Skocz do zawartości
IGNORED

wybory parlamentarne 2015 - czy układ padnie, czy coś się zmieni - prognozy i przewidywania

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Czy kosmici znów przejmą władzę ? Czy rząd światowy obniży podatki ?

Czy ludzie muszą być tak prymitywni ?

To są pytania bez odpowiedzi ...

Czy kosmici znów przejmą władzę ? Czy rząd światowy obniży podatki ?

Czy ludzie muszą być tak prymitywni ?

Potrzeba Ziemi samych Justasów najlepiej z In Vitro.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kazik? Który to temat, bo pogubiłam się w rachubie? :-P

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Czy układ się dogada a wyborcy zrobią to co zwykle ?

Układ trzyma się mocno. Alternatywę wyborczą przygotowano prawidłowo.

Wygra ten, co ma wygrać.

Wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych.

Inna sprawa, że Smoleńsk mógł to odmienić gdyż był przegięciem.

Chyba, że nie było zamachu i PiS dobrze o tym wie...

W końcu - po co wysadzać w powietrze pożyteczną koncesjonowaną opzycję?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość

(Konto usunięte)

Chyba, że nie było zamachu i PiS dobrze o tym wie...

W końcu - po co wysadzać w powietrze pożyteczną koncesjonowaną opzycję?

mogło by to znaczyć, że 96 osób popija drinki gdzieś na słonecznej wyspie ?

Układ się dogada i nie będzie żadnych zmian. Jak ciekawie mi znajomy ostatnio powiedział. Żaden nic nie zmieni. Niezależnie mto będzie u nas to i tak będzie lipa.

No chyba że już układ wymrze i nowi go zastąpią. Z poza rodzin. Ale czy to możliwe w tym wieku. Czy dopiero w XXII będzie nadzieja. Nie wiem.

chwilowy brak działalności w audio.

No to na kogo w końcu głosujecie w II turze?

Na Bula czy na jego 20 lat młodszą, mniej zużytą wersję, zresztą kolegę Bula z Unii Wolności?

Facet znikąd - wyciągnięty jak królik z kapelusza - od razu widać że agenturalna kreacja.

Ja głosuję na młodszą wersję Bula, bo jakoś mi bliżej do Waszyngtonu niż do Berlina i Moskwy.

Partia Interesów Syjonizmu zdaje się obecnie szykować do objęcia sterów na Titanicu.

Kryzys finansów publicznych na wzór grecki ma więc Polska w 2016 jak w banku!

Najgorzej, jesli Wuj Sam dogada się z Moskwą i Berlinem ponad naszymi głowami - wówczas w ogóle czarno widzę.

Póki co - możemy jeszcze się łudzić że uda nam się kilka lat polawirować nim Polska ostatecznie stanie się wspomnieniem.

16814934414_c8259c0271_b.jpg

Doktorek - chybaś jednak liznął ciut tej medycyny i wiedzy a nie tylko hmmm - oporządzał koleżanki z roku?

Wiesz jak się nazywa Twoja fiksacja?

Wszędzie żydy, spiski,ubeki,zmowy,knowania....

Kuuuuuurwa!

Ty jedź! Wypocznij! Zapomnij!

Utop kompa i komórkę!

Bo inaczej - czarno widzę....:((

Wszędzie żydy, spiski,ubeki,zmowy,knowania....

Stary! Dzięki!

Otworzyłeś mi oczy!!!

Wyleczyłeś mnie z paranoi i zespołu urojeniowego!

Teraz już widzę jasno:

1/ Polska z okowów komunizmu wyzwoliła się sama dzięki walce bohaterów takich jak Michnik, Kuroń, Geremek i Mazowiecki. Ich związki z PZPR oraz z pewnym bliskowschodnim narodem to tylko moje urojenia i paranoje.

2/ Przy Okrągłym Stole oraz w Magdalence odważni patrioci i najlepsi synowie Ojczyzny uradzili wspólnie jak zbudować w Polsce ustrój Zgody i Bezpieczeństwa oraz powszechnej szczęśliwości

3/ Polski przemysł sam się zlikwidował, gdyż był niewydolny, zacofany w ogóle nic nie wart . Polski system bankowy sam się oddał w zagraniczne ręce bo Polak przecież banku nie umie poprowadzić. Tylko przedstawiciele innej nacji to umieją.

4/ Ubecja wyginęła wraz z ostatnim dniem komuny. Teraz już ich nie ma, a jeśli są to nie mają nic do powiedzenia. Kto twierdzi inaczej - ten wyznaje teorie spiskowe i wymaga leczenia.

5/ Każdy w Polsce może prowadzić dowolną działalność gospodarczą bez żadnych zgód, koncesji, układów i łapówek. Urząd Skarbowy dba, aby Polakom i ich biznesom dobrze się działo i pomaga (jak w normalnych krajach) w razie wszelkich problemów.

6/ Prawdy dowiedzieć się możemy tylko z Gazety Wyborczej (tam pisują sami Polacy i patrioci) oraz z TVN24.

7/ Politycy brzydzą się korupcją, są kryształowo uczciwi, nikt nie ma na nich haków i dlatego mogą w naszym imieniu w pocie czoła wykuwać świetlaną przyszłość dla wszystkich Polaków.

8/ Polska jest normalnym, fajnym krajem dobrobytu i nieustannego rozwoju, który dba o swych obywateli i opiekuje się nimi, jak najlepiej potrafi. Właściwie to ich rozpieszcza.Tylko debile stąd wyjeżdżają.

Czy coś pominąłem?

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Żydzi po wyjściu z Egiptu przez 40 lat tułali się po pustyni zanim doszli do ziemii obiecanej, a mogli dojść w kilka tygodni.

Właśnie po to się tułali, żeby wymarło całe pokolenie, które pamiętało niewolę.

Także zostało nam jeszcze 15 lat tego syfu...

Także zostało nam jeszcze 15 lat tego syfu...

Złudne nadzieje.

Oni otóż się rozmnożyli.

Poczytaj "Resortowe Dzieci"... to nie napawa optymizmem.

Kazik? Który to temat, bo pogubiłam się w rachubie? :-P

Ty też ??? Ufff, bo już myślałem że starość mnie dopadła....

1/ Polska z okowów komunizmu wyzwoliła się sama dzięki walce bohaterów takich jak Michnik, Kuroń, Geremek i Mazowiecki. Ich związki z PZPR oraz z pewnym bliskowschodnim narodem to tylko moje urojenia i paranoje.

A żebyś wiedział, że tak.

2/ Przy Okrągłym Stole oraz w Magdalence odważni patrioci i najlepsi synowie Ojczyzny uradzili wspólnie jak zbudować w Polsce ustrój Zgody i Bezpieczeństwa oraz powszechnej szczęśliwości

Nic dodać nic ująć.

No chyba że już układ wymrze i nowi go zastąpią.

Układ ma własnych krewnych i potomków, ale to jest logiczne. Jednak obserwując inne układy (które tak samo mają własnych krewnych i potomków) panujące wśród zwykłych ludzi (w różnych, branżach, zawodach itp), mam mieszane uczucia czy coś by się zmieniło na lepsze. Jak wszelakie układy i wpływy na wszelakich poziomach życia się już twardo ustalą, to już na bardzo długo będą stanowić o tym co i jak ma być, a ludzie z poza tych wzajemnie dogranych i dogadanych układów są ich wrogami, bo jak taki ktoś z zewnątrz nagle wsadzi drąga pomiędzy tryby, to wtedy cały mechanizm układu może się posypać i wtedy wejdzie całkiem inny mechanizm (i nowi zarządzający tym mechanizmem) który potrzebuje zupełnie innych części/trybików (inni ludzie o innej mentalności i specyfice) potrzebnych do pracy nowego układu. I kto logicznie myślący a będący w takim układzie i mający dużą rodzinę i krewnych dopuści/zaryzykuje do totalnego rozsypania się układu z trudnym do przewidzenia skutkiem ?

Kiedyś już przytaczałem taką opowiastkę o tym jak to się wszystko u nas kręci :

''Kiedyś też gdzieś usłyszałem taką historyjkę która ma obrazować to jak u nas to się wszystko kręci, i szło to mniej więcej tak że jedzie bardzo bardzo długi pociąg w którym jest bardzo źle i niewygodnie, nie ma za bardzo co jeść i pić i panuje tam bardzo nerwowa i złośliwa atmosfera, ale jest w tym pociągu taki jeden wagon w którym wszystkiego jest nad to, ponad wszelkie możliwe skale wyobrażeń a panująca tam atmosfera jest iście sielankowa, i aby dostać się do tego wagonu to jest na to tylko jeden jedyny sposób, czyli musisz tam bardzo agresywnie wejść i wyrzucić kogoś przez okno (bo nikt więcej tam się nie zmieści w tym szczelnym układzie trzymających w ryzach pozostałych), z tym że te osoby które akurat są w tym wagonie, to są szczególnie dobre (po prostu są w tym prawdziwymi mistrzami) w tym aby się nie dać z niego wyrzucić, he he.''

Gość

(Konto usunięte)

z tym że te osoby które akurat są w tym wagonie, to są szczególnie dobre (po prostu są w tym prawdziwymi mistrzami) w tym aby się nie dać z niego wyrzucić, he he.''

mniej więcej tak.

Ale, czy to, co w tym wagonie jest, jest na pewno tym, co jest właściwe i pożądane ?

Z tego co widać, ludzie ogłupieni historiami o tym wagonie, lezą w jego kierunku stając się podobni do tych, którzy z tego wagonu są...przez to ludzi ubywa...

Znowu antysemickie gówno zakompleksionych internetowych trolli.

oj, i w to gówno wlazłeś, fuj, teraz trzeba się umyć, tak tak, umyć, czyli woda i mydło, niestety :):)

To są pytania bez odpowiedzi ...

Czy Kazik przestanie trukac te durne tematy jak nakręcony .... To jest pytanie bez odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

http://www.tvn24.pl/druga-tura-kampanii-duda-w-kruszwicy-o-bankach,542311,s.html

"Sektor bankowy oszukał tysiące młodych ludzi, oferując im kredyty we frankach, często bez alternatywy - mówił w czwartek Andrzej Duda podczas spotkania z mieszkańcami w Kruszwicy (woj. kujawsko-pomorskie).

Duda podkreślał, że sektor bankowy w Polsce wymaga naprawy. - Banki zdzierają z nas najwyższe prowizje w Europie - zaznaczył.

Mówił tez o problemach osób, które zaciągnęły kredyty we frankach. - Co mieli robić młodzi ludzie, którzy chcieli się rozwijać, mieć mieszkanie, realizować swoje ambicje? Którzy słuchali: będzie dobrze, jest praca, będzie wyższa pensja. Wszystkie nadzieje zostały zawiedzione. A kredyt okazał się pułapką, bo nikt nie uprzedził dostatecznie mocno o wahaniach kursowych - zaznaczył Duda.

Ocenił, że "to banki odpowiadają" za trudną sytuację finansową "frankowiczów". - I to one powinny ponieść to koszty przewalutowania tych kredytów. Nie ma mowy, żeby dopłacali do tego wszyscy podatnicy, bo to nie podatnicy na tym zarobili, a banki."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Czy Kazik przestanie trukac te durne tematy jak nakręcony...

Nie zakończyłeś znakiem "?"

No i, w tym temacie piszesz... więc, kto tu jest durny ?

:):):)

Poza tym, wklejasz tu jakieś wszawe linki ...pytałeś, czy to kogoś interesuje ?

Najnowszy sondaż wyborczy - wieje optymizmem! :)

Jedyny zgrzyt to te 5% nowej formacji WSI tworzonej przez tow. Balcerowicza.

Lemingi muszą mieć na kogo głosować, ale miejmy nadzieję, że leming to już gatunek wymierający.

W każdym razie stabilnej większości PO nie ma jak stworzyć a na pewno nie z hamulcowym prezydentem.

JUŻ PO NICH! :)

Alleluja! :)

cd8ecc199a71229f7e6a9ae4f1d98285.png

Naiwność zwolenników PiS-u jest wielka. Gwarantuję, że oprócz wojenek ideologicznych, włażenia w d. Episkopatowi oraz ogólnej atmosfery zemsty na pokonanych przeciwnikach politycznych rzeczywistość zmieni się niewiele. Bojowe podskoki PL-Godzilli na arenie międzynarodowej także nikogo nie będą szczególnie obchodzić. Gospodarka nadal będzie oferować tanią siłę roboczą jako swój główny atut, bo innowacyjność nie idzie w parze z "mgłą smoleńską" w mózgach. Najniższy współczynnik kapitału społecznego w Europie spadnie jeszcze bardziej, bo czas będą sprzyjać pisaniu donosów na "bogaczy:, czyli osoby którym wiedzie się lepiej niż sąsiadom. Kryzys demograficzny będzie trwać, ponieważ jedyne lekarstwo - kontrolowana imigracja, nie jest dla tej formacji do przyjęcia. No chyba, że Polska wystąpi z UE, wyrzuci obcy kapitał i będzie strugać świątki i produkować grające koguciki. Tak więc, jak zwykle, dużo hałasu o nic.

pajace jak zwykle wybiegna na scene i zasmieca i rozsmiesza poczem beda musieli wyjsc sprzatacze i posprzątac.Celinska!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.