Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L550A II ? Ayon Triton II ?

deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedyś zmieniłem z Marantza Pm11 na Tritona. Nadal zresztą mam Tritona. Jest OK. Brzmieniowo jest tak, powiedziałbym, tłuściej, w porównaniu do Marantza. Pełniej. Wygoda obsługi gorsza, grzeje się. Raz się popsuł (niegroźnie). Chociaż strach pisać o awariach Ayona na tym forum... Koledzy w mojej ocenie dobrze doradzają (Amplifon): znana polska marka, mocna lampa na tym poziomie cenowym nie do pobicia brzmieniowo. Oby tylko reszta toru "nadążyła"

W kwestii awaryjnosci Ayona moje doswiadczenia:

Ponad 5 lat uzywania Crossfire od wersji I do III, jedna usterka w wersji III . Poza tym bez problemu.

Podobnie jak koledzy sugerowalbym rozpoczecie odsluchow od SET 42, przed ostateczna decyzja posluchalbym Tritona dla porownania.

Konto w trakcie usuwania

• 3 tygodnie później...

Jeśli chodzi o resztę to mam AYON CD7s i Revel performa f32 !

Zastanawiam się czy Triton czy moze Spirit ?

Ktoś coś doradzi i podzieli się opinią?

Pozdrawiam!

Moim zdaniem warto posłuchać adwersarzy. Jeżeli chcesz mieć produkt kompletny, bezawaryjny z realną wieloletnią gwarancją to wybierz SET42. Jeżeli chcesz coś taniego z Chin to lepiej wybrać markę, która nie ukrywa skąd pochodzi i nie wstydzi się swojej historii. Osobiście polecam Cayina A70 jeżeli masz budżet w okolicach 10-12kzł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy jest jakiś użytkownik AYONA, któremu wzmacniacz tej firmy pracuje bezawaryjnie???

To jakaś porażka gdy każdy piszący wspomina o awarii...

Ile lat gwarancji udziela Ayon na swoje urządzenia?

Z zalaczonej w linku dyskusji , ktora przeczytalem w calosci nie wynika, ze Ayon jest robiony w ChRL. Chyba najblizej prawdy jest ze czesc podzespolow pochodzi z Chin, lampy mocy z Czech a produkt skladany jest w Gratkorn, Austria. Przedstawiciel Ayona w USA zaprosil posiadaczy tego sprzetu do odwiedzenia miejsca powstawania Ayonow w Austrii, nie robia z tego problemu.

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem to sprzęt podwyższonego ryzyka i omijam takie z daleka. Wolę jakiegoś japończyka albo wesprzeć porządnie wykonany krajowy produkt. Daczek Audio Note 4, który kupiłem używany za dobre pieniądze cały czas jest wart tyle samo. Miałem nawet WT40II i też zero starty. Czyli jednak można.

Z USA to chyba nikt nie przyjedzie do Austrii :) Są w internecie jakieś zdjęcia z tej fabryki? Lubię takie factory tour.

Dopiero się wgryzam w to forum i właśnie dotarłem do bardzo negatywnych postów kilku użytkowników. Kto to jest Stary Audiofil i Szymon?

Szymon? No powiedz Panu kim jest Szymon... :-)

To Twój znajomy? Poznajesz ten pokój.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poznajesz ten pokój.

Chrzanić pokój;)...ja chcę tego HRS!

Nadal nie wiem ile jest lat gwarancji na Ayona. Jak dają tyle co na KIA to można chyba zaryzykować?

Moim zdaniem to sprzęt podwyższonego ryzyka i omijam takie z daleka. Wolę jakiegoś japończyka albo wesprzeć porządnie wykonany krajowy produkt. Daczek Audio Note 4,

Z USA to chyba nikt nie przyjedzie do Austrii :)

Dac 4 to i po inwazji Marsjan będzie trzymał wartość...

Z USA do Austrii to chętnie przyjadą tylko neonaziści i miłośnicy secesji...

Czy jest jakiś użytkownik AYONA, któremu wzmacniacz tej firmy pracuje bezawaryjnie???

To jakaś porażka gdy każdy piszący wspomina o awarii...

Ile lat gwarancji udziela Ayon na swoje urządzenia?

Tak jak pisalem dwa pierwsze egzemplarze mialem lacznie ponad 3 lata bez zadnej awarii.

Trzeci niestety sie raz zepsul.

Gwarancja jest dwa lata chyba, sprawdze przy okazji na karcie.

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem warto posłuchać adwersarzy. Jeżeli chcesz mieć produkt kompletny, bezawaryjny z realną wieloletnią gwarancją to wybierz SET42. Jeżeli chcesz coś taniego z Chin to lepiej wybrać markę, która nie ukrywa skąd pochodzi i nie wstydzi się swojej historii. Osobiście polecam Cayina A70 jeżeli masz budżet w okolicach 10-12kzł.

Ukryta Zawartość

Jeżeli może być A-70T to można go mieć za 1333$ z wysyłką plus cło.

Ukryta Zawartość

...

Daczek Audio Note 4

...

To poznałem wlasnie trzeciego właściciela AN DAC4 w Polsce. I na mnie kiedyś przyjdzie pora ;)

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

znam jednego gościa któremu wzmacniacz pracuje bez zastrzeżeń ale ma go dopiero 6 miesięcy :)

taka awaryjność choćby nawet brzmieniowo był wybitny spycha na margines takie urządzenie a nawet firmę

...może za ileś lat sytuacja sie zmieni oby...ale niesmak pozostanie....

znam jednego gościa któremu wzmacniacz pracuje bez zastrzeżeń ale ma go dopiero 6 miesięcy :)

taka awaryjność choćby nawet brzmieniowo był wybitny spycha na margines takie urządzenie a nawet firmę

...może za ileś lat sytuacja sie zmieni oby...ale niesmak pozostanie....

Za kilka lat to mało co będzie działać jak tak dalej pójdzie.

Używałem kilku wzmacniaczy, nowych i z drugiej ręki i ŻADEN, nie miał awarii...

Jak się wprowadza nową markę na rynek to powinno się oferować odpowiednio długą gwarancję. 5 lat to taka rozsądna propozycja.

ale niesmak pozostanie....

A pamiętacie przewracającą się w testach łosia Klasę A i.., dali radę :)

znam jednego gościa

Też znam. Byle wiaterek i się chłop przewracał:)) Teraz trójka dzieci, praca, kościółek :)

spycha na margines takie urządzenie a nawet firmę

Noo, jeśli to margines, to przepraszam najmocniej:))

Jak się wprowadza nową markę na rynek

Ale wiesz jak to się odbyło w przypadku tej marki? ;)

przepraszam najmocniej:

Tą panią lepiej przeproś ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ale wiesz jak to się odbyło w przypadku tej marki? ;)

W Polsce? To chyba wiem;)... A na świecie?

Właśnie...czy Ayon kupowany jest w USA, Japonii, Hongkongu lub w Anglii? Ktoś ma taką realną wiedzę?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.