Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

W nawiązaniu do powyższego wątku wczoraj zrobiłem drugie podejście do maluchów AudioSolutions Guimbarde http://www.audiosolutions.lt/collections/guimbarde/

Pierwsze podejście było z Atollem IN100SE, wzmacniacz mocarny, nie marudzi nawet z dużymi podłogówkami a tutaj niespodzianka, gdzieś bas zniknął a spędziłem z nimi kilka dni na Audioshow z Audią Flight Three i było niesamowicie. No cóż pomyślałem, albo pomieszczenie albo wzmacniacz się nie dogaduje. Do wczoraj, kiedy nastąpiło drugie podejście, tym razem do lampy EL34SE o mocy 8W na kanał. I ... opad szczęki. Jest wszystko jak należy, bas z tych maluchów jest mocarny (w kategorii monitorów), scena szeroka i głęboka, lokalizacja super dokładna. W porównaniu z AudioSolutions Euphony 50 nie mają takiego zejścia na najniższym basie, ale fizyki się nie przeskoczy. I to może być ich dodatkowa zaleta, że nie emanując zbytnio najniższym basem pokazują więcej na średnicy i na górze. Lubią prąd, bo wzmacniacz musiał ciężej popracować niż z Euphonami 50. Kolumny całkowicie znikają z pomieszczenia, podobnie jak cała linia Rhapsody, Euphony AudioSolutions bez względu na wielkość kolumny. I ta muzykalność, która jest litewskim znakiem firmowym. Mocny punkt, który trzeba wziąć pod uwagę gdy szukamy monitorów do 20m2. A tutaj test niezależny dla ciekawskich :)

https://www.stereolife.pl/archiwum/testy-lista/1442-audiosolutions-guimbarde

Edytowane przez Scout
Gość

(Konto usunięte)

I to może być ich dodatkowa zaleta, że nie emanując zbytnio najniższym basem pokazują więcej na średnicy i na górze.

Bardzo trafnie to ująłeś...szkoda, że nie wszyscy takie zalety doceniają...

Co do samych Audiosolutions...nowy design, dla mnie bomba...jak będę szukał kolumn to pewnie będą na pierwszym miejscu...muszę się jeszcze z moją Jolą do Premium wybrać na odsłuch... :-)

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
  • 10 miesięcy później...

Zachecony waszymi opiniami na temat glosnikow od AudioSolutions jutro zadzwonie do Premiumsound z prosba o umozliwienie odsluchu monitorkow overture 202. No chyba, ze Panowie z Premiumsound odradza laczenie ich z in 100se. Podobno 202 czaruja srednica a ja tego wlasnie szukam.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Po rozmowie z Salonem Premium Sound jadą do mnie monitory Overture O202B, z setką od Atoll-a się lubią, zostaje pytanie czy polubią się z moim pomieszczeniem i ze mną. Po weekendzie podzielę się wrażeniami, nie znam szkoły brzmienia Audiosolutions, tym bardziej więc jestem ciekaw brzmienia jakie otrzymam z moją elektroniką. Konkurent jest godny (Dynaudio excite X 14 oraz "z pamięci" X18 - tu może trochę niesprawiedliwie porównanie bo cena sklepowa dużo wyższa ale już po rabacie robi się identyczna jak Overture O202B).

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 1 rok później...
  • 5 miesięcy później...

Serdecznie zapraszamy na prezentację nowej linii Audio Solutions Figaro podczas nadchodzącego Audio Video Show.

W tym roku nowych modeli kolumn będzie można posłuchać w dwóch miejscach.

STADION NARODOWY Sala 137 - prawdopodobnie zagrają AudioSolutions Figaro L w towarzystwie wzmacniacza Hegel H590

PremiumSound%20+%20Camax%20Figaro%20L.jpg?1541724073544

Hotel Radisson Blu Sobieski Sale Magnat 1 i Magnat 2 - zagrają Audio Solutions Figaro S w towarzystwie elektroniki Feliks Audio, Cocktail Audio i Audio GD

thumb_73-PremiumSound-4HiFi.jpg?lm=1541673060

Wisienką na torcie, mają być kolumny Audio Solutions Vantage S Anniversary Edition, które mają przyjechać razem z konstruktorem i właścicielem Gediminasem Gaidelisem. Liczymy, że uda się je choćby krótko zaprezentować podczas imprezy.

big_1-white.png?lm=1541518620

Więcej aktualnych informacji na temat AVS 2018 i tego co i kiedy będziemy prezentować, znajdziecie w wydarzeniu AVS 2018 na naszym fanpage na FB - https://www.facebook.com/events/1767623736699119/

Kto słucha, nie błądzi...

• 10 miesięcy później...
W dniu 17.09.2019 o 12:20, Scout napisał:

Witamy, możesz coś więcej napisać o dźwięku? Czym je napędzasz ?

Napędzam je Pathos Classic Remix i CA CXN v2.

Nie potrafię pisać o muzyce, za to lubię jej słuchać ? . Dźwięk określiłbym jako ciepły, z mocną podstawą basową ale bez tej "kluchowatości" basu jaką często można usłyszeć z kiepskich głośników. Wysokie tony nie kłują w uszy ale słychać je bardzo dobrze, dobra separacja instrumentów. Szerokość sceny i jej głębia wystarczająco dobra :-).

Generalnie jest to bardzo muzykalny zestaw (nóżka sama chodzi ? ), przy którym można stracić dużo czasu!

• 1 miesiąc później...

Zapraszamy już od jutra na Stadion Narodowy sala SKY BOX 137

Zaprezentujemy Virtuoso M i S w towarzystwie monobloków Shanling A600, Line Magnetic PRE LM-512CA i Rockna Audio Wavedream NET i DAC Signature. Stoliki Solid Tech i okablowanie Tellurium Q. Do tego pyszna kawa z trójmiejskiej palarni Pello Cafe.

AVS2019 Premium Sound.jpg

Line Magnetic Pre LM-512 CA.jpg

Shanling A600 Mono Power Amplifier.jpg

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich użytkowników AudioSolutions i chciałbym dołączyć do grona klubowiczów.

Od dwóch lat jestem posiadaczem kolumn AudioSolutions Emphony 140.  Grają one u mnie z włoską integrą Bluenote S3 Signature i odtwarzaczem CD tej samej firmy, ale pod nazwą Glodenote Koala SS. Wszystko to spięte okablowaniem firmy Tellurium Q Black.

Kolumny sprawują się bardzo dobrze, chodź dół jest trochę zaokrąglony za to super średnica i nienatarczywa góra pasma.

Wzmacniacz + CD grają po ciepłej stronie i dobrze się zgrały z Emphonami 140, w szczególności spokojne utwory bluesowe i jazzowe, a wybitnie brzmią wokale kobiece.

P.s. Wesołych Świąt i samych dobrych odsłuchów w Nowym 2020 Roku. 

• 3 tygodnie później...

Zainteresowanych odsłuchem kolumn AudioSolutions Virtuoso M i Virtuoso S, serdecznie zapraszamy do naszego dealera 4HiFi w Gliwicach.

AudioSolutions Virtuoso S w Gliwicach.jpg

AudioSolutions Virtuoso M i S w 4HiFi.jpg

Oprócz tych dwóch modeli, mają też na miejscu i udostępniają do odsłuchu całą linię Figaro. 

Zapraszamy.

Edytowane przez Premiumsound

• 1 miesiąc później...
W dniu 17.09.2019 o 12:20, Scout napisał:

Witamy, możesz coś więcej napisać o dźwięku? Czym je napędzasz ?

Coś tu strasznie mały ruch więc napiszę kilka słów po dłuższym okresie słuchania tego sprzętu.

Miałem okazję przetestować wzmacnacz Audia Flight FL Three S. Każdy aspekt dźwięku w stosunku do Pathos się poprawił. Szczególnie bas, a tak naprawdę jego kontrola i zejście. Wysokie tony nabrały większej dźwięczności i pogłębiła się scena. Nie ma za to aż tyle "słodyczy" przekazu, no ale coś za coś.  Pathos w zestawieniu z O203F jest świetny do jazzu, soulu itp klimatów ale do rocka nie za bardzo.

Dopiero w połączeniu z Audia Flight usłyszałem pełnię potencjału tych kolumn!

Jeśli ktoś byłby chętny na Pathosa to zapraszam. Jest na gwarancji.

Edytowane przez Ken

AS Overture i Audia Fligght to bardzo dobre połączenie. Overtury są ciemne w brzmieniu i Audia wyciąga z nich wszystko, co najlepsze. Pathos gra ciut za gęsto.

Gratuluję systemu.

W dniu 20.02.2020 o 08:43, Premiumsound napisał:

AS Overture i Audia Fligght to bardzo dobre połączenie. Overtury są ciemne w brzmieniu i Audia wyciąga z nich wszystko, co najlepsze. Pathos gra ciut za gęsto.

Gratuluję systemu.

Dzięki! Korci mnie, żeby porównać AS O203F z Amphion Argon 3 LS...miałem kiedyś 7L i byłem zachwycony. Niestety priorytety życiowe zmusiły mnie do sprzedaży...

W dniu 20.02.2020 o 08:43, Premiumsound napisał:

AS Overture i Audia Fligght to bardzo dobre połączenie. Overtury są ciemne w brzmieniu i Audia wyciąga z nich wszystko, co najlepsze.

Czy możesz coś napisać o połączeniu AF z AS Figaro S? Co zyskujemy w porównaniu do O203F?

Figaro to zdecydowanie lepsze kolumny w każdym paśmie. Są też łatwiejsze do wysterowania dla wzmacniaczy. Wszystkie podłogówki są trójdrożne i nie schodzą poniżej 4ohm, mając dość wysoką skuteczność 91db.

Brzmienie Figaro jest bardzo organiczne na średnicy, dociążone, lekko ciemne, więc z Audią optymalnie,  z dobrze kontrolowanym basem,  świetnie budują scenę w głąb.

• 2 tygodnie później...

Witam klubowiczów Audio Solutions. Poszukuję do swojego systemu ( MF M6si, N70AE ) nowych monitorów.
Wczoraj miałem okazję pierwszy raz zobaczyć Figaro B i przyznam że bardzo wpadły mi w oko. Co prawda aktualnie w testach mam inne paczki: Goldy 100, jako rozwinięci Silver 100, ale w salonie z elektroniką Naim dużo lepiej wypadły Figaro B.

Liczę na to że u mnie będzie nie gorzej, po weekendzie chciałbym posłuchać ich u siebie, jak się uda i nie będzie przeszkód, to mam nadzieję że wpadną w ucho i dogadają się z moim systemem.

Może ktoś miał okazję posłuchać ich z MF6si?

Jak mam rozumieć coś takiego: Maksymalne napięcie zasilania: 100 W?

Czy to się tyczy mocy wzmacniaczy, M6si jest dla nich zagrożeniem?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Zdecydowanie nie jest zagrożeniem, bo nie ma czegoś takiego jak za mocny wzmacniacz. Prędzej uszkodzi głośniki wzmak za słaby, który wysyła zniekształcenia niż mocny wzmacniacz z czystym sygnałem. Musical 6 powinien się z nimi dobrze zgrać, bo ma spory bas i dociaży te głośniki, wyciśnie z nich wszystko. 

Opis na naszej stronie jest błędnie przetłumaczony, musimy to poprawić.

Edytowane przez Premiumsound

• 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

A ktoś słuchał monitorów "Vantage b"  ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

W dniu 2.10.2020 o 10:36, szczypior88 napisał:

Melduję się w klubie z Figaro B?

Baaaardzo fajne monitory. Ja dojrzałem i zostałem z Guimbardami ?

Wszystkie Audiosolutions lubią się z lampą, także polecam. 

W dniu 4.10.2020 o 10:15, babatular napisał:

A ktoś słuchał monitorów "Vantage b"  ?

Obawiam się, że w PL jeszcze nikt, ale pracujemy nad tym ?

Witam, czy ktoś miał możliwosc odsłuchu podłogówek Figaro S? Jeśli tak, to jakie  były wrażenia brzmieniowe oraz z jaką elektroniką były łączone, tzn lampa czy tran? Słucham dużo klasyki, jazzu i utworów "unplagged", preferuję naturalne brzmienia instrumentów z ich fakturami, wybrzmieniami i dużą ilocią powiertrza w dźwięku, pokój 16m2. Czy ten model kolumn to dobry kierunek w moim przypadku? A może coś innego, np Figaro B? Z góry dziękuję za sugestie.

Edytowane przez Sebian
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.