Skocz do zawartości
IGNORED

ZAkup pierwszej lampy CAYIN A-70T MK2

maciek06

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Jako, że wpadłem na zupełnie nowy pomysł mojego audio. Mam pytanie, wypatrzyłem sobie wzmacniacz lampowy CAYIN A-70T MK2, czy ktoś mi podpowie na co zwrócić uwagę przy zakupie, jak może grać sam wzmacniacz czy można znaleźć coś lepszego w kwocie maks 5000zł. Nigdzie nie widzę żadnego testu tego wzmacniacza.

https://www.audiostereo.pl/topic/122528-zakup-pierwszej-lampy-cayin-a-70t-mk2/

Moim zdaniem dobry wybor. Ten cayin gra fajnie. W ogole uwazam ze sluchanie audio zaczyna sie od lampy :) oczywiscie tranzystory za kilukdziesiat kafli graja super ale w kwocie przystepnej zwyklym ludziom lampa za te same pieniadze co tranzystor zawsze zagra od niego lepiej

a myślicie że jakiej ceny jest warty używany sprzęt z półtoraroczna gwarancją ? 4500zł ?

ok, zostałem kompletnie zaskoczony ceną, także ten model odpuszczam. Ale istnieje jeszcze CAYIN A-88T jak sie ma w odniesieniu do najnowszej wersji A70T-mk2 ?

Jeszce bym prosił o szybką pomoc bo już mam bałagan w głowie i zgłupiałem. Hegel H200 czy Cayin A-88T ? hegel ciut droższy od Cayin-a. Kolumny prawdopodobnie Audio Physic Yara II

Jeszce bym prosił o szybką pomoc bo już mam bałagan w głowie i zgłupiałem. Hegel H200 czy Cayin A-88T ? hegel ciut droższy od Cayin-a. Kolumny prawdopodobnie Audio Physic Yara II

Do AP ewidentnie Cayin, Hegel będzie suchy i jazgotliwy z tymi kolumnami.

Cayin A88T to solidny mocny i dynamiczny wzmacniacz. Napewno jak kazde urządzenie dobrze jeżeli wiekowo nie będzie zbyt "stare",choć we wzmacniaczach lampowych komponenty nie siadają szybko. To jeden z pierwszych modeli Cayina stąd nazwenictwo 88 sugerujące lampy mocy KT88 .Byl u mnie i dzielnie się spisywal.A70T mkII jest większy i cięższy ,ma większe transformatory i brzmi o klase lepiej jeżeli chodzi o barwy średnicy ,w tej materii trudny jest do pobicia przez ultra drogie wzmacniacze.Napewno warto posluchać ,zabrać wzmacniacz do porownań aby samemu się przekonać jak to wszystko brzmi.

Bierz A-70T to bardzo dobry wzmacniacz wydajny prądowo i co ważne ma barwną średnicę prawie jak trioda,nowy ok 11kafli jak masz go za 5ke to się nie zastanawiaj

Jak sie okazalo 70 poszla za prawie 9k zl. Wiec wzialem a-88t i chyba przypadl mi do gustu bo gra bardzo bezposrednio. Teraz musze jakies kolumny kupic ale budzet skurczyl sie do 3 tys zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.