Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil - reaktywacja

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

A moje zdanie jest takie, że skoro z 200 państw na świecie 190 nie produkuje ani własnych samochodów, ani własnych głośników,

to nie ma absolutnie żadnego powodu, ani tym bardziej potrzeby, żeby akurat Polska musiała na siłę je produkować

i spełniać kaprysy garstki internetowych patriotów

Dlatego my zamiast kupować markowe produkty, nawet potencjalne te nasze, na potęgę importujemy szajs. Bo taniej, bo więcej można na tym zarobić, bo wystarczy ignorantom wmówić, że to najnowocześniejsze produkty spełniające najwyższe wymagania. A to jeden bullshit. Dlatego zalewa nas koreański i chiński shit, bo na markowe rzeczy nie stać jest nas.

Dlatego jestem za tym aby Tonsil zaczął produkować coś z czego byśmy byli zadowoleni i dumni.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ja jestem za tym, żeby na świecie zapanował pokój i żeby nie było nędzy i głodu i żeby wszyscy byli szczęśliwi.

Bądźmy realistami.

W obecnej formie (maszyny z demobilu wstawione do jakiejś szopy i Pan Zenek kierownik produkcji z młotkiem w ręku)

nie ma na to żadnych szans, no bo z czym do ludzi?

To tak jakbyś chciał produkować nowoczesne samochody w fabryce FSO z tego co znalazłeś w magazynie,

zdezelowanej prasy do tłoczenia paneli nadwozia i kowadła do produkcji piór na resory.

Na nic wielkie plany i marzenia, jeśli dysponujesz technologią z XIX wieku, dobrymi chęciami i pustym kontem w banku.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Marzyć zawsze trzeba.

A co do szopy Pana Zenka. Jeszcze w gorszych warunkach w Pakistanie czy Bangladeszu w ogromnych ilościach dla wielu światowych potentatów powstają wyroby marki Premium. U nas z tego powodu przynajmniej masowo nie giną ludzie, co najwyżej Pan Zenek gdy się rozkojarzy przypieprzy sobie młotkiem w palec.

Dlatego jestem za tym aby Tonsil zaczął produkować coś z czego byśmy byli zadowoleni i dumni.

Polak jest tak skonstruowany że z produkcji np. Tonsilu, zakładając że będzie ona na światowym poziomie jakościowym, będzie dumny a kupi i tak wyrób zagraniczny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mam znajomych którzy mają sentyment i by kupili. Ale nie powiem im że za 5+ tysięcy bo albo by się pogniewali albo ze ja wariat.

I tak właśnie dwóm latam gumy od wooferow.

Parantulla dobrze prawi. Zlikwidować biedę, ludzie się wzbogacą, ruszy gospodarka, wojny przestaną się opłacać i dopiero będziemy kupować audio i to nie 20-30 letnie z ebayu. A Tonsile takie że głowa mała.

ciągłe zmiany ...

Polak jest tak skonstruowany że z produkcji np. Tonsilu, zakładając że będzie ona na światowym poziomie jakościowym, będzie dumny a kupi i tak wyrób zagraniczny.

Nie wiem jak inni, ale jeśli jakość wyrobów Tonsila uległaby poprawie to nic nie stałoby na przeszkodzie aby dokonać zakupu. Jeśli cena byłaby bardziej polska, a mniej europejska, to tym bardziej bym rozważał ich zakup. Daleko mi do snobizmu.

Nie wiem jak inni, ale jeśli jakość wyrobów Tonsila uległaby poprawie to nic nie stałoby na przeszkodzie aby dokonać zakupu. Jeśli cena byłaby bardziej polska, a mniej europejska, to tym bardziej bym rozważał ich zakup. Daleko mi do snobizmu.

Wystarczy popatrzeć na Pylona vs STX ze wskazaniem na Pylona.

ciągłe zmiany ...

A co do szopy Pana Zenka. Jeszcze w gorszych warunkach w Pakistanie czy Bangladeszu w ogromnych ilościach dla wielu światowych potentatów powstają wyroby marki Premium.

Nie żartuj, urządzenia Apple'a produkuje chiński pan Zenek młotkiem? Jesteś tego pewien?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Mam znajomych którzy mają sentyment i by kupili. Ale nie powiem im że za 5+ tysięcy bo albo by się pogniewali albo ze ja wariat.

I tak właśnie dwóm latam gumy od wooferow.

Parantulla dobrze prawi. Zlikwidować biedę, ludzie się wzbogacą, ruszy gospodarka, wojny przestaną się opłacać i dopiero będziemy kupować audio i to nie 20-30 letnie z ebayu. A Tonsile takie że głowa mała.

Przepraszam, że się wtrącam:-)

Tak sobie dumam - zacznijmy od t-shirtów, wideł i gumiaków. Potem samo pójdzie.

Mamy najlepsze polskie niezastąpione gumofilce Stomil, T shirty Reserved czy Mohito,polskie firmy, ale palca nie oddam że to faktycznie polskie.

Jeszcze przyjdzie moda do Wawy kiedy że nie gumiaczki cz czaszki czy kwiatuszki a prawdziwe filcoki:)

A co do Tonsilu to co to za sprzedaż przetworników gdzie nie ma noty w PDF,jasno podanych parametrów i grafik z pomiarami tak na stronie jak i w PDF do pobrania.

Przesadziłem troche, w sklepie jest co nieco info tylko w ofercie na stronie głównej mało informacji na temat tego 12 cali Kobalt.

A jak byście popatrzyli na to z innej strony.

Może się mylę ale nie słyszałem o kolumnach z Portugalii czy Hiszpanii a przecież oni nie mieli półwiecza socjalistycznego raju.

My to jesteśmy troszkę zboczeni w tym temacie ale skoro jest produkt to pewnie jest i klient .

Dobrze że im się chce produkować.

ps. Nie słyszałem tych altusów a dla samej nazwy nie będę ich flekował

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Patrząc na Portugalię (wiem, co godom) -może i dobrze, że nic z tamtąd nie mamy po chałupach.

Przecież nie mieli.

Mieli natomiast "opiekę" zewsząd, a kraj - ruina.

Trochę OT, ale przeboleć upadku Portugalii - nie mogę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.