Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup kina domowego...tak tak wiem ;)

Bialy

Rekomendowane odpowiedzi

za 3,999 tysiace mozesz kupic w sklepie Top-Audio zestaw Yamaha RX-V 550RDS + DVD-S550 + 5 kolumn Yamahy NS-45 + NS-P60 bez suba.

nie wiem jak graja te kolumny Yamahy moze ktos podpowie

Do Białego

Za 3-4 tyś. możesz kupić nawet zestaw z subem.

wejdź na stronę sklepu www.meloman.lublin.pl

mają tam fajne zestawy, a poza tym można się potargować.

Ja mam zestaw Denon + Wharfedale i jestem zadowolony, a przesłuchiwałem kilka zestawów (Yamaha+Eltax, Onkyo+M-audio) i ten mi najbardziej odpowiadał.

Slyman..no właśnie melomana też już przeglądałem.. ciekawe jak spisuje sie zestaw kolumn Rubicon? Słyszałeś je może?

Wogóle ciekawą tendencje zaobserwowałem w Poznaniu.. sklepy handlują daną marką, a ceny mają z kapelusza..jakoś wogóle nie czuć zabiegania o klienta..sklepy internetowe doradzają starają się wcisnąć coś innego.. a normalne sklepy rzucaja krotko "tym nie handlujemy"..i kończy sie rozmowa.... PARANOJA... jak tak dalej pójdzie kupie jakieś kombo w MM :) w ostatecznośći DENON+ WHARFEDALE to chyba nie taka tragedia.. za pół roku fronty wymienie na coś większego i będe chyba zadowolony, ciekawe kiedy nasi rodzimi "handlowcy" dorosną do wolnego rynku..aż starch pomyśleć ale w łąśnei w weekend było swięto handlowca...no comment

Bialy - odpusc sobie Rubicon - to jakies nieporozumienie - sprzedawca wciskal mi subwoofer od nich, ktory juz przy cichej glosnosci charczal, burczal i nie wiadomo jeszcze jakie inne dzikie dzwieki z siebie wydawal zamiast basu...

Polecam Ci KODY - w swojej cenie sa rewelacyjne...

bialy, tez jestem z poznania i tez nie wiem gdzie isc juz. smiech na sali, czy w naszym miescie nie ma salonu, w ktorym mozna by posluchac (prawie)wszystkiego z (prawie)wszystkim? w piatek jade odsluchac celestiony w audioimage, tam "niestety" gra tylko sprzet denona. dzwonie do intrady, tam z kolei takich kolumn nie poslucham, za to lansuje sie jako "jedyne sluszne" grajki NADa - na pytanie o H/K uslyszalem "CZEMU H/K?!". w korisie na dabrowskiego mozna co prawda wykonac pare "kombinacji", ale to nadal nie jest "to". kleski urodzaju to u nas na pewno nie ma. najwiecej jest faktycznie w marketach, tyle ze tam polowa sprzetu to zlom, a o warunkach do odsluchu mozna jedynie pomarzyc. wydaje mi sie, ze u nas nadal klienta traktuje sie jak idiote, nawet tego sklonnego wydac troche wiecej...

To macie problem w Poznaniu, jak tak dalej pojdzie to chłopaki z salonów nic ciekawszego nie będą sprzedawać, zostanie im to co w MM.

Dzwońcie do sklepów w Warszawie i umawiajcie odsłuchy, wypad na jeden dzionek moze rozwieje watpliwosci co kupic.

do Białego

Rubiconów nie słuchałem, ale jak wybierałem sprzęt to w jednym z salonów w Gdańsku (stąd jestem) sprzedawca polecał mi Rubicony. Mówił że sprzedają się nieźle, bo jakość niezła a cena przystępna. Natomiast z tego co pisał "kroolik123" to już sam nie wiem. Naprawdę decyzję o zakupie najlepiej podjąć po przesłuchaniu

przynajmniej 2-3 zestawów.

A co do pomieszczeń odsłuchowych to bym tak za bardzo nie korzystał z tych specjalnych pokoików odsłuchowych. W takim pomieszczeniu wszystko jest pięknie ładnie (dobre przewody, ściany wygłuszone itp.)

sprzęt gra miodzio, natomiast po przyjściu do domu jest rozczarownie bo inaczej grają niż w pomieszczeniu odłuchowym. Nawet w jednym salonie gdzie sprzęt do kina zaczyna się od 10 tyś PLN takie pomieszczenie było zrobione ale na wzór pokoju w zwykłym mieszkaniu.

ja swój zestaw przesłuchiwałem w Media Markt :-) i tam grał nieźle, ale jak sprzęt dostałem i zapuściłem w domu to był miodek :-).

Dzis ide na odsłuch Yamahy i Marantza..pewnie jednego i drugiego nie kupie..no ale od trzeba posłuchać ;)

W MM słuchałem denona + Whaterdale... było nieźle Leciało Gregorians.. nawet podobało mi się ;) no ale chcialbym posłuchac zestawu Denon+ Koda... i tu zaczynają się schody Pozostaje korris .. nie byłem jeszcze we Frripie wybieram się tam jutro...

Jak tak dalej pójdzie to zdesperowani forumowicze z Poznania otworzą salon audio w Poznaniu ;)

Co do rubiconów w Pozku ich nie znalazłem..a z tego co czytałem na stronach krakowskiego Nautiliusa mogą to być ciekawe kolumny.

SLyman,

ja się własnie wybieram do Albatrosa odsluchac Rubicony RP36, powinny byc pod koniec tygodnia, dziaiaj bede mial odpowiedz od nich, sklep znalazlem przez przypadek, jakie jeszcze sklepy mozesz mi polecic w 3M, oprocz Top HiFi w Sopocie i malego sklepiku na Szczecinskiej na Przymorzu

Pozdrawiam

Michal

GG 1905550

[email protected]

Biały !!! posłuchaj elfana i paru innych dobrze ci radzą. Kup sobie DVD ja proponuje Samsunga HD-745 który naprawde jest najlepszym źródłem do 2000 tyś a można go kupić juz za jakies 8-9 stów. Jakiegoś wzmaka na allegro nada marantza czy coś (5-6 stów) a reszte na dobre kolumny ( ja bym proponował jakieś diy czy nawet kita np z akkusa)!!! Jak kiedyś bedziesz miał kase dokupisz ampli z pre. W stereo żadne KD go nie przebije. Wydaje mi się ze za 4 tyś trzeba wycisnąć max co można a nie iść za modą.

Rogaty

W 3m w zasadzie Albatros niezły sklep (jeśli nie najlepszy) można się nawet potargować :-)

możesz zajrzeć do:

1. Salon firmowy A-Mar Audio

Profil: przede wszystkim sprzęt hi-fi i hi-end, w mniejszym zakresie kino domowe

Adres: ul. Słowackiego 37 G, Gdańsk-Wrzeszcz

Telefon/fax: (058) 341-78-59 Tel. kom. 0-601 63-22-28

www.a-mar.pl, [email protected]

2.Studio hi-fi "Sir"

Profil: sprzęt audiofilski, kino domowe

Adres: ul. Orłowska 4, 80-347 Gdańsk

Telefon: (0-58) 556-16-02

3. Nazwa sklepu: Salon Audio Hi-Fi

Profil: sprzęt stereofoniczny, jest też stoisko z kinem domowym

Adres: Al. Zwycięstwa 62/12, 81-416 Gdynia

Telefon: 0-602-711-250

4. możesz również objechać Media Markt, Euro RTV-AGD, Avans. jest tam troszkę sprzętu

pozdr.

Slyman, zakochałem się, ale w Kef-ach, w niedziele odbieram w Poznaniu centralny Q6c, satelity QCompact i czekam dwa tygodnie na Q4, kasy troszke wiecej ale warto.

Co do Albatrosa to chyba najlepszy sklep w 3M.

Pozdrawiam

Rogaty

Bumek

Rozumiem, że słuchałeś i oglądałeś z tego Samsunga skoro go proponujesz. Napisz parę słów w takim razie o jego brzmieniu. I jakbyś jeszcze podał gdzie go można za 800 zł kupić to byłoby super.

Mam po Twoim wpisie mieszane uczucia - od zachwytu nad Samsungiem do usmiechu nad ...... Ale poważnie, napisz jak to w realu wygląda.

Słuchając rozumu....

najtaniej ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako ciekawastke podam że czyta SACD . Naprawde ciężko znaleść do coś lepszego do 2 tyś. A o dzwięku nie lubię pisać bo to subiektywna ocena. Wystarczy użyć wyszukiwarki na tej stronie aby o nim poczytać. Samsung wbrew pozorom ma pare b. dobrych produktów i nijak nie kłuci się z moim Nadem a podłączałem parenascie CD sony techniksa itd i wypadał najlepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bumek

To co piszę to nie dla jaj albo dla draki ale na poważnie, z ciekawości. Oglądałem i testowałem wiele dvd w tej klasie i bezkonkurencyjny był dla mnie HK dvd 22. Ale widzę coraz częściej pozytywne opinie o Samsungu i to mnie zaskakuje, bo Samsung budzi u mnie małe skojarzenia z dobrym brzmieniem. Bardzo bym chciał móc porównać tego Szajsunga z Harmanem. Jeśli gra przynajmniej tak dobrze jak HK to jest dla mnie w ciemno The Best, bo dodatkowo odtwarza divxy i obsługuje inne formaty. A tu mi wychodzi, że on nawet lepszy jest od Harmana tyle, że nie mogę znaleźć osoby, która by porównywała te dwa playery. Ale może kiedyś ktoś coś napisze od siebie bez przepisywania gazet lub informacji z innych wątków.

Słuchając rozumu....

Myślałem że wyraziłem się jasno, ale prosze. Mam tego dvd kupiłem go za ok 200 euro Nemczech. Przed zakupem porównywałem z kilkunastoma odtważaczmi DVD po prostu zepsuł mi się mój stary CD i chciałem kupić jakieś przyzwoite źródło stereo z możliwościa oglądania filmów. W swoim życiu przesłuchałem troche CD, dużo lepszych w stereo od tego Samsunga ale w cenie dobrego KD (niestety nie stać mnie na nie) ale tez pare które mu ustępowało. KD jest dla mnie dodatkiem do słuchania muzyki i dlatego oceniałem go głownie pod względem odtważania CD. Prawdą jest że czyta wszystko a jakość obrazu jest b.dobra. To tyle więcej nie mogę ci pomóc.

Witajcie

Na ten tydzień miałem zaplanowane kilka odsłuchów. Po dzisiejszym dniu musze się z Wami podzielić wrażeniami.

Posłuchałem:

Yamaha 650 i 450 z Eltax Discovery i Universe oraz AV Bach

Onkyo HTC 501 z M-Audio/Warfedahle Diamond 8.3 i Rubicon RT26

Denon 1710+1705 z M-Audio/Warfedahle Diamond 8.3 i Rubicon RT26

w planach jeszcze:

Pioneer 715 z Koda 702 i Gale 3040

Yamaha 450 z Koda 702 i Gale 3040

Onkyo HTC 501 z Tannoy Fussion 3

Czas na wrażenia. Od razu przyznam się Wam ze moim faworytem był zestaw Denon + Diamond 8.3, czy pozostał nim po skończeniu odsłuchów...? No cóz...

Zaczołem od Yamahy: zestaw promocyjny z eltaxami Universe... mój 16 letni SONY i MILDTONY 60 mają równie "ciekawy" dźwięk. O ile momentami było czuć dynamike

o tyle kolumienki graja jak spod klosza, niskie tony są kartonowe, sceny nie zauważyłem... ;potem przyszedł czas na Y650 +AV Bach.. to nie może się nie podobac,

w powietrzu rozchodził się szlachetny dzwięk, było słychać że gra wyższa półka. Po tak miłym dla ucha doświadczeniu nastąpiło pzrełączenia na Y450+Bach

- niestety to połączenie ujawniło słabości Yamahy..dżwięk był dudniący, stracił całą swoją subtelność...Na koniec Y450+Eltax Discovery...no cóż szkoda

mojego stukania w klawisze, napomkne tylko że to lepsze zestawienie niż Y450+Eltax Universe, ale po Bachach to była katorga dla uszu.

Na koniec mała rozmowa o cenach, rabacik i nastepny sklep.

Na poczatek zestaw Onkyo+M-Audio...lubie odbijać się od dna..zestaw zagrał jak przykryty kocem musiałem wytęrzać słuch żeby wyłowić dzwięki, pstryk na przełacznicy i zagrały W Diamond 8.3

No cóz rozpostarła się przedemną scena gdzies w głębi grała orkiestra a na scenie spiewała Sade... było dobrze ale to nie to czego oczekuje.

Przełązcenie zestawu na Denona...czuć wyraźnie mniejszą moc musiałem podkręcić głośność aby kolumienki zagrały. Odłączamy M-Audio w to miejsce wędrują

Rubicony RT26.

Test zaczynamy znowu od Onkyo, najpierw soundtrack z Twierdzy "in The Tunnels" - czuć adrenalinke w powietrzu, dźwięk zaciekawia ludzi z pokoju obok...

zmieniam płyte na Guns&Roses ... "Don't Cry" Axel spiewa w pokoju kolumny zniknęły, potem "Nowember rain" te kolumny mnie oczarowały. Czas na Phila Collinsa -"in the air tonight"

ech..wokal czyściutki perkusja gra na lewo od środka sceny gdzies z boku dochodzi akompaniament... to jest naprawde dobre. na koniec Sade "smooth operator" znowu jest dobrze

ale czuć że mogłoby być lepiej. Zmiana Amplitunera na DENONa ... totalne rozczarowanie... z kolumn zeszło powietrze..dźwięk nie może sie od nich odkleić smutna Sade wraca gdzies w okolice stolika z elektroniką

który stał między kolumnami, nie pogodzony z tym przesłuchuje wszystkie kawałki (The Rock, GUNSi, Phill ... i wracam znowu do SADE)...o dziwo jest duuużo lepiej już nie spiewa ze stolika..wyszła

z ukrycia stoi na środku sceny i znowu do mnie śpiewa. Z niedowierzaniem mówie do sprzedawcy, że o ile do tej pory byłem zdecydowany na ONKYO to teraz znowu DENON brzmi lepiej... on się tylko usmiecha

przełącza elektronike znowu na ONKYO...no cóż ... To było olśnienie dźwiękowe tego tygodnia. Kolumny zniknęły, dźwięk wypełnił dośc duża sale odsłuchową, z kolumn popłynęły dźwięki godne zapamiętania

Czysty wokal, wyraźna soczysta średnica i odpowiednia ilość niskich tonów...prawdziwa uczta. Pierwszy zestaw którego słuchałem z uśmiechem na twarzy.

Na koniec Metallica i "Nothing else matter". Jutro ide posłuchac Onkyo i Tannoy FUSSION 3 tylko nie wiem czy to ma sens..ja już mam swojego faworyta. ;)

Po odsłuchu rozmawiałem ze spzredawcą, okazało się że zestaw Rubicona stoji poprostu prawie nowy, byłem pierwszym który tak długo ich słuchał, po ponad godzinnym graniu skok jakośći był KOLOSALNY.

Jeśli zastanawiacie się nad kupnem głośników i możecie posłuchać Rubicona zróbcie to! Kevlarowa membrana, polipropyleny w zwrotnicy, zaokrąglone rogi eliminujące powstawanie w obudowie fal stojących

PIĘKNE wykonanie to tylko dodatek do naprawde ciekawego dźwięku.

Kończe ten grafomański post ;) i ide przekonywac żone o potrzebie wysupłania większej ilości gotówki;) (ale jak zobaczy design RubicoNa napewno się zgodzi)

Pozdrawiam

Biały

• 3 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.