Skocz do zawartości
IGNORED

Tara Labs THE ONE - czy ktos sluchal

arturw

Rekomendowane odpowiedzi

arturw

Mam podobne zdanie jak Arek67 -300il jest urządzeniem szalenie sterylnym,szkoda ,że nie nabyleś starszej 300ki lub nowszego modelu 400.

Obydawa urządzenia grają zdecydowanie cieplej i przyjemniej,ponadto w wielu przypadkach stosowanie XLRów wnosi spore ochlodzenie i większą sterylność dzwięku.Teoretycznie jest wrażenie większej holografii,lecz w większości przypadków idzie za tym dość duże schlodzenie dzwięku.

No ,ale życzę by ta Tara usunęla Twoje bolączki.

Sprzet stoi w pomieszczeniu dobrze wytlumionym , na pewno w murowanych lub betonowych scianach byloby za ostro , ja mam gipsowe sciany , podloga -sufit drewno . Poprzednio uzywalem MIT AVT 2 i bylo jakos za cieplo , co do Krella to tez mysle o 400xi ale po tych ostatnich obnizkach nie mam pojecia za ile sprzedac 300iL.

Żółty

Masz racje wszystkie auta mają cztery koła, jedne bardziej napompowane a inne mniej.

Ale srebro lub miedz OFC ma zawsze ten sam skład chemiczny.Natomiast konstrukcja kabla przy częstotliwościach akustycznych jest bez wpływu na jego parametry- co można łatwo przeliczyć i namacalnie pomierzyć.

Zanim doszedłem do tego co napisałem na tego typu "super kabelki", które miały coś poprawiać wydałem kupe kasy.

Całe szczęście że udało mi się to posprzedawać choć niestety ze stratą.Teraz używam srebrnego QUEDa tylko dlatego że tylko on się został i dlatego też że srebro jest ociupinkę lepszym przewodnikiem miż miedz.Co do jego wpływu na dzwięk to nie znam nikogo kto rozróżni go ze zwykłym OFC.

marekzawa: i bardzo dobrze. odzyskane pieniądze będziesz mógł wydać na laryngologa :-)

a wracając do meritum sprawy - słuchałem kilku różnych modeli Tary i choć zawsze urzekały mnie swoją przejrzystością i stereofonią, to jakoś nigdy nie mogłem zaakceptować zbytniego wyszczuplenia zakresu dolnej średnicy/wyższego basu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Maciekzawa:

To nie bylo na poważnie.

Dyskusji na temat "słychać kable, czy nie słychać" było tu trochę i nie chcę zaczynać następnej.

Ja usłyszałem różnicę i tyle (fakt, że po Siltechach z baardzo wysokiej półki podpięte zostały Audioquesty z dolnej). Jeśli na Twoim systemie nie słychać różnicy to zazdroszczę - parę problemów "z głowy".

Pozdrawiam

Żółty

OK ! :))

Elberoth

Po wyszczupleniu dolnej średnicy wyższego basu napewno udam się do larygologa ,tylko nie wiem czy on to słyszenie zaakceptuje i nie odeśle na poważniejsze badania :))

A tak na poważnie o tych kablach, to jest tyle samo ludzi "wierzących" że coś pomagają co sceptyków ,którzy twierdzą że to lipa i zwykły chyt marketingowy do nabijania kasy.Ja za przejście do grupy sceptyków musiałem słono zapłacić.

Miałem kiedyś okazję słuchać Tara One w systemie lampowym ,powiem tylko że to był spektakl.Według mnie kabel to ścisła czołówka Hi-end.Ale Krell i Nautilusy to krew z uszów.Nie wiem dla czego proponują takie zestawy, koszmar.

Tara Labs jest "sucha" tak samo jak i Qued. Moim zdaniem tylko do lampy.

Te kabelki są analityczne i niemuzykalne czyli rozbicie na atomy:) Brak spójności i homogeniczności.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.