Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer DVD 575 kontra Panasonic DVD-S75

kant1242

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc bo jestem laikiem w sprawie DVD. Chciałem kupić pioneera 575 tylko nie ma moge dostać czarnego -żona się uparła a że płaci połowe to musiałem jej pozwolić wybierać :( . Teraz proponują mi Panasonica s75. Proszę o pomoc w wyboże bo trudno mi uwierzyć że to ta sama jakoś (Panasonic wyszed przecież rok czy dwa temu a pioneer w tym roku). Nie zależ mi na Dvix Tylko żeby było DOBRE DVD ( za tak małe pieniądze) a mam tylko ok 800 zł.Proszę o pomoc.

Panasonic jest zaledwie bardzo dobry, a przewaga Pioneera polega na lepszym obrazie, posiadaniu wyjść: analogowego 5.1 i component (głównie dla projektora - na przyszłość :) i przede wszystkim na obsłudze DVD-Audio oraz SVCD. No i divx - może się kiedyś przyda. No i ładniejszy jest :P

Vorpane, bzdury opowiadasz! Jakość obrazu jest kwestią subiektywną, zwłaszcza w sprzętach podobnej klasy. Co do wyjść - nie mogę się zgodzić. S75 ma wszystko o czym piszesz, z wyjątkiem divx'a. Nie robi również pop-cornu, ale czy to jest wada!? Za to posiada podwójną diodę laserową, co czyni go w oddtwarzaniau CD-Audio, liderem w klasie. A poza tym - wygląda bajecznie ;))

To, ze cos jest nowsze to nie znaczy, ze jest lepsze. Nie znam dvd 575, ale znam panasonica. Uważam, iz jest to bardzo dobry odtwarzacz, a jego wnętrza - jak napisanow audio - nie powstydzilyby sie odtwarzacze o wiele droższe; wystarczy zwrocic uwage na przetworniki rubicona. Ponadto wystepuje tu re-master, a to o czyms mowi. Ogolnie mowiac zakupujac ten odtwarzacz nie bedziesz niczego zalowal. Przeczytaj test na jego temat w audio, a sam sie przekonasz. Mozesz rowniez zastanowic sie nad s-47 lub s-97.

tomek93

Czy mógłbym Cię prosić o ten test. Może masz skaner? Jeśłi nie - to może chcociaż mógłbyś napisać co ważniejsze rzeczy. Napisz w jakim numerze można go znaleźć?

Daj znać na priv'a [email protected]

Dużo zależy od tego, z czym odtwarzacz ma pracować. W moim przypadku jest to telewizor bez progressive scanu i wzmacniacz stereo, w związku z czym kupiłem S27 za 429 zł w MM. Ma dokładnie to co trzeba, czyli RGB i dekodery DD i DTS na dwa kanały oraz tryby Surround. Jeżeli ma pracować z amplitunerem, to jest też oczywiście wyjście cyfrowe po koaksjalu. Jakość obrazu i dźwięku za tę cenę to rewelacja.

• 1 miesiąc później...

Żal mi takich "fachowców" jak ty. DV-575A ma dokładnie takie same przetworniki jak panas audio a video ma dwa razy mocniejszy 108 MHZ do 54 MHz panasonica - więc kto tu jest papierowy?

Zresztą Panasonic nie czyta SACD!!!!! A POZA TYM KOSZTUJE "TROCHE" WIĘCEJ.

Witam.Też się zastanawiam nad panas.47lub starszym 75,ten drugi ma dekodery dts i DD ale czy ma też wyjście tych dekoderów na analogu? (chodzi mi o odsłuch przez dwa głośniki ).

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, poniewaz nieco wdepnalem w temat kina domowego, stalem sie posiadaczem benq 6100, dokupilem tez ekran na statywie 2x2m. Niestety kolejnym krokiem jest dvd, zamierzam jedynie ogladac filmy dvd, nie bede na nim odtwarzal mp3, pewnie zadnych jpg i innych formatow, do divx uzywam laptopa, wlasnie ambitnie skladam karte dzwiekowa na usb, muzyka i filmy odpowiada mi w stereo, moze kiedys przeskocze na wiecej kanalow, na razie dobre 2.0 wystarcza z nawiazka, wlasnie do filmow i ew. muzyki ma ten sprzet sluzyc.

Szukam dvd z dobrym sygnalem audio i odpowiednio w miare dobrym obrazem, nie interesuja mnie wyjscia cyfrowe ani wielokanalowe, a jedynie RGB i audio 2.0 do filmow i muzyczki, glosniki to 2A2 Akustyk i ostatnio zaniedbany pionek.

Bardzo sie interesuje budzetowa wersja uniwersalnego dvd, jako, ze panasonic s75 jest juz starszym modelem to moze bedzie dobrym wyborem, czy sa gdzies te odtwarzacze w sklepie dostepne?

Jezeli macie inne typy to wlasnie o to pytam, chetnie bym przetestowal darkulowego samsunga, ale nawet ten samsung bez modyfikacji jest za drogi jak na juz dosyc nadwyrezony budzet.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.