Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączanie sprzętu audio w domu

edge200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupuje nowy sprzęcik i chciałbym wam zadać kilka pytań, oraz poprosić was o pomoc w podłączeniu tych rzeczy:

Głośniki: Monitor Audio - RX8

Subwoofer: Infinity Dualbass

Wzmacniacz: Crunch GPX2000.1D MONOBLOK

Odtwarzacz: (Jaki polecacie)

I o to kilka pytań ode mnie:

1.Jak podłączyć to wszystko, w jakiej kolejności, jakimi wejściami i w jakim sklepie internetowym najlepiej kupować?

2.Czy wzmacniacz jest dobry pod te monitory?

3.Jaki odtwarzacz polecacie do tego zestawu? (zależy mi na dobrym stosunku ceny do jakości, 500zł)

4.Mam pokój 30m2, czy głośniki idealnie dobrane pod ten aspekt? Subwoofer nie za mocny?

5.Czy obudowy drewniane w tych monitorach po kilku latach sie nie uszkodzą przez np. wilgoć?(W pokoju nie mam, ale różnie to może być)

Jestem początkujący i nie miałem do czynienia ze sprzętem mocniejszym od badziewia które nazywa sie creative, stąd te pytania. Bardzo was prosze o profesjonalną odpowiedź na moje pytania, podpowiedź i fachową porade. Dodam jeszcze że jestem fanem muzyki hardstyle, electro house. Dlatego zależy mi na odpowiednim sprzęcie HI-FI do tej muzyki.

Kolego - czy robisz sobie jaja z tymi pytaniami ?

Monitor Audio RX8 - całkiem dobre kolumny podłogowe - do odsłuchu domowego.

Infinity - dziadostwo do samochodu .

Crunch - dziadostwo do samochodu.

Nie bardzo wiem jak chcesz to połączyć i po co ?

Nie robie sobie jaj i dlaczego od razu infinity to "badziewie" i dlaczego "do samochodu"? Lubie duży bas, więc chciałem sobie to podłączyć żeby było czuć muzyke. Tych monitorów nigdy nie słyszałem i zdałem sie na opinie forumowiczów. Więc jeżeli wszystko w pokoju lata i bez subwoofera to ok(po prostu lubie tak słuchać muzyki, przy czym chce dobrej jakości dźwięku a nie sam bass). I dlaczego twierdzisz że sobie robie jaja i mówisz że ten wzmacniacz to badziewie? Poprzyj argumentami. Przykładowo typek na tym

ma taki subwoofer i sobie chwali. Więc jeżeli to bez sensu to powiedzcie dlaczego. Pozostały 2 pytanka, jaki wzmacniacz do tych monitorów i odtwarzacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.