Skocz do zawartości
IGNORED

KRK RP8 G3 czy Edifier s760d

Bartosz Miazga

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pokój 27m2 +/- 22 jeśli uważasz że mogą być za mocne to czy mógłbyś zaproponować mi coś innego? Zastanawiałem się również nad microlab solo 9c mógłbyś mi odrazu powiedzieć co dokupić w przypadku Monitorów żeby grało ładnie?

Z góry dziękuje za zainteresowanie się tematem. Pozdrawiam!

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Mam pokój 27m2 +/- 22 jeśli uważasz że mogą być za mocne to czy mógłbyś zaproponować mi coś innego? Zastanawiałem się również nad microlab solo 9c mógłbyś mi odrazu powiedzieć co dokupić w przypadku Monitorów żeby grało ładnie?

Z góry dziękuje za zainteresowanie się tematem. Pozdrawiam!

To spory pokoj, wiec 8ki bede mialy gdzie oddychac. Sam mam adam a7x w pomieszczeniu 3m na 4m. Wystarczaja mi spokojnie, choc brak poki co adaptacji akustycznej pokoju niszczy ich potencjal. Jezeli naprawde lubisz muzyke to nie patrz na rynek komputerowy (solo itp..) tylko studyjny. Jest duzo firm i duzo recenzji w internecie. Z monitorami przy pc (i tworzeniu muzyki) jest taka sprawa ze to sa glosniki bliskiego pola, wiec mozna ustawic je na biurku czy na standach za biurkiem i metr odleglosci od glosnika to normalna pozycja do sluchania. Nie zrobisz czegos takiego z normalnym glosnikiem hifi (2-3m odleglosci minimum). Monitory sa aktywne wiec przydal by Ci sie tylko sredniej półki DAC podlaczony przez usb do PC (mam x-fi extreme i porazka w porowniau do DACa) i dwa kable RCA tez sredniej polki. I bedzie gralo o niebo lepiej niz jakis zestw komputerowy. Zwroc tylko uwage na koszta, bo czesto podaja cene monitora za sztuke, a potrzeba dwa. Co do gier to malo teraz gram i tylko online, kiedys CS, BF3, BF4 a teraz tylko iRacing. W Bf4 jest tylko minimalnie mniej glebokiego basu, ale za to zyskalem rozdzielczosc i detale. Szczegolnie w zamknietych przestrzeniach, klatkach schodowych czuje sie roznice. Pieknie sluchac echo i odbicia dzwieku od scian. Gra dostaje dzieki temu nowy wymiar (wczesniej mialem Altec Lansing MX5021 2.1 + x-fi). Takze polecam monitory z calego serca. Rozumiem ze jak pytasz sie na tym forum a nie komputerowym to zalezy Ci na muzyce troche. Fotka jak to poki co wyglada u mnie. Golo troche na scianach jako ze przeprowadzka niedlugo. I chyba widac ze pc sluzy do jednego celu ;)

To spory pokoj, wiec 8ki bede mialy gdzie oddychac. Sam mam adam a7x w pomieszczeniu 3m na 4m. Wystarczaja mi spokojnie, choc brak poki co adaptacji akustycznej pokoju niszczy ich potencjal. Jezeli naprawde lubisz muzyke to nie patrz na rynek komputerowy (solo itp..) tylko studyjny. Jest duzo firm i duzo recenzji w internecie. Z monitorami przy pc (i tworzeniu muzyki) jest taka sprawa ze to sa glosniki bliskiego pola, wiec mozna ustawic je na biurku czy na standach za biurkiem i metr odleglosci od glosnika to normalna pozycja do sluchania. Nie zrobisz czegos takiego z normalnym glosnikiem hifi (2-3m odleglosci minimum). Monitory sa aktywne wiec przydal by Ci sie tylko sredniej półki DAC podlaczony przez usb do PC (mam x-fi extreme i porazka w porowniau do DACa) i dwa kable RCA tez sredniej polki. I bedzie gralo o niebo lepiej niz jakis zestw komputerowy. Zwroc tylko uwage na koszta, bo czesto podaja cene monitora za sztuke, a potrzeba dwa. Co do gier to malo teraz gram i tylko online, kiedys CS, BF3, BF4 a teraz tylko iRacing. W Bf4 jest tylko minimalnie mniej glebokiego basu, ale za to zyskalem rozdzielczosc i detale. Szczegolnie w zamknietych przestrzeniach, klatkach schodowych czuje sie roznice. Pieknie sluchac echo i odbicia dzwieku od scian. Gra dostaje dzieki temu nowy wymiar (wczesniej mialem Altec Lansing MX5021 2.1 + x-fi). Takze polecam monitory z calego serca. Rozumiem ze jak pytasz sie na tym forum a nie komputerowym to zalezy Ci na muzyce troche. Fotka jak to poki co wyglada u mnie. Golo troche na scianach jako ze przeprowadzka niedlugo. I chyba widac ze pc sluzy do jednego celu ;)

Średniej jakości DAC mógłbyś mi podać jakiś konkret? Na moim miejscu celowałbyś w KRK czy może jednak coś innego naprawdę jestem zielony w tych sprawach i wole dowiedzieć się co kupuje i czy dobrze wybieram od osób które mają w tym doświadczenie ;)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

KRK sluchalem raz, Adamy mi bardziej podpasowaly, ale to sprawa preferencji. Oba montory daja rade. Szczerze mowiac to albo sam zrobisz rozeznanie w terenie (ciezko z monitorami) albo poszperasz na forach dj'ow, artystow, co pisza tam o monitorach. Na utube mozne znalezc tez podstawowe informacje z czym to sie je. Choc szczerze mowiac jak chcesz zaczac przygode to jaki monitor nie kupisz to bedzie ok ;] Wazne zebys nie bawil sie w glosniki komputerowe. Tu link do slepu gdzie maja duzo towaru, mozesz zobaczyc co jest na rynku i poszperac w sieci o modelach http://www.dv247.com/studio-equipment/active-monitors . Co do DACa to zalezy jaki budzet, bo zawsze moze byc lepiej.

KRK sluchalem raz, Adamy mi bardziej podpasowaly, ale to sprawa preferencji. Oba montory daja rade. Szczerze mowiac to albo sam zrobisz rozeznanie w terenie (ciezko z monitorami) albo poszperasz na forach dj'ow, artystow, co pisza tam o monitorach. Na utube mozne znalezc tez podstawowe informacje z czym to sie je. Choc szczerze mowiac jak chcesz zaczac przygode to jaki monitor nie kupisz to bedzie ok ;] Wazne zebys nie bawil sie w glosniki komputerowe. Tu link do slepu gdzie maja duzo towaru, mozesz zobaczyc co jest na rynku i poszperac w sieci o modelach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Co do DACa to zalezy jaki budzet, bo zawsze moze byc lepiej.

jeśli już mam coś kupować to chciałbym żeby to było w miarę porządne jaki ty byś kupił DAC do KRK?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

jeśli już mam coś kupować to chciałbym żeby to było w miarę porządne jaki ty byś kupił DAC do KRK?

Z Dacami nie pomoge, malo sluchalem. Jest sporo o tym w hifi dziale, poczytaj.

KRK RP8G3 nie są zbyt udane (uśmiech dyskoteki). Jeszcze ciekawe są RP10 (3drogi, 10" na basie, pasmo raczej równe). Tylko pytanie, czy chcesz nagłaśniać cały pokój, czy odsłuch będzie bliskiego pola? Jeszcze w miarę przyzwoite są np. KRK VXT8 (choć wodospad nie wygląda najwspanialej w zakresie najniższego basu, bo sięciągnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.