Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy interkonekt

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż to jest mobbing :)

Informowałem na PW dokładnie tak:

Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze głośnikowych ale to tylko kwestia czasu. Obecnie robię już 3 model sieciówek (najpierw był Dominator, obecnie M05/2015 a teraz będzie najnowsza wersja M07/2015) no i to mnie obecnie czasowo pochłania! Pracuję teraz też nad bardzo wysokiej jakości kablami RCA w których chcę zmienić stereotypy i udowodnić że srebro potrafi zagrać tak jak miedź -wiem to trudne ale mam doświadczenie myślę że podołam.

Tak że może po kolei, do odważnych świat należy :)

Jak już powstanie to trzeba by go nazwać Jakoś odpowiednio. Po Dominatorze mało już zostało opcji:)

Co ciekawe niektóre miedziaki potrafią być krzykliwe, szczególnie miedź srebrzona.

Srebrzona miedź w interkonektach i głośnikowych w High Endzie to jak pozłacane pierścionki u jubilera...faux pas...

Jak już powstanie to trzeba by go nazwać Jakoś odpowiednio. Po Dominatorze mało już zostało opcji:)

Nie ma głupich nie nazwę go Cysorz

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy ktoś z forumowiczów używa XLO Limited Edition w wersji RCA ?

To XLO jeszcze istnieje? Moda na tą firmę była z 10 lat temu może z 15 jak ktoś był bogatszy...teraz już wszyscy prawdziwi wyjadacze mają Siltecha...zapytaj w dziale Stereo...tam na pewno wielu ludzi kupiło XLO z HIFI.pl gdzie królowały jakiś czas temu...:)

Srebrzona miedź w interkonektach i głośnikowych w High Endzie to jak pozłacane pierścionki u jubilera...faux pas...

A co kolega sądzi o nadprzewodnikach? Taki kabelek z dużą brzęczącą lodówką w pokoju?

Ale Imperator brzmi całkiem dumnie...:)

No dobra trochę uległem namowie może Darth Vader?

No co się czepiacie ma być czarne tło a za tem ciemna strona mocy musi! być w kablach ;)

To XLO jeszcze istnieje? Moda na tą firmę była z 10 lat temu może z 15 jak ktoś był bogatszy...teraz już wszyscy prawdziwi wyjadacze mają Siltecha...zapytaj w dziale Stereo...tam na pewno wielu ludzi kupiło XLO z HIFI.pl gdzie królowały jakiś czas temu...:)

Krzysiek,

Mnie moda w audio nie interesuje :) a najwyższe Siltech'y pozostawię kolegom ;)

Jako, że xlr'y XLO LE, których użytkowałem przed zakupem lampowego daca były chyba najlepszymi kablami, jakie dane mi było posiadać więc tak sobie pomyślałem, że może akurat jest ktoś na forum z RCA fajnie by było je porównać do Shunyat'y Antares, którą właśnie "testuję"...

----------------------------------------------------

akurat tak się składa ,że na all... o pare dni temu były te kable wystawione do sprzedaży , długość 0.5 m . Identyczne widziałem ostatnio w nautilusie :):)

oooo , to chyba to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak Pytonie wysilasz troche oko to zauważysz na all mój nick identyczny z tym tutaj na AS. Kable sie sprzedały przez ebay.

Teraz szukam kogoś kto ma identyczne ale RCA co zreszta napisałem w poście wyżej.

Możesz jakoś pomoc ?? Do nautilusa juz dzwoniłem i czekam na telefon zwrotny czy cos maja.

Jak Pytonie wysilasz troche oko to zauważysz na all mój nick identyczny z tym tutaj na AS. Kable sie sprzedały przez ebay.

Teraz szukam kogoś kto ma identyczne ale RCA co zreszta napisałem w poście wyżej.

Możesz jakoś pomoc ?? Do nautilusa juz dzwoniłem i czekam na telefon zwrotny czy cos maja.

Bardzo mi się nie podoba Twoj sposób komunikacji ...

To jest jakiś ukryty sposób promocji...?

Od dawna obserwuje to forum i tylko biznes ....straszne ....

Dlaczego już nie pisze tutaj Stasiop i Stary Audiofil ....przynajmniej oni mieli coś ciekawego do powiedzenia .

Bardzo mi się nie podoba Twoj sposób komunikacji ...

To jest jakiś ukryty sposób promocji...?

Od dawna obserwuje to forum i tylko biznes ....straszne ....

Dlaczego już nie pisze tutaj Stasiop i Stary Audiofil ....przynajmniej oni mieli coś ciekawego do powiedzenia .

słuchaj no kloniku jeden ...

nie interesuje mnie co ci się podoba a co nie ...

jeżeli obserwujesz to forum od dawna i dopiero teraz zauważyłeś, że to tylko biznesiki to niezbyt dobrze świadczy to o twoim rozgarnięciu...

Staszek i Piotrek to dorosłe chłopy więc o nich się nie martw, poradzą sobie

słuchaj no kloniku jeden ...

nie interesuje mnie co ci się podoba a co nie ...

jeżeli obserwujesz to forum od dawna i dopiero teraz zauważyłeś, że to tylko biznesiki to niezbyt dobrze świadczy to o twoim rozgarnięciu...

Staszek i Piotrek to dorosłe chłopy więc o nich się nie martw, poradzą sobie

Widzę , że niestety te dorosłe chłopy sobie zupełnie nie radzą ....ostatnio ...straszliwie...

To trochę poczekasz .

Ale przed Wigilią możesz się tym Panom przypomnieć ... ;)

To trochę poczekasz .

Było palić mosty, teraz krokodyle łzy :)

To masz pecha bo ja nie mam żadnych problemów z Nautilusem. Co chcę to zaraz mam.

Ja też nie mam pecha, byłem u nich chyba z 3 lata temu, nie lubię zawracać gitary mimo ze lubię pana Roberta

To masz pecha bo ja nie mam żadnych problemów z Nautilusem. Co chcę to zaraz mam.

Dlaczego uważasz ,że mam pecha ?

Myślisz , że to jedyny dealer w Europie?

W międzyczasie pożyczyłem czy kupiłem u innych dealerów kilka rzeczy wiec nie czuje się pechowcem.

Zero problemów ...

Było palić mosty, teraz krokodyle łzy :)

Ja też nie mam pecha, byłem u nich chyba z 3 lata temu, nie lubię zawracać gitary mimo ze lubię pana Roberta

Nie ja paliłem. .. nie widzę problemu.

Ja też nie palę ale bym chętnie spróbował ;)

Po paleniu śmierdzi się ochydnie... Lepiej już coś szlachetnego łyknąć... To i inspiracja do wyplatania lorda Sitha się może pojawić... A od palenia to kabel zaśmierdnie i kto to kupi:)

... A od palenia to kabel zaśmierdnie i kto to kupi:)

mi kiedyś ktoś przysłał kabel Sonus Oliva w pudełku po ...

cygarch :)

To trochę poczekasz .

Jarku, nie miałeś racji. Tak jak zostało mi obiecane, tak też się stało.

Mój "dzisiejszy" kabel sygnałowy na pewno nie jest najlepszy ale ... pokonał w moim systemie w bezpośrednim starciu dziesięciokrotnie droższy kabel Transparent Audio. Bezapelacyjnie. A kabel ten jest czerwony, ze średnicy wynika, że raczej głosnikowy i ma parę krzyżyków na karku.

Wiem, zapewne Super nie jest kablem hajendowym ale trzyma się w ryzach w moim budgecie w stosunku do ceny reszty systemu. A ja kabli niestety potrzebuje nie jeden ale wielkie mnóstwo.

O szczegółach co jak i dlaczego poczytacie ... wiecie gdzie ;).

Bardzo pouczające doświadczenie.

Dostaniecie odpowiedź dlaczego TA jest jak Col Ila, a drugi kabel jak Glennmorangie Nectar.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

No coz :( teoretycznie, to najlepsze interkonekty to dwa najwyzsze modele Siltecha Double Crown oraz topowy Triple Crown nie pisze tego z uwagi ze maja kosmiczna cene i bardzo dobre recenzje, ale z uwagi na ich konstrukcje. Najlepszy kabel to taki ktory jest najlepszym z mozliwych i bardzo bliskim teoretycznym idealem kondensatora. Jak zwykle nic nowego RLC...A tutaj mamy srebro o bardzo duzych krysztalach jest tez ono super czyste, dwa bardzo grube (uzyskanie duzego Q/dobroci w szerokim zakresie czestotliwosci) przewodniki z tego srebra sa izolowane prawdopodobnie przezroczysta siateczka teflonowa tak aby dielektryk byl w jak najwiekszym % powietrzem, do tego stalosc zginania rdzenia wzgledem ekranu, co sprawia stalosc pojemnosci. Dodatkowo bardzo gruby ekran kabla rowniez z czystego monokrystalicznego srebra, calosc osiaga 8pF/metr!!! szok! Double Crown to znowu osiem przewodow w rdzeniu izolowanych kaptonem, kazdy przewod srebrny o przekroju prostokatnym ( zmniejszenie efektu naskorkowego)

Co ciekawe najnowsze technologie elementow elektronicznych dla USarmy, byly kiedys tworzone ze stopu srebra i palladu dzisiaj uzyskuje sie je z czego...? z miedzi, najprawdopodobniej mozna uzyskac jeszcze wieksza czystosc i polerownosc, no wiec czy oba te kable to szczyt szczytow...nie sadze;) Ale na obecny czas w High-endzie nie znam nic lepszego, teoretycznie ma sie rozumiec ;)

pozdr. Stasiop

Stasiop,

Polecam uwadze kable firmy Stage 3 Concepts -oparte właśnie na przewodnikach srebra z niewielką domieszką palladu w bardzo ciekawej geometrii (ale nie jakiejś egzotycznej ), porządne dielektryki, no i świetne granie przede wszystkim- nie chcę używać komunałów w opisie brzmienia - nie będę pisał, że nie mają sygnatury dźwiękowej, bo każdy kabel ją ma.

Warte grzechu kable z najwyższej półki ! Wady: niestety z małej manufaktury USA i drogie :-(

A ta firma jeszcze istnieje w ogóle ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Kiedyś było o niej głośno. Teraz cisza.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.