Skocz do zawartości
IGNORED

Denon CEOL N9 + Pylon Pearl 25

gizmo1970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupiłem niedawno kolumny Pylon Pearl 25. Napędza je miniwieża Onkyo CR-525. Pokój prawie 30 metrów, ale to maleństwo radzi sobie całkiem nieźle z napędzeniem tych kolumn, bo nie lubię głośnej muzyki. Słucham: JMJarre, Yello, DM, Vangelis, Dire Straits, Enya, Chris Rea, Pink Floyd, Alison Moyet, Artur Rojek, Kraftwerk itp itd.

Niestety moje Onkyo nie czyta FLACów, dlatego chciałbym je zastąpić jakimś kombajnem all-in-one, który FLACi odczyta i da przy okazji trochę więcej mocy kolumnom. Z tego co czytałem Denon N9 ma wbudowane WiFi, czyta FLACi, ma odtwarzacz CD i moc dwa razy większą od mojego Onkyo.

Jak myślicie czy takie zestawienie zagra w miarę uniwersalnie, czy bardziej kierować się w stronę: Yamaha R-N500, Onkyo TX-8050. Moc mają większą, ale brak WiFi i CD...

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/122043-denon-ceol-n9-pylon-pearl-25/

Witaj,

Denon Ceol N9 spokojnie poradzi sobie z prawidłowym zasileniem Twoich kolumn, zagra lepiej niż aktualny system z Onkyo CR-525. Natomiast jeśli w pełni chcesz wykorzystać potencjał kolumn, namawiałbym jednak na klasyczny, duży segment. Spójrz proszę na dwa najnowsze produkty - Yamaha R-N602 (w sprzedaży pod koniec września) oraz Onkyo TX-8150, który jest dostępny od ręki. Pod względem funkcjonalności jest wszystko, to mocne i bardzo dobrze grające urządzenia.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuję za pomoc. Mógłbyś mi jeszcze napisać, czy brzmienie Onkyo CR-525 i TX-8150/8050 będzie podobne, bo dotychczasowe zestawienie z Perlami pasuje mi brzmieniowo i chciałbym je zachować ?

Obawiam się, że moje kolumny podłączone do Yamahy (R-N500, R-N602), Marantza (MCR 510/610) czy Denona (CEOL N9) mogą nie zagrać już tak dobrze w moim pokoju, pomimo, że jakość dźwięku tych urządzeń jest lepsza od mojej miniwieży.

No i jeszcze jedna ważna sprawa, czy do wszystkich podanych przeze mnie urządzeń mogę podłączyć moje 4 omowe kolumny ?

Witaj,

Nie może być tak że zagra gorzej. Czy dźwięk będzie podobny? Nie. Zestawiając je z Onkyo 8150 uzyskasz lepsza stereofonie, swobodę grania, niżej schodzący i bardziej kontrolowany bas.

Każdy zakres się poprawi.

N9 nie przyniesie aż takiej poprawy.

W razie pytań lub wycen, zapraszam.

Dziękuję za kolejną odpowiedź. Kilka kolejnych pytań:

1. Czy Onkyo: TX-8150 i TX-8050 grają/brzmią identycznie ?

2. Czy Yamahy: R-N500, R-N602 grają/brzmią identycznie ?

3. Jakie są podstawowe różnice w brzmieniu Onkyo TX-8050 i Yamaha R-N500 ?

Bardzo dziękuję za pomoc.

Dziękuję za kolejną odpowiedź. Kilka kolejnych pytań:

1. Czy Onkyo: TX-8150 i TX-8050 grają/brzmią identycznie ?

2. Czy Yamahy: R-N500, R-N602 grają/brzmią identycznie ?

3. Jakie są podstawowe różnice w brzmieniu Onkyo TX-8050 i Yamaha R-N500 ?

Bardzo dziękuję za pomoc.

podepnę się pod pytanie z pkt.2. Czym właściwie, oprócz wi-fi, różni się R-N500 od 602?

Witam,

Tak 8050 i 8150 pod względem dźwiękowym to te same urządzenia. Co do Yamahy nie mogę tego potwierdzić bo nie mieliśmy jeszcze 602.

Przeczuwam że w przypadku Yamahy różnica jest tak samo w połączeniach bezprzewodowych. Producenci nie specjalnie zmieniają udane konstrukcję.

Yamaha gra ostrzej, nieco bardziej agresywnie i żywo, z kolei Onkyo gra bardziej równo. Rożnica jest oczywiście niewielka. Wszystko zależy od podpięcia do kolumn. Do wyeksponowanych kolumn lepiej zastosować Onkyo, z kolei do nieco zamkniętych Yamahe.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.