Skocz do zawartości
IGNORED

Wejście cyfrowe do CD z SM5864AP + PCM1702-K na pokładzie

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam CD z którego jestem bardzo zadowolony ( T+A CD3000R). Na pokładzie SM5864AP + PCM1702-K oraz PMD-100 i to na podstawce w miejscu którego jest włozony DF-PMD z DF1704 z audiotuning.de. Brakuje mi jednak w systemie DAC-a aby podłączyć do czegoś po wyjściu cyfrowym Airport Expressa. Wykorzystuje go jako odbiornik Airplay do słuchania muzyki z Tidala.

Pytanie czy do w/w CD jest istnieje jakiś prosty sposób lub gotowy kit na dołożenie do niego wejścia cyfrowego przełączanego np jakimś dodatkowym switchem na tylnej ściance ? Nie chce mi się inwestować dosyć grubiej kasy w DAC-a, aby uzyskać dźwięk zbliżony do tego z obecnego CD. Pytanie czy da to rade ogarnąć DAC-iem wbudowanym w ten CD ?

Witam,

Airport Express posiada optyczne wyjście cyfrowe, przypuszczam iż jest one zgodne z S/PDIF.

W CD jest filtr PMD-100 lub DF1704, ponieważ te filtry nie są zgodne programowo przypuszczam że pracują

w trybie sprzętowego wyboru konfiguracji.

Należałoby sprawdzić czy pracują w trybie Left Justified czy Right Justified.

Do konwersji sygnału S/PDIF na Left/Right Justified można wykorzystać odbiornik Wolfsona WM8804.

Pozdrawiam

JarekC

Tak.

Ale zacznij od sprawdzenia w jakim trybie pracuje PMD100/DF1704 bo może się okazać że WM8804 musi być skonfigurowany

programowo a nie sprzętowo.

Sprawdź jak są podłączone piny (mogą być podłączone do GND lub do VCC bezpośrednio lub przez rezystor)

DF1704 3,4,5,12

PMD100 3,9,13,14

Pozdrawiam

JarekC

• 5 miesięcy później...

Witam,

Airport Express posiada optyczne wyjście cyfrowe, przypuszczam iż jest one zgodne z S/PDIF.

W CD jest filtr PMD-100 lub DF1704, ponieważ te filtry nie są zgodne programowo przypuszczam że pracują

w trybie sprzętowego wyboru konfiguracji.

Należałoby sprawdzić czy pracują w trybie Left Justified czy Right Justified.

Do konwersji sygnału S/PDIF na Left/Right Justified można wykorzystać odbiornik Wolfsona WM8804.

Pozdrawiam

JarekC

Dzięki za pomoc. Wstawiłem zamiast PMD100, który jest w nim na podstawce hybrydę DF-PMD z DF1704 z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy t informacja będzie dla Was w jakiś sposób pomocna w podpowiedzeniu jaki dołożyć to cyfrowe wejście ?

Ukryta Zawartość

Ja wykorzystałem do tego celu MSS :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.