Skocz do zawartości
IGNORED

KEF C7 - brak dynamiki

Damian Chudzik

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem sie niedawno posiadaczem KEF'ów C7. Wiem, że AVR 161 to kino, ale amplituner

został mi po znajomym,który chciał, żeby mu sprzęt sprowadzić z UK, a potem się z tego wycofał....

Obecnie chce zmienić amplituner na wzmacniacz stereo.

Moim zdaniem w/w zestaw gra fatalnie, totalny brak dynamiki, wycofana średnica.

Źródła FLAC brzmią słabo. Korekcja jedynie daje złudne wrażenie, że jest lepiej.

Potrzebuję naprawdę dynamicznego wzmacniacza, który by pasował do tych kolumn.

Co możecie polecić w budżecie 1,5 - 2k ?

https://www.audiostereo.pl/topic/121366-kef-c7-brak-dynamiki/

Witaj,

proponowałbym posłuchać kolumn ze wzmacniaczem NAD C356 BEE oraz BC Acoustique EX-322.1. Myślę, że obydwie propozycje będą optymalne do C7, gwarantując dobrą dynamikę i spójność.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

proponowałbym posłuchać kolumn ze wzmacniaczem NAD C356 BEE

Popieram taką propozycję bo kolumny dadzą z tym wzmacniaczem dźwięk dynamiczniejszy i znacznie! pełniejszy.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Stałem sie niedawno posiadaczem KEF'ów C7. Wiem, że AVR 161 to kino, ale amplituner

został mi po znajomym,który chciał, żeby mu sprzęt sprowadzić z UK, a potem się z tego wycofał....

Obecnie chce zmienić amplituner na wzmacniacz stereo.

Moim zdaniem w/w zestaw gra fatalnie, totalny brak dynamiki, wycofana średnica.

Źródła FLAC brzmią słabo. Korekcja jedynie daje złudne wrażenie, że jest lepiej.

Potrzebuję naprawdę dynamicznego wzmacniacza, który by pasował do tych kolumn.

Co możecie polecić w budżecie 1,5 - 2k ?

Jak mieszkasz w UK to za tyle kupisz Roksana Kandy k2 (uzywke z gwarancja). Duzo mocy, dobrze wykonany, prawdopodobnie najlepszy wzmacniacz do £1000.

Wieza STEREO Technics :)

Użytkuję te KEFy od jakiegoś czasu. Wszystko mógłbym powiedzieć o nich ale nie to, że brakuje im dynamiki :/

Wiem, że są to budżetowe głośniki z najtańszej serii i nie twierdzę, że są jakimś cudownym objawieniem w firmie KEF... ale zapewniając im przyzwoitą elektronikę, zagrają całkiem ładnie, przynajmniej jak na swoją cenę. U mnie grają z NADem C356 i Audiolabem M Dac.

I w tym zestawieniu jest bardzo bardzo ok. Potwierdzam, że te kolumny są stworzone do NADa. Słyszałem je z C326 i było ok. Słyszałem je z C316 i też było ok. I uparcie będę polecał takie zestawienia, bo na własne uszy je słyszałem. Nie ktoś mi mówił, czy przeczytałem na jakimś forum, tylko przekonałem się sam. Owszem, myślę o zmianie kolumn na coś lepszego, ale te KEFy w swojej cenie nie są złe.

Wiadomo - to są budżetowe głośniki i nie można od nich wymagać, żeby grały jak kolumny za 8 czy 10 tys.

Dokładnie tak: wydajny prądowo piec. Od kilku lat używam c7. Wcześnij z Denonem pma 1500ae + dcd1500ae także brakowało dynamiki. Myślałem, że to przede wszystkim wina kolumn. Po zmianie wzmaka na Marantza pm75 pojawiła się dynamika, bass jest znacznie głębszy. Po dorzuceniu dac'a McGuyvera (lampucera cs4397) kefy grają zupełnie inaczej. Miodnie i wciągająco. Do tej pory nie mogę wyjść ze zdziwienia, a juz pakowałem te kolumny na allegro... teraz zostają. Najwyrażniej było czuć po zmianie wzmacniacza, że 100W/8ohm dopiero napędza te kolumny we właściwy sposób. Denon nie dawał rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.