Skocz do zawartości
IGNORED

Małe, ale dobre głośniki + subwoofer ~2000

Goblin_Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam zestawu 2 głośników, które będą ustawione po obu stronach słuchającego, oraz subwoofera, który będzie ustawiony w narożniku na półce (położony około 20 cm nad podłogą, 30 cm od grzejnika z jednej strony i 45 cm of szafki z drugiej; nad nim jest półka).

Zastosowanie:

- słuchanie muzyki

- oglądanie filmów

- gry komputerowe.

Pokój ma mniej niż 8m2.

Wymagania dotyczące wymiarów:

- głośniki - mniej więcej: 120 mm szerokości x 120 mm głębokości x 190 mm wysokości - mogą być wyższe lecz pozostałe wymiary raczej nie większe

- subwoofer - w okolicach: 300 mm x 300 mm x 300 mm

Budżet na całość: ~2000

Jakby ktoś mógłby mi coś porządnego doradzić byłbym bardzo wdzięczny.

Poszukaj systemów 2.1 dobrych producentów typu Bose, Focal itd...

Szukam zestawu 2 głośników, które będą ustawione po obu stronach słuchającego, oraz subwoofera, który będzie ustawiony w narożniku na półce (położony około 20 cm nad podłogą, 30 cm od grzejnika z jednej strony i 45 cm of szafki z drugiej; nad nim jest półka).

Zastosowanie:

- słuchanie muzyki

- oglądanie filmów

- gry komputerowe.

Pokój ma mniej niż 8m2.

Poszukaj systemów 2.1 dobrych producentów typu Bose, Focal itd...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Z 2.0 Polk Audio Hampden, B&W MM1. Z 2.0 gdzie potem mozesz dokupic aktywny sub to Simple Audio Listen, Definitive Technology Incline. Z 2.1 to Focal XS, ew. w nizszym budzecie Bose Companion 3 plus DAC.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Bose Companion 3 Series II. Tylko Bose wie jak z czegoś tak małego zrobić coś wielkiego.Hasło przewodnie Bose'a, że liczy się tylko dźwięk, tu się sprawdziło.Do postawienia i brak wejść cyfrowych ni cholery nie wiadomo jakie to ma parametry.Potrzebny dac ale warto posłuchać przed kupieniem czegokolwiek innego.

Tylko warunkiem koniecznym jest możliwość montażu na ścianie oraz podłączenie do amplitunera, a nie do komputera. Chyba w żadnym z tych zestawów tak się nie da niestety. Czy się mylę?

O głośnikach myślałem np. takich jak Definitive Technology ProMonitor 800, ale ten błyszczący plastik nie przypada mi do gustu, dlatego szukam jakiejś konkurencji.

Definitive Technology ProMonitor 800 nie słyszałem tych głośników, a że jestem z tych co słuchają , a nie czytają o dźwięku ,to się wypowiadać nie będę .Ale jeśli chodzi o design to wybacz są za..biste. Kurcze muszę ich posłuchać.

Posiadalem zestaw DT pro 800

Wizualnie jak dl mnie fajny ale to juz kwestia gustu.

Z malych zestawów dobry wybor.tyle ze drogi.ale bardzo dobry.

Z tanszych boston acoustics xs jest bardzo dobry . oczywiście jeżeli mowa o proporcji ceny do dzwieku I rywali w tym przedziale cenowym

Z bose nie miałem doświadczenia ale nie lubię ich wizualnie :-) - jak pisałem powyżej o gustach. ..

DT jest rewelacyjne również pod względem wykonania. Nie tylko dźwięku. Szczerze moge polecić ten zestaw.

Ps

Co do plastiku - . Jest to jakieś dziwne inne tworzywo lecz o zupełnie innym, milym wyglądzie i odczuciu.majac w rece powiedział bym ze to jakis odlew aluminium a nie plastik.do tego te male glosniki sa bardzo ciezkie jak na swoje wymiary.

Dziękuję za poradę.

Czy mógłbym się dowiedzieć jak się mają wyżej wspomniane DT pro 800 i boston acoustics do Cambridge Audio MINX Min22 / Min 21? Orientuje się może ktoś ?

Polk TL2/TL3 to niesamowity produkt - korzysta z patentów użytych w serii LSIM, gdzie podłogówka kosztuje 13000zł - warto poczytać

http://sklep.rms.pl/polk-audio-tl3-satellite-blackstone-kolumny-podstawkowe-surround-2szt

TimeLensillustrationTL3.jpg

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

szczerze polecam polk audio hampden, jestem zadowolony w 100% , tym bardziej ze kupiłem na ebay, 60 % tanie niż w Polsce.Moc 80 W RMS , zupełnie wystarczają do pokoju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.