Skocz do zawartości
IGNORED

Marketing - jak nisko trzeba upaść, żeby sięgnąć dna

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Takiego smsa dzisiaj dostałem. A Wy? Co będzie potem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ostanie ci tylko Heya:P

Ludzie, takie rzeczy to tylko...sie olewa:)!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

O już rekordowo dawno mi dupy nie zawracali że tableta by mi dali i przyjdzie kurier z umową.Bezczelne dranie i gówniarze opracowywują te techniki.Powinna być jakaś marketingowa netykieta a nie wchodzenie w dupe.Niech sobie przeczytają ten wpis i przemyślą.

W buciorach filcokach

Takiego smsa dzisiaj dostałem. A Wy? Co będzie potem?

Loda może Ci pani premiera postawić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj tam, lody lubię.......

Troszkę mi wyszło kudłato, ale na tych z płetwami zamiast palców miałem na myśli waniliowo-czekoladowe...

A nie te w wersji dla dorosłych...

A ten co wymyślił tą kampanię powinien dożywotni wilczy bilet dostać w tym zawodzie. A osobnik który to łyknął i zapłacił - hmmm, wrodzony brak mózgu ???

Kampanię premierowej też ktoś musiał wymyślić. Pewnie jej spadły sondaże i ktoś postanowił wykreować taką "ludzką twarz". Pewnie za dwa tygodnie przygarnie pieska ze schroniska. Może to ten sam ekspert co od wędlin Bohun :)

A ten co wymyślił tą kampanię powinien dożywotni wilczy bilet dostać w tym zawodzie.

Jasne, ludzie nieprzymuszeni niczym rozpisują się w internetach i wklejają zdjęcie sms-a, a ten kto osiągnął taki efekt jest miernotą? Niech się ujawni, to będą bili się o jego zatrudnienie.

Gorszy przypadek jest z firmą, która ciągle włącza nieskie ceny. Coś słaby przycisk mają, bo chyba stale sam się wyłącza. Gdyby zmienili wersję na "włączyliśmy", to byliby poważniejsi. Ale wtedy trzeba byłoby rzeczywiście coś obniżyć. A tak włączają i łowią jeleni na nośne hasło. Ale dobrze to wymyślili, bo jest echo... choćby to.

A Przepraszam to te nowoczesne zakłady. Ekologiczne. Zatrudniasz nac...wyciagaczy kasy i jadą z materiałem.

Ja wiem preferuje realny produkt oraz realna jakość ale trzeba się przyzwyczaić ze spekulacje drukowanie sciemnianie wyciąganie a nawet grabiez teraz na topie.

chwilowy brak działalności w audio.

Dzisiaj w sklepie dziewczyna mnie zapytała, czy chcę z nią wskoczyć na zaplecze na szybki numerek, a w zamian miałbym zareklamować na forach internetowych jakieś środki czyszczące... yyyy

WTF?

Co się dzieje z tymi kobitami?

Oczywiście, że powiedziałem NIE!

Bo mam godność i jestem silny! Silny jak Domestos - teraz w paczkach 2 w cenie 1.

Zapach morski albo cytrynowy.

:)))

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

Jasne, ludzie nieprzymuszeni niczym rozpisują się w internetach i wklejają zdjęcie sms-a, a ten kto osiągnął taki efekt jest miernotą? Niech się ujawni, to będą bili się o jego zatrudnienie.

Widzę że nie masz pojęcia o branży. Nie ważne co ludzie piszą, ważny jest wynik biznesowy.

A że 99% tego pisania jest na nie, to wątpię żeby hejterzy biegali do biedronki....

Dzisiaj w sklepie dziewczyna mnie zapytała, czy chcę z nią wskoczyć na zaplecze na szybki numerek

ta ?:

paranienormalni03_700.jpg

Ale o co sie autor obraża? Ze smsa dostał o promocji starterów Orange w Biedronce czy o to że tylko jednego loda z grosz oferowali?

Ktoś kto korzysta z telefonów prepajdowych może sobie przy okazji zje loda Froli.

Nie wiem kto akurat może jakiś terrorysta, stalker albo jakis dzieciak któremu na pierwszy telefon rodzice wolą kupic numer przedpłacony żeby ich do znisty finansowej nie doprowadził. Przy okazji sobie poliże loda Froli.

No i co? Jadłeś i nie smakowały, czy co ?

Widzę że nie masz pojęcia o branży. Nie ważne co ludzie piszą, ważny jest wynik biznesowy.

A że 99% tego pisania jest na nie, to wątpię żeby hejterzy biegali do biedronki....

Po pierwsze rozpoznawalność. Po drugie oszczędność. To przyciąga ludzi. A 99% klientów tego sklepu spożywczego nie zagląda do Internetu. Za to na pewno ma komórkę. I tak się robi wynik biznesowy, o czym właśnie wcześniej napisałem. Masowe branże nie muszą stawiać na wartości. Przez ten 1 grosz darmo średni koszyk klienta powiększy się o np. 15 zł - wystarczy te lody umieścić na końcu sklepu. Ale trzeba mieć pojęcie jak to działa.

Nieprawda, bo w firmie telekomunikacyjnej rzucającej się na bankowość i proponującej mi konto bankowe liczy się jakiś prestiż. Firma T-Mobile dla mnie go nie posiada, ponieważ proponuje zagmatwane promocje w których coraz ciężej się połapać. Smsy które otrzymuję to istny spam, a na włączanie ofert trzeba uważać, bo mogą się kryć za nimi ukryte opłaty i kruczki, dzięki którym okazuje się że promocja wcale nie jest taka atrakcyjna jak była reklamowana. Jednym słowem mydlenie oczu i trucie dupy. Za czasów Era GSM można było się połapać o co chodzi, a teraz jest więcej kruczków, gwiazdek, regulaminów, że normalny człowiek nie jest w stanie za tym nadążyć.

Prawda, bo każdy pracownik ma premię od przyniesionej do firmy kasy. Od akwizytora do prezesa zarządu. Mówisz, że liczy się prestiż... w opracowywaniu zlecenia lub warunków przetargu dla firmy marketingowej.

Najbardziej kara za wcześniejsze rozwiązanie terminowej umowy buduje prestiż. Złamiesz obie ręce i nie masz jak dzwonić, ale za wszystkie miesiące umowy musisz zapłacić, bo inaczej windykator u drzwi. Lojalność absolutna, nawet nie aż do grobu, ale poza nim także - takę masz podpisaną umowę z telekomem. Szacuneczek tym firmom.

Nie rozumiem o czym rozmawiasz. Ja używam TakTaka, czyli pre-paid, ponieważ nie potrzebuję brać kredytu na telefon i płacić odsetek, które specjalnie dla otumanionego społeczeństwa nazywa się abonamentem, czy umową na czas określony. A w dodatku ryzykować nerwów na naciąganie mnie na dodatkowe koszty, które bez wątpienia w firmie tej lotów pojawiają się prędzej, czy później.

A to nie Twój post rozpoczął ten wątek? Pre-paid dla rozważnych, a taki fake reklamowy :-)

No znów nie rozumiem o co Tobie chodzi, rozwiń swoją myśl.

Czyli ja gdzieś zawiniłem???

Zdjęcia zrobione dzisiaj na Poczcie. Jak widać obyczaj coraz bardziej bydlęcy. Nie ma gdzie rąk podziać przy okienku, ani tym bardziej położyć listy. Jest za to do wyboru Wyborcza, Trybuna, Mentosy, a przy drugim jakieś ozdobne świeczki. Na wszystkich świętych znicze itp. Uwagi nie pomagają, jest coraz gorzej, co będzie dalej? Na jednej poczcie już nie mieli gdzie wagi położyć i "ekspedientka pocztowa" musiała wstawać i chodzić dalej by zważyć przesyłkę .Jakie jest Wasze zdanie, czy tylko mnie to wkurza?

Ukryta Zawartość

post-17391-0-64937300-1436977554_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.