Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel glosnikowy zeby ocieplic dzwiek

LUKAS_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam zestaw LINN (GENKI,KOLEKTOR,LK 140SE) kolumny Epos M16i.

Jaki przewod glosnikowy byscie polecili zeby troche ocieplic i dodac plastyki?Kwota do 100pln za metr.

Prosze ,nie polecajcie mi LINN K20.Z gory dzieki za sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/122276-kabel-glosnikowy-zeby-ocieplic-dzwiek/

Proponuję wyszukiwarkę.

Powtórzę ciepło grające kable :

interkonekty

Monster Interlink 100 (albo Junior)

Hama Premium Pro (albo Home Theatre)

Audioquest G-Snake

Van Den Hul The Source Hybrid

Straight Wire Chorus

kable głośnikowe

Van Den Hul CS122

Straight Wire Stage

Oehlbach Twin Mix Two

MIT Exp 2

Kable dobre ale drogie które może można gdzieś taniej kupić używane :

głośnikowe

Fadel Art StreamLine, StreamFlex i Stream Special.

Straight Wire - Serenade, Octave.

Monster Cable M 2.2S, MIT Exp 1 i 2, ViaBlue Air, Goertz Boa Hybrid, Kimber KS 6063.

Van Den Hul np. Revelation Hybrid.

Interkonekty

Transparent Music Link : Ultra, Super i Plus.

WireWorld Gold Eclipse, Polaris czy Oasis.

Furutech Alpha Line 1, Audioquest Coral , Straight Wire Chorus, AIV Deep Blue, VdHul The Source Hybrid.

Dzieki za propozycje.

Wszystki VDH ,ktore sluchalem sa dla mnie za jasne.Moze sprobuje tego Streight Wire.

Co sadzicie o takich bardziej przyziemnych kablach jak QUEDy lub NAIM NACA 5,a moze TALK CABLE 3 (bez jedynki po kropce)?

W Twoim przypadku wystarczy zmienić końcówkę mocy (Genki i Kolektor jest ok.). LK140 (bez SE) jest sucha, bezbarwna i bez życia. Zrób gdzieś test po koleżeńsku. Nie dodasz kablami energetyczności, a jeśli już się upierasz, to kup Monster Cable serii M. Przybędzie masy, ale i tak to średni pomysł.

VDH są suche, dlatego Ci nie pasują. Cable Talk oraz Talk 3 brzmią podobnie do K20, nawet budowa identyczna. Najbardziej plastyczne kabelki jakie słyszałem to MIT i Cardas. Ale czy kabelki tu pomogą? Obawiam się, że te Eposy ciężko będzie uplastycznić samymi kablami. Spróbuj założyć interkonekt Cardas Microtwin, niesamowicie plastyczny i utemperowany. Jak to nie pomoże, inna droga.

Lubie dzwiek LINNa i szybkie EPOSy tez.

Uwazam ,ze Chord RUMOUR jest w moim zestawie zbyt twardy i ostry,moze nawet ciut za jasny,reszta okablowania to Zu.Szukam jakiegos miedzianego kabla bo srebro do takiej czystej koncowki slabo pasuje.Moze jednak warto przeprosic sie z K20 chociaz jeszcze nie probowalem tego firmowego kabla.

Wszystki VDH ,ktore sluchalem sa dla mnie za jasne.

The NAME - najciemniej brzmiący .

First w pierwszej wersji najcieplejszy .

Jak te dwa nic nie pomogą to zostają jeszcze Magnum głośnikowe .

A które słuchałeś bo ta firma ma różnie brzmiące kable .

VDH są suche,

?

LUKAS

Ja słuchałem kiedyś w swoim systemie VDH The Wave, zrobił na mnie pozytywne wrażenie bardzo muzykalny łagodnie wybrzmiewająca góra i przyjemność ze słuchania, kabelek nastawiony na fun.

Porównywałem z Albedo Blue i Equlibrium Stage, wszystkie z przedziału ok.500pln.

Z głośnikowych długo używałem DNM Reson jeden z lepszych do 100zł/m.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Dobry, ciepły kabel Cardasa który nie tłumi detali to Neutral Reference ale to inne pieniądze.

VDH Firsta w pierwszej wersji można kupić za 400zl i ciężko go przebić jeżeli chodzi o docieplanie bez nadmiernego tłumienia detali

Właśie zapytam o tego VDH the First,warto brać do ocieplenia?

Nordost Black Knight za suchy w stosunku do Audioquest Ruby którego to chcę na tego First wymienić ale nie ultimatum

A o detale w moim systemie się nie boję

Łokmen Saba

Spróbuj założyć interkonekt Cardas Microtwin, niesamowicie plastyczny i utemperowany. Jak to nie pomoże, inna droga.

Zgadzam się z powyższym. Wszystko zależy od tego jak wielkiej zmiany oczekujesz. Spróbował bym z Microtwin - zapewnia dobrą kontrolę basu, bogaty środek i lekko złagodzoną górę. Jeśli jednak ta końcówka gra z taką manierą i daje taki a nie inny efekt w połączeniu z Eposami to wachlowanie kablami za wiele tutaj nie pomoże. Kable mają znaczenie przy korekcie niuansów, zasadniczej maniery z jaką grają wzmacniacz+kolumny nie skorygujesz inaczej, jak poprzez wymianę urządzenia.

Melodika Brown Sugar - rewelacyjnie ociepla i wzmacnia średnicę przy zachowaniu wszystkich detali - najtańszy bufor lampowy na rynku;)

http://sklep.rms.pl/melodika-bsc2330-brown-sugar-przewod-glosnikowy-klasy-pre-hi-end-2-x-3-3mm2

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam.

Posiadam zestaw LINN (GENKI,KOLEKTOR,LK 140SE) kolumny Epos M16i.

Jaki przewod glosnikowy byscie polecili zeby troche ocieplic i dodac plastyki?Kwota do 100pln za metr.

Prosze ,nie polecajcie mi LINN K20.Z gory dzieki za sugestie.

anticables.

Focal + Naim

Kabel z prodiża. Najlepszy do ocieplania. Jak ciepły to i plastyczny. Wytrzymały vintydżowy oplot. Pieniędzy na pewno wystarczy.

Kable nie służą do modelowania brzmienia! Od tego są potencjometry oraz DSP.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.