Skocz do zawartości
IGNORED

DAC że wzmacniaczem słuchawkowy na biurko

Lolek1978

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Panowie poszukuje Dać jak w temacie :). Ma grać na biurku w pracy w parze z senheiserami hd600 lub HD 650 (zakup przede mną - szukam maksymalnie wygodnych słuchawek ;)). Wcześniej miałem hd555 ale dopadła je choroba pałąka ;). Wracając do dac- może mieć oddzielne zasilanie, nie musi mieć obsługi gęstych formatów bo będę słuchał na nim spotify i tidala. Polecicie coś? :) Budżet tak do 1-1,5k.

Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.

BTW w domu mam Asusa sonara essence one Muse i całkiem fajnie gra ;) ale budżet już nie ten ;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Witaj,

proponuję posłuchać przetwornik Asus Xonar Essence STU, oczywiście będzie to klasa niżej niż Essence One, jednak może miło zaskoczyć. Posłuchaj także iFi Audio iDAC, który dosyć często jest łączony z słuchawkami Sennheiser.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

a może TEAC : U-H01 , UD-301 , UD -501 , UD-503 ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

Bardzo dziekuje za odzew - trochę do zawęzilo mi obszar poszukiwań :). Pytanie do q21 - czy polecacie jakieś słuchawki w cenie do 3k, które będą równie wygodne jak senheisery? :) niestety będę ich używał w pracy dość dlugo- 4-5 h.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.