Skocz do zawartości
IGNORED

kabel głośnikowy do lampy i hornów

2A3_fan

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrów proszę Tego, co Ci podesłał ten obrazek.

Od Magdy również :)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

At wuelemo anti czy neutrik nie zbliza sie nawet do tych we 16ga, to przy nich jak drut od zelazka, masz ten niefart , ze je probowalem. co do oferty Black Cat to sobie po prostu doczytaj zeby nie mylic modeli, bo kazdy gra inaczej i zostaly nie bez powodu podzielone na klasy. doczytaj sobie, podalem linki, mozna przesledzic produkcje . nie wiem o czym mam dyskutowac jesli chodzi o morpheusa, to dobry kabel z najnizszej serii, warto go sprobowac, chociaz w the cable company sa promocje wyzszej serii wiec jest nieoplacalny.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Nie zniechęcaj się.

Cóż, wyboru nie pozostawiasz. To ja se popatrzę na (czytaj w opisie obrazka):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ty nie rozumiesz że to TYLKO HOBBY. Tam nie ma katastrof, tonących i zatapianych, jest tylko mniejszy lub większy fun.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ty nie rozumiesz(...)

Wybacz, ale nie qmasz tego obrazka.

pzdr

Wu

tak jak na tym forum, napływ jeleni z pieniedzmi. Zauwaz, ze kiedys byly dyskusje typu jak to gra, dlaczego tak gra i jak jest zrobione. Teraz ile kosztuje i powtarzanie marketingu, czyli papki słownej, która dystrybutor danej marki karmi jelenia z kasą. Później masz bezsensowne wrzutki znawców domoroslych, ktorzy sami sie w internecie tymi znawcami nazwali bo wydali x na sprzet. Ludzie sie bogacą i sprzedaje sie bez wiekszych zawirowan wyzsza polka cenowa i absurdalna polka, dotyczy to tez Polski, znam takich 'audiofilow od 3 -5 lat' wielu, nie sa w stanie o wlasnych siłach preampu do kina domowego ustawic, ale o kablach rozprawiaja , ze ho ho.

Dużo smutnej prawdy, dodałbym jeszcze tylko, że coraz mniej osób słuchających dobrej muzyki, mających swoje, latami budowane, przemyślane kolekcje, z rośnie ilość "łowców szczegółów", słuchających byle czego, w przypadkowej jakości....

O wzorcach z muzyki słuchanej na żywo nie wspomnę...

Cóż, wyboru nie pozostawiasz. To ja se popatrzę na (czytaj w opisie obrazka):

:D

Masz doskonale rację, to forum jest mało opiniotwórcze żeby jakikolwiek marketing tu popełniony działał.

Pewnie będziesz na prezentacji w przyszłym tygodniu?

Masz doskonale rację, to forum jest mało opiniotwórcze żeby jakikolwiek marketing tu popełniony działał

Masz doskonale rację, to forum jest mało opiniotwórcze żeby jakikolwiek marketing tu popełniony działał.

Ja Ci już pisałem, że trzymam za Ciebie kciuki, boś pasjonat. Ale:

Zwróć uwagę, że już kilka osób zwracało Ci uwagę (sic!) za zbyt intensywne i czasami " z czapy" promo.

Tylko tyle miałem na myśli.

pzdr

WU

Ps.

Kurczekurde, pisze/mówi się "z czapy" czy "od czapy"? Bo sobie zapomniałem, ;)

Ja Ci już pisałem, że trzymam za Ciebie kciuki, boś pasjonat.

No ale Cytrus pewnie będziesz na odsłuchach i będziesz mógł Ty robić to promo?

Popatrz działania moje idą w tym kierunku że prototypowy nowy kabel jest od początku do końca zrobiony tylko na podstawie doświadczenia, taka randka w ciemno :) Bez wcześniejszych prób, po prostu wszystko od początku do końca według mojej perspektywy postrzegania zjawisk fizycznych i doświadczenia. Sam jestem ciekawy wyniku :) Dla obserwatorów będzie to taki performance jak to jest podglądać coś w trakcie tworzenia a nie po jego zaprzestaniu działania i nudnego tłuczenia kolejnych sztuk dla kolejnych klientów.

No ale Cytrus pewnie będziesz na odsłuchach i będziesz mógł Ty robić to promo?

Dziękuję za zaproszenie, choć w dość zawiły sposób przekazane. Na przyszły weekend mam już plany ale z chęcią pożyczę te kable od Ciebie ( wiem, że pożyczasz, więc nie pisz, że nie) bym mógł w spokoju posłuchać je i porównać w bardzo dobrze znanym mi systemie.

Powodzenia!

Dziękuję za zaproszenie, choć w dość zawiły sposób przekazane. Na przyszły weekend mam już plany ale z chęcią pożyczę te kable od Ciebie ( wiem, że pożyczasz, więc nie pisz, że nie) bym mógł w spokoju posłuchać je i porównać w bardzo dobrze znanym mi systemie.

Powodzenia!

Ależ nikt Ciebie jak na razie nie zapraszał, wybacz ale nie mogę Cię zapraszać do nie swojego domu.

Nic nie pożyczysz bo to prototyp, będzie tylko prezentacja publiczna w dużym gronie zaproszonych przez gospodarza gości.

Ależ nikt Ciebie jak na razie nie zapraszał, wybacz ale nie mogę Cię zapraszać do nie swojego domu.

Ależ ja od początku wiedziałem do czego zmierzasz. Grubą nicią szyjesz te swoje złośliwości i znów kłamiesz, co Ci niestety ponownie muszę wytknąć, bo pożyczasz prototypy też.

Mimo to wiedz, że dalej trzymam za Ciebie kciuki - niech Ci się w końcu coś uda fajnego zrobić, bo będę mógł się chwalić Zdolnym Sąsiadem. :)

Powodzenia powtórnie i skończmy ten OT.

Ależ ja od początku wiedziałem do czego zmierzasz. Grubą nicią szyjesz te swoje złośliwości i znów kłamiesz,, co Ci niestety ponownie muszę wytknąć, bo pożyczasz prototypy też.

Wcale na odsłuch tej sieciówki nie byłeś proszony! a osoba która wydawała mi się zaufana zrobiła to bez mojej zgody! Po co gmeraliście we wtyczkach i odpięli uziemienie nie informując mnie o tym później stwarzając zagrożenie życia dla potencjalnego użytkownika?

To wcale nie jest dowcipne!!!

Zmierzam do tego że się sam na swoje życzenie swoim zachowaniem wykluczyłeś ze środowiska krakowskich melomanów nie znając umiaru w złośliwościach na ich temat. Zostały Ci inne kontakty wiesz po jakiej linii i tego dalej nie poruszam myślę że ci się je uda przerwać czego Ci serdecznie życzę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ma wiele cech ktore powoduja ze nie chce go odpinac

Właśnie

choc nie jest to kabel bezbledny.

A są takie?

Ciekawe czy byl uzywany i czy bedzie sie zmienial podczas wygrzewania.

U mnie sie nic nie zmieniło z biegiem czasu ale to nie była dziewica ze szpuli.

Ktoś dawno temu go już używał. Był zakończony głośnikowym DINem

Ciekawe czy byl uzywany i czy bedzie sie zmienial podczas wygrzewania.

Piotrku

Nie ma siły na pewno się wygrzeje, a system ułoży się do nowego towarzystwa.

Tak więc bądź spokojny, będzie lepiej a z pewnością inaczej.

Pozdrawiam

Pygar

U mnie sie nic nie zmieniło z biegiem czasu ale to nie była dziewica ze szpuli.

Ktoś dawno temu go już używał. Był zakończony głośnikowym DINem

Jesteś w fantastycznej sytuacji kabel już się ułożył, jakoś tak się zapomina że kable dopiero fantastycznie grają po paru tysiącach godzin. Przerzuczacy sprzętów i klocków jakoś tak to mija obok to szczęście.

Gratuluję cierpliwości.

Tak trochę zaczepnie... Jaki sens ma gonitwa za doskonałym przewodem do lampy, skoro niewielka zmiana prądy sterującego lampą powoduje zmianę brzmienia?

Oczywiście, jeśli konstrukcyjnie jest auto bias, to pozostaje tylko wymiana lamp jednych na inne, ale jeśli są jakieś pokrętełka, to bawić się można do woli. Większy prąd powoduje narastanie masywności, a mniejszy odchudzenie dźwięku. Producent jakoś tam dobiera pod siebie lub stara się być obiektywny (przy auto biasie), ale żeby zrealizować dokładnie jego wizję, to trzeba byłoby zapytać go z jakimi kablami odsłuchuje testowo wzmacniacz lampowy.

Z tego chociażby powodu odbiór jednego kabla głośnikowego przez różne osoby może być inny.

Tak trochę zaczepnie... Jaki sens ma gonitwa za doskonałym przewodem do lampy, skoro niewielka zmiana prądy sterującego lampą powoduje zmianę brzmienia?

Ależ kolego to nie jest żaden przedłużacz do penisa to już są mężczyzną i kobieta razem silnie spleceni w szale uniesień.

Wcale na odsłuch tej sieciówki nie byłeś proszony! a osoba która wydawała mi się zaufana zrobiła to bez mojej zgody! Po co gmeraliście we wtyczkach i odpięli uziemienie nie informując mnie o tym później stwarzając zagrożenie życia dla potencjalnego użytkownika?

To wcale nie jest dowcipne!!!

Tak.Ten twój wpis nie jest dowcipny. Proszę Cię, nie kłam już, bo to przekracza wszelkie granice. Nie byłem proszony na żaden odsłuch twojej sieciówki, w żadnych twoich kablach nie gmerałem, Nie mam takich potrzeb a i się nie znam .

- W ogóle, to skąd Ci przyszedł taki pomysł, że to ja coś tam robiłem?

Nie oczerniaj mnie i daruj sobie przypisywanie mi jakichś złośliwości na tematy innych ludzi z Krakowa.

Znów zacząłeś gryźć bez opanowania...

Znów zacząłeś gryźć bez opanowania...

Jak nie jak tak!

Proszę, opanuj się. Jest wiele "psów, które można na mnie powiesić", ale nie m.in. ten, że jestem tchórzem, który nie potrafi przyznać się do błędu.

Także z przypadkiem gmerania w twoim prototypie proszę swoje insynuacje uprzejmie skierować na kogoś innego.

BTW.

Wynika z tego, ze było więcej osób, którym "nie pożyczałeś" swojej nowej sieciówki.

No i masz swój "markieting"...

Proszę, opanuj się. Jest wiele "psów, które można na mnie powiesić", ale nie m.in. ten, że jestem tchórzem, który nie potrafi przyznać się do błędu.

Jest mała różnica w życiowym postępowaniu, przyznać to się można przed sadem na co dzień w postepowaniu z innymi ludźmi po prostu błędy należy naprawić, czujesz różnicę?

Nie będę kopał w Twoich postach ale z nich wyraźnie wynikało ze słuchałeś mojej prototypowej sieciówki AC M05/2015, osoby postronne mogą sobie sprawdzić.

Nie będę kopał w Twoich postach ale z nich wyraźnie wynikało ze słuchałeś mojej prototypowej sieciówki AC M05/2015, osoby postronne mogą sobie sprawdzić.

Nie musisz. Sam napiszę, bo chodzi o stricte prawdę, a nie o oczerniające insynuacje, w których się niestety ostatnio lubujesz.

Byłem na spotkaniu towarzyskim. Przypadkiem, o czym dowiedziałem się już na miejscu, Gospodarz miał wpięty twój "nie do pożyczenia" prototyp. Tyle.

Nie byłem proszony na stricte odsłuch twoich sieciówek, co wciąż insynuujesz, tylko na miłą, wesołą pogawędkę o tym i tamtym oraz o muzyce. Podczas rozmów słuchaliśmy wielu ciekawych płyt i wykonań. Jak to ludzie, którzy lubią muzykę i dzielą się swoją pasją z innymi.

Tyle.

Więc, kurczekurde, proszę się ode mnie i Gospodarza spotkania uprzejmie odcyndolić i szukać "gmeracza" gdzie indziej.

OK?

Ps.

Zauważ, i innych czytających ten wpis też o to proszę, że nigdzie nic negatywnego nie napisałem o wpływie na dźwięk twoich najnowszych popełnień.

Więc czemu mnie gryziesz, hę?

Nie musisz. Sam napiszę, bo chodzi o stricte prawdę, a nie o oczerniające insynuacje, w których się niestety ostatnio lubujesz.

Byłem na spotkaniu towarzyskim. Przypadkiem, o czym dowiedziałem się już na miejscu, Gospodarz miał wpięty twój "nie do pożyczenia" prototyp. Tyle.

No własnie wijesz się jak piskorz dopiero przyciśnięty dowodami poddałeś się i przyznałeś, jak w takim razie należy Cię traktować?

EOT

No własnie wijesz się jak piskorz dopiero przyciśnięty dowodami poddałeś się i przyznałeś, jak w takim razie należy Cię traktować?

O czym Ty kurczekurde piszesz? Jakie dowody? Masz Sąsiedzie jakieś schizo?

Liczyłem z twojej strony na jakieś choćby "sorry" czy zwykłe "przepraszam".

Pomyliłem się.

Jak widać, proste przyznanie się do błędu jednak Cię przerasta...

Proszę skończ podkreślać że jesteś moim sąsiadem ot po prostu wynajmujesz mieszkanie w pobliżu a ja tu mieszkam czwarte pokolenie.

Proszę skończ podkreślać że jesteś moim sąsiadem ot po prostu wynajmujesz mieszkanie w pobliżu a ja tu mieszkam czwarte pokolenie.

Bo skonam !

:-)

Jeśli dobrze rozumuję to kolega Rafaell jest rodowitym "Krakusem".

A kolega Cytrus już nie, znaczy się przyjezdny ?

Pozdrawiam

Pygar

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.