Skocz do zawartości
IGNORED

Ktory z zestawow AVR/DVD?

zwie??czys??aw niew

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, ktory? Rozwazmy w luznym stylu konkurencje 3 zestawow -

Marantz SR 5500 + DV 6500

Denon AVR2105 + DVD1910

H/K AVR 230 / DVD 31

zapewne w kazdym da sie znalezc cos, czego nie ma inny, troche inaczej tez graja, inaczej dobieraja

sie w pary z kolumnami i pewnie na dobra sprawe wybor bylby kwestia indywidualna - jednak moze ktorys

z zestawow jest w czyms wyraznie lepszy, lub gorszy? Czy mozna wskazac w miare obiektywnie zwyciezce?

prosze tez znawcow o opis charakterystyki dzwieku poszczegolnych wzmacniaczy i co za tym idzie,

z kolumnami o jakiej charakterystyce najlepiej (ogolnie rzecz biorac) by graly.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/12239-ktory-z-zestawow-avrdvd/

hm, ja chyba tez bym wolal h/k...

ok, to moze inaczej, jak wyglada sprawa gwarancji i serwisu tych marek? czy wszystkie maja rownorzedne

warunki i rownie swietny lub beznadziejny serwis?

Przyjalem pozytywnie zestawienie H/K 3550 (stara seria - to bylo troche czasu temu) + B&W 603 (601 na tylach, central B&W, ten wiekszy).

Off-topic: witajcie koledzy z zakladki "Stereo"... a to Zbig zajrzy, a to Papamek... fajnie... :-))) , a Hayest/Andrzej usmiecha sie znaczaco...

;-)

Stereo rules ;)

Mój kolega z pracy kupił elektronikę AV H/K i teraz próbuje dobrać kolumny. Słuchał Mission serii 3x (nie bardzo się podobały) i 5x (za drogie), a ostatnio Phonarów Volume2, ale też nie do końca był zadowolony. W takim razie podpowiem mu B&W :) Bardzo przejrzyste w połączeniu z kojarzącym mi się z nieco gęstym brzmieniem H/K, to może być to. H/K słuchałem niewiele, tak naprawdę tylko wzmacniacza stereo (HK-670) i wypadł całkiem fajnie z małymi kolumnami podłogowymi RLS.

Teoryzując, to wybrałbym amplituner z najsolidniejszym zasilaniem, czyli chyba HK, a co do DVD, to zwróciłbym uwagę nawet bardziej na obraz niż na dźwięk. Parę dni temu kupiłem Panasonica S27. Fajny sprzęt za te pieniądze i wciąż tanieje. W teście AV 7-8/04 miał podaną cenę 569 zł. Na stronie producenta sugerowana cena to 499zł. Kupiłem w MM za 429zł. A dzis na klatce znalazłem ulotkę z promocjami i ... 399zł!

"ja też przychylałbym się do b&w serii 600 świetnie się uzupełniają z amerykaninem"

o tak,H/K i B&W to dobre posuniecie.H/K złagodzi troche brzmienie tej dajacej po uszach kopułki,jak i brzmienie B&W tak stonuje ze słuchanie muzyki czy tez ogladanie filmów bedzie bardziej przyjemne.Polecam do H/K jeszcze cos z oferty Monitor Audio z lini silver albo AE seria Aegis.

Jesli dobrze rozumiem słowo "za grzeczne" to wydaje mi sie jesko ze chodzi Ci o to ze kolumny moga nie wyrobic z dynamika w KD,jesli o to chodzi to np ja uwazam ze dynamika maja niezła w skali mikro i makro(tak po audiofilsku ;) ) czyli skoki dynamiczne sa wystarczajace.A to ze moga grac za zbyt kulturalnie to juz inna sprawa.Niektóre kolumny maja brzmienie tgz "pierwszego wrazenia" czyli na poczatku sie podoba potem cos jest nie tak,zaliczam do tego np B&W(według mnie oczywiscie) a takie grzecznie kolumienki moze nie zrobia takiej zadymy jak np takie JBL ale potem moze sie to podobac,bo wszystko takie eleganckie i nie jazgotliwe.A i da sie głosniej i bedzie zadyma napewno;).No ale to tez zalezy co kto wymaga od brzmienia.Ja uwazam ze jak kolumny sa dobre w muzyce to w KD powinno byc tylko lepiej.Wiec warto na liste AE zapisac.

Pozdr

moim zdaniem absolutnie nie można zakładać że to co jest dobre w muzyce sprawdzi się też w kinie! AE nie wyróżniają się ani specjalną dynamiką ani przestrzennością, są za to bardzo naturalne dlatego tak wielu ludzi chwali je sobie w klasyce lub małych składach. Niektóre głośniki nie umieją oddać atmosfery kina i cóż z tego że zagrają poprawnie skoro nie potrafią sprawić że jesteś w środku akcjii. To troche tak jak wpuścić luksusowe auto na tor wyścigowy, pobawić to i może się pobawisz ale tylko wyścigówka sprawi że będziesz miał pełne portki...........:)

Zapewniam Cie ze czułem sie jak w kinie słuchajac AE,i portki moze nie miałem pełne ale było fajnie,swistało pierdziało do okoła,no centrum akcji jak to mówisz:).Słuchałem tez takich JBL ponoc w kinie miód i było jak dla mnie duzo gorzej.Wiec dlatego uwazam ze jak kolumna w muzyce radzi sobie niezle i wytwarza niezła scene dziwekowa to w KD bedzie tak samo dobrze albo i lepiej.No ale to moje prywatne zdanie.

Pozdr

Zamieniłem amplituner Yamaha 340 czyli słaby na Denona 1705 czyli dobry i niestety jestem bardzo niezadowolony. W stereo przegrywa z Yamahą. Dźwięk z denona jakby przytłumiony bez dynamiki. Teraz załuję ale oczywiście nie jest tak tragicznie niemniej jednak Twierdzę że amplitunery Yamahy są lepsze do Denona i HK HK też przesłuchiwałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.