Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z głośnikami Eltax Monaco lub Pure Acoustic Supernova 8

toks89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje wymienić swoje głośniki 2.1 i zakupić aplituner + glośniki 5.0

Budżet, który chciałbym przeznaczyć na ten cel to 2500 - 2800.

Praktycznie, już byłem zdecydowany na zestaw Yamahy 477 + głośniki Ns50/NSP60 lecz sprzedawca przedstawił i porównał mi to z denonem X1000 oraz głośnikami Eltax Monaco i byłem mega zdziwiony bo yamaha się umywała.

Dlatego teraz zastanawiam się nad zestawem z Denonem X1000 lub X1100 i opcja głośników Eltax Monaco lub Pure acoustic Supernova 8 - jednak Supernovy nie potrafie znaleźć w okolicach swojego zamieszkania i ich posłuchać - może jesteście w stanie mi doradzić ? Za kolumny chciałbym dać około 1300 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ewentualnie zauważyłem ostatnio taki zestaw Yamaha 479 + pure Supernova za 2500

Ukryta Zawartość

Chyba że macie inne ciekawsze opcję ?

Pokój to gdzieś około 20-25 m2. Głównie będzie podłączony do TV. Muzyka/filmy 40/50.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumie, ze subwofer masz skoro chcesz nabyć 5.0 gdzie połowa to oglądanie filmów. Bez suba jakie byś nie kupił będzie lipa. A patrzyłes na Taga Harmony

Ukryta Zawartość

i masz z subem

Ukryta Zawartość

a tu z Denonem i z mocniejszym subem (mocniejszy sub lepszy i wcale nie chodzi o łupankę a o dobre efekty w kinie).

Ukryta Zawartość

a tu te Tagi w SE ale bez suba.

Ukryta Zawartość

a tu z tą samą Yamaszką i pełne 5.1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumie, ze subwofer masz skoro chcesz nabyć 5.0 gdzie połowa to oglądanie filmów. Bez suba jakie byś nie kupił będzie lipa. A patrzyłes na Taga Harmony

Ukryta Zawartość

i masz z subem

Ukryta Zawartość

a tu z Denonem i z mocniejszym subem (mocniejszy sub lepszy i wcale nie chodzi o łupankę a o dobre efekty w kinie).

Ukryta Zawartość

a tu te Tagi w SE ale bez suba.

Ukryta Zawartość

a tu z tą samą Yamaszką i pełne 5.1

Teraz co prawda mam zestaw 2.1 ale on się do niczego nie nadaje. Myślałem że teraz kupię bez suba a z czasem dokupie. Jeżeli chodzi o Taga to porównywalem je za pierwszym razem z ns50 i wtedy dosyć kiepsko graly no chyba że były jakos dziwnie ustawione. Musiałbym odsłuchać drugi raz. A te tagi jak się mają do tych eltaxow i purow?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko zależy jak wyglądał odsłuch i jak długo trwał, gdzie stały kolumny, z czym w parze grały (moc i mozliwości amplitunera/wzmaka) i jaka była jakośc puszczanego materiału i jak mocne mamy przyzwyczajenia do mocnej łupanki typu basowiec samochodowy.

podziele sie moimi wrazeniami odsluchowymi - jako typowy amator zabralem z auta pendrive i poszedlem na odsluch klipschow i dali, panowie wszystko pieknie poustawiali i puscili moje super przeboje - od razu na poczatku bije ze wszystko ustawione jest plasko czyli niskie srednie i wysokie tony nie sa w ogole podbite jak to kazdy amator pewnie ma ustawione na swoim ampli czy wzmaku; gory byly super srodek fajnie szczegolowy ale basu z moich super mp3 prawie zero, slucham sobie tych kolumienek i slucham, o dziwo wychwytuje roznice w klasie glosnikow i faktycznie im wyzszy model tym to lepiej gralo - w koncu sprzedawca zaproponowal ze pusci swoje w miare dynamiczne flaci bo zwrocil delikatnie uwage ze jakosc moich mp3 nie jest najwyzsza chociaz probkowanie ich to 320 kb/s; i coz moim uszom ukazala sie taka barwa dzwieku i dynamika ze szczena opadla i zabawa musiala zaczac sie od nowa - takze moja rada na odsluch isc tylko z nuta zapisana w formacie flac i nie wazne ze utwor zajmuje srednio 40 mb roznica jest piorunujaca i 100 razy latwiej wychwycic roznice w graniu poszczegolnych kolumn, szczegolowosc tego formatu powala

I o to właśnie chodzi. Żadne obszczane mp-3 na odsłuch. Format Audio albo Flack-i i broń Boże nie konwertować czaasem mp-3-ójek na te formaty bo to gów..no da.

A moze być jeszcze tak, że Pan ze sklepu zapuścił Ci Flaki 24 bit 96 kHz a to już poezja dla ucha.

nie wiem jakie probkowanie bylo flaca ale to byla poezja dla ucha zwlaszcza dla kogos kto cale zycie slucha mp3 i kto wyznaje zasade no bass no fun :D

jak w koncu skompletuje caly zestaw to na bank bede poszukiwal ciekawych flakow moze i nawet z muzyki powaznej :D

Dokładnie! Ja właśnie przygotowuje sobie jakąś mini playlistę na pendrive po tym jak ostatnio byłem w mediamarkt i zauważyłem denona x1000 z glosnikami eltax monaco i yamahe 477 z ns50, jednak nie miałem ze sobą żadnego pendrive'a - tylko telefon - i poprosiłem sprzedawce żeby pożyczył mi kabel jack-jack, chciałem sobie je porównać. Na co facet mówi, że absolutnie żaden aplituner nie ma wyjścia jack :/ już wtedy wiedziałem, że za bardzo nie uzyskam od niego "cennych" informacji. Po czym pokazałem mu że akurat te dwa sprzedawane na jego dziale - mają :)

Witaj,

Denon x1000 nie ma wejścia jack do podłączenia audio. Wejście to na panelu frontowym służy jedynie do podłączenia mikrofonu kalibracyjnego. Yamaha 477 faktycznie takowe wejście posiada jest to osobne gniazdo od wejścia jack dla mikrofonu.

Pozdrawiam

Dokładnie! Ja właśnie przygotowuje sobie jakąś mini playlistę na pendrive po tym jak ostatnio byłem w mediamarkt i zauważyłem denona x1000 z glosnikami eltax monaco i yamahe 477 z ns50, jednak nie miałem ze sobą żadnego pendrive'a - tylko telefon - i poprosiłem sprzedawce żeby pożyczył mi kabel jack-jack, chciałem sobie je porównać. Na co facet mówi, że absolutnie żaden aplituner nie ma wyjścia jack :/ już wtedy wiedziałem, że za bardzo nie uzyskam od niego "cennych" informacji. Po czym pokazałem mu że akurat te dwa sprzedawane na jego dziale - mają :)

Witaj,

Denon x1000 nie ma wejścia jack do podłączenia audio. Wejście to na panelu frontowym służy jedynie do podłączenia mikrofonu kalibracyjnego. Yamaha 477 faktycznie takowe wejście posiada jest to osobne gniazdo od wejścia jack dla mikrofonu.

Pozdrawiam

Pomyłka faktycznie był to denon x500 podłączony do eltaxów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.