Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo 636 czy onkyo 626? prosze o porade

songo222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam możliwość kupna za przyzwoite pieniadze amplitunera onkyo 626 i (drozej) onkyo 636. Czy warto doplacać do 636? Są jakieś duże różnice?

626 ma audyssey a 636 accueq, słyszałem że audyssey jest lepsze?

W specyfikacji technicznej oba te amplitunery niewiele się różnią. Proszę o poradę jak wyżej, czy warto dopłacać do 636 a jeżeli tak to dlaczego?

Kupujesz nowy czy używany? Jeśli chcesz kupić nowy to lepszą opcją może okazać się wybranie używanego sprzętu klasę wyżej w tej samej cenie. Jeśli używany to do jakich celów amplituner będzie używany? Gry, muzyka, filmy?

636 obsługuje 4k i ma Dolby Atmos. Co do autokalibracji to też słyszałem, że audyssey ma lepszy, zwłaszcza, że jest to MultiEQ. No brałbym 636. Myślę, że jak nie teraz to w przyszłości może to wykorzystasz.

Miałem długo używane 626 i byłem mega zadowolony. Nie jestem pewien tylko czy faktycznie kupisz używkę w cenie 1000 zł. JA moją (też używkę) kupiłem o jakieś 300 zł drożej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.