Skocz do zawartości
IGNORED

benq W1070 czy warto ?

piotrek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem tematu do którego mogę się doczepić a z racji że się nie znam napisałem kolejny smętny wątek ( :

prosił bym posiadaczy lub doświadczonych kino maniaków o poradę czy warto i czy w ogóle ma to sens na tym zoomie kupić taki projektor mam dosyć trudną odległość od maty do ściany-skosu jest 455cm i projektor musi wisieć za raz przy niej

Nie jestem bardzo wymagający w stosunku do obrazu z projektora więc o ile nie dostane choroby projektorowej to chyba będzie w sam raz na jakiś czas ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-51505-0-08977200-1443474080_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/122426-benq-w1070-czy-warto/

1070 często oglądam u kumpla -

w tech pieniądzach nie ma się do czego przyczepić -

jak trochę przyciemnisz sufit nad ekranem i po bokach choćby z metr jaką czekoladową farbą

będziesz miał świetny obraz!!!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Benq W 1300

Rzeczywiście troszeczkę lepiej jest nowszy model z lepszą optyką

1070 często oglądam u kumpla

powiedz mi czy głośny jest ? słychać go u mnie będzie zaraz nad głową trochę tego się jeszcze obawiam

myślałem nad używką wyższym modelem lecz boję się usterek

powiedz mi czy głośny jest ? słychać go u mnie będzie zaraz nad głową trochę tego się jeszcze obawiam

myślałem nad używką wyższym modelem lecz boję się usterek

no słychać jest - też jest nad głową

słychać w ciszy filmu - gdy jest dialog czy jakaś akcja - zupełnie nie przeszkadza

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

no słychać jest - też jest nad głową

słychać w ciszy filmu - gdy jest dialog czy jakaś akcja - zupełnie nie przeszkadza

mnie przeszkadzał - kupiłem go miałem dwa dni i w te pędy poleciałem z nim z powrotem do sklepu (x-kom) - dla mnie taka suszarka nad głową nie wchodzi w grę ale każdy ma inne preferencje, musisz sprawdzić sam! Tylko że w tych pieniądzach to co byś nowego nie kupił to szału nie będzie, chyba że upolujesz jakąś używkę ale tu z kolei ryzyko, szczególnie w projach....

mnie przeszkadzał - kupiłem go miałem dwa dni i w te pędy poleciałem z nim z powrotem do sklepu (x-kom) - dla mnie taka suszarka nad głową nie wchodzi w grę ale każdy ma inne preferencje, musisz sprawdzić sam! Tylko że w tych pieniądzach to co byś nowego nie kupił to szału nie będzie, chyba że upolujesz jakąś używkę ale tu z kolei ryzyko, szczególnie w projach....

A Ty co kupiłeś ? jeśli można zapytać i w jakiej kwocie

Obecnie jest paranoja ze sprzętem ogólnie dwa trzy lata i pierwsza poważna usterka promocji w dzisiejszych czasach nie ma jak coś jest tańsze to z reguły ma wadę

Ja mam W1070, w dedykowanej salce, wisi jakiś metr nad głową i nigdy bym nie powiedział, że jest jak suszarka. Owszem, w cichych scenach trochę go słychać, ale chyba każdy człowiek potrafi skupić się na filmie a nie na pracy wiatraczka.

A Ty co kupiłeś ? jeśli można zapytać i w jakiej kwocie

Ukryta Zawartość

nówka (zero godzin na liczniku) z pełną gwarancją 2 lata LG w Polsce za niedwiele więcej niż benq z dyskusji - mechanicznie to sony, soft LG - obraz bajka, jest w poówbnaniu do tego Benqa cichy - jedyna wada to brak 3D ale dla niektórych to nie wada .......

Ja mam W1070, w dedykowanej salce, wisi jakiś metr nad głową i nigdy bym nie powiedział, że jest jak suszarka. Owszem, w cichych scenach trochę go słychać, ale chyba każdy człowiek potrafi skupić się na filmie a nie na pracy wiatraczka

tak jak pisałem - pojęcie względne, jedni mają większe inni mniejsze wymagania w życiu :) - dla mnie był za głośny stanowczo i kropka. Też oglądałem (testowałem) w trybie eco. Każdy niech sam zdecydyje czy mu pasi c zy nie. U mnie poległ

Ukryta Zawartość

...jgx ma rację...jak ktoś nie słyszał jak cicho moga pracować inne proje to taki benek w1070 wydaje sie być akceptowalny w tym temacie... ja go słyszałem w trybie eco ( u znajomego ) i mam podobne odczucia jak Kolega jgx...

Rozważania o głośności są o tyle teoretyczne, o ile każdy ma inny próg tolerancji na hałas i inne pomieszczenie (jego akustykę).

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

jgx , proszę podpowiedz , gdzie jest taki LG 181D w tych pieniążkach . Może być na PW . Chętnie przygarnę go jako projek do gier dla dzieci :)

nierealne choćby dlatego że to już dość stary model (bez 3D) i on już jest nie produkowany więc nowego nie kupisz. Mnie psim swędem udało się kupić nówkę która gdzieś się ostała w zachodniej sieci sprzedaży ale to było w grudniu zeszłego roku. Po prostu miałem fuksa. Ale ten proj nie nadaje sie dla dzieci na bajki bo nie ma 3D. Musisz zainwestować w jakiegoś sony ale przecież Ty masz już zdaje się jakiś wypasik proja to co dziecku pożałujesz? :). Na czym oglądasz?

Myślałem bardziej pod konsolę Xbox One dla dzieciaków . 3D mnie nie interesuje , jak mnie to i moje dzieciaki także :) Jestem zdania , że dzieciaki muszą mieć wszystko . Projek pod konsolę to taty pomysł , teraz grają na 22" :)

Zastanawia mnie projektor w miarę cichy i z tanią lampą .

Może jakaś inna propozycja proja pod konsolę ?

Mam X 500 , Adeo Reference Grey i ostatnio pomalowałem sufit farbą Flugger 2S . Nad ekranem mam czarny pas na szerokość 1m , ale reszta rozświetlała pokój . Teraz problem znikną :) Polecam każdemu ten zabieg w jasnych pokojach .

LG CF181D to inna bajka ( : znacznie wyższa półka może podsuniecie Panowie inny zamiennik w podobnej kwocie na 3d nie wiem czy jest sens myśleć czy jest coś filmów tego typu itd

Kolego, nie masz możliwości przetestowania projektora w akcji? Podjechać gdzieś do sklepu i na żywo ocenić.

Jak ja rok temu szukałem, to w budżecie do 3000zł W1070 był najlepszym wyborem. Musiałbyś coś na nim obejrzeć i ocenić, czy faktycznie jest dla Ciebie za głośny.

Z tego co pamiętam, różne wersje oprogramowania projektora wpływały na prace wiatraka i jego głośność, może tu trzeba się doszukiwać rozbieżności jeśli chodzi o kwestię z głośnością u różnych ludzi.

tzn się co do jakości do tej pory używałem benqa vga do dvd i nie narzekałem lecz na bacówce mam 240 ekran i 4m do niego to nie była tak widoczna pikseloza więc jedynie wiatrak mnie irytuje nie zawsze też będę korzystać z projektora do filmów . czasu mam bardzo mało ostatnio ale trzeba będzie się wybrać w Kraków i posłuchać projektorów ( : tego jeszcze nie było szukam audiofilskiego projektora ( : a no i problem ogniskowej jak wspomniałem u mnie stosunkowo kiepsko wypada mało projektorów się łapie W1070 też nie koniecznie może tylko jak kolega wyżej pisze W1300

Dobrym rozwiązaniem będzie BenQ W1080ST+ dostępny w wersji bezprzewodowej, wygodny, o rozdzielczości Full HD, jasności ANSI 2200 i możliwością projekcji krótkiego rzutu, wymagane są tylko 1,5 m. przestrzeni, aby stworzyć 100 "duży obraz. Ten model jest rekomendowany przez ekspertów, w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można go kupić za około 4,000 zł. Dobry sprzęt niestety sporo kosztuje.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.