest wcale najdrozszy i kosztuje wyjsciowo cos ok 10-11 k funtow. Najdrozszy jest zbalansowany z podwojnym torem dsd i podwojnymi lampami sterujacymi.

Konto w trakcie usuwania

,ale przepadl bez slowa - zamiast Ballantines`a nie lepiej Macallan Fine Oak 18?

No co Ty on w ogóle najpierw powinien pójść na szkolenie i egzamin czy może cośkolwiek mocniejszego niż 1% pić ;)

No ja chlopa nie znam,ale chcialem dobrze.

To może niech najpierw tylko powącha i zatka z powrotem korek? ;)

Mirek 10 już jesteś, zbudź się ;)

Tylko nie mów że byłeś u angielskiej sąsiadki, żona może przeczytać ;)

Pisz jak było ;)

Mirek,

Na Twoim zdjeciu jest GG SE , ktory nie jest wcale najdrozszy i kosztuje wyjsciowo cos ok 10-11 k funtow. Najdrozszy jest zbalansowany z podwojnym torem dsd i podwojnymi lampami sterujacymi.

widze ze juz tyle jest odmian GG ze nie nadazam,wystawiajacy byl diler Polak z Niemiec,po rozmowie tez twierdzil ze Big7 w zupelnosci wystarcza a GG dla zawzietych

milionerow,trzeba przyznac ze lepiej by wygladal GG z czolowa scianka tez wykonana z miedzi, bez widocznych srub mocujacych z przodu.

Mam wrazenie ze Windsor to jakies zaglebie High-endu jest jak na Londyn.

Tak Lampizatory tam wykopują z pod ziemi po tym jak Tacher zamknęła górnictwo, coś tknęło na nowo w tych Anglików na nowo.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tak na szybko przed snem. Moje subiektywne, amatorskie wrazenia.

- Elac B5 (aramid-fiber woofer) za 250funtow. Nie wiem pod co oni to podpieli ale gralo o wiele lepiej niz mozna sie spodziewac za te pieniadze. Tacy byli dumni ze podchodzi i pokazywali cennik mowiac co to gra.

- Kef blade 2. Jakos mam do nich miekie serce. Coprawda podpiete to bylo pod elektronike ta sama co muon'y w cenie, jak sie chwalono w ~250tys funtow ale wcale bym sie nie obrazil miec je u siebie w domu. Muony. Nie wiem, jakby przeskalowane blady. Nic wiecej sie w nich nie doszukalem w ciagu 3ch obcych mi piosenek. Jakos to samo co blady ale wiecej szerzesz glosniej.

- Magico S7 z konstelacja gwiazd (niby te gwiady to inzynierowie zebrani do projektu mlodej firmy constelation audio) Ok cos tak 15 minutowa gadka sprzedawcow zoastawia po sobie ;) Gra to dobrze, co tu duzo mowic. Dobrze ze amerykanskie to nie bede kupowal ;].

- Lampizator, gdzies sie schowal. Nie znalazlem.

- Woreczki na glosikach, Ciezkie, sprawdzilem. Koumna mniej niby drga faktycznie u szczytu. Czy to poprawia brzmieni? dalej nie wiem. Pan twierdzil ze tak.

- Duzo stoliczkow HIFI Rack, wygladaja solidnie, dobre wykonanie, brak damperow. Pare takze Quadraspire, bardziej delikatne z wygladu.

- Estelon z elektronika T+A bardzo fajne granie. Elektroniki nie kupie bo niemiecka (patrz 1939) Nie wiem jaki to model byl ale jak dla mnie najladniejsze glosniki na targach. I to chyba estonska produkcja, szacuneczek. Kabelki Tellurium Q silver tam byly i wiece co? haha nic ;D Jak tu ocenic kabelek. No ale moze ktos ze zdjecia oceni jak gra :P

- Quad Z-Series. Oj to gralo fajnie. Z tego co pan tam mowil to 7tys funtow caly system (?!). Za te pieniadze to jest okazja roku.hmm chyba ze sie przeslyszelismy. Dobrze ze to nie jest niemieckie.

- Kudos titan, przegadalem prezentacje z czarnoskorym znajomym Tomasz z ZeroZlotego. Ale katem ucha gralo fajnie. Zrodlo bylo dobre :P (klimax)

- Panele Megapan (?) (na zdjeciu z biala pulapka z tylu) bez pudelka basowego. Nie wiem jak one produkuja niski zakres. Moze ktos wyjasni, pan mowil ze kazdy szuka skad sie bierze?

- Zrobilem jedno zdjecie racka z high endowymi sprzetami z lat 80 - tylko tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

- Dali - nigdy nie podobala mi sie buraczkowa membrana.

- Mark L za drogi.

- Gazetka i dwa darmowe CD, milo. Fajnie wykonana i zedytowana (ostanie zdjecia) CD nie wiem co to, pewnie jakies pitu pitu ktorego nie slucham. Niby high definition czy cos. Moge sprezentowac komus chetemu na targach w pl.

- Przepustka minimalistyczna - najlejka na koszulce

- sam hotel troche labirynt, ale dosc spory. Akurat bylo hinduskie wesele. A na poczatku myslalem ze to kolejne pomieszenie z muzyka, glosno grali :)

- Zrobilem jedno zdjecie racka z high endowymi sprzetami z lat 80 - tylko tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

749161daa8ec3fdf5e9bb84fc7b6b06c.jpg

To nie hiend, tylko pierwsze odtwarzacze CD.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie, to nie były odtwarzacze Hi-End, tylko zwyczajne Hi-Fi dla ludzi, za kilkaset dolarów.

Brawo, znalazles w mojej pozytywnej amatorskiej relacji cos o co mozesz sie klocic (nie pierwszy raz). Napisz do Tima Jarmana z Hifi News Magazine bo to on uzyl tego terminu podczas wykladu. Ze to jest jego kolekcja z highe endowych sprzetow tamtych lat. Poprosze Cie o jedno na przyszlosc. Jak masz byc taki negatywny to nie odpowiadaj na zadne moje posty. Na ten rowniez.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.