Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 15k z salonu, ale ex-demo, super przecena, wyprzedaż.

maciek36

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Powoli przymierzam się do zakupu wzmacniacza. Generalnie skupiam się na rynku wtórnym, ale wybór jest ograniczony, więc pomyślałem, że poszukam wzmacniacza w salonie, ale z jakiejś super wyprzedaży, ex-demo. Coś co będzie naprawdę dealem życia :) Koszt max takiego wzmacniacza to 15 000zł.

Wzmak ma napędzić AP Virgo V (ver 8ohm), ale nie wykluczam zmiany kolumn na coś mniejszego, gra to razem w M2tech Young DSD.

Proszę Was o nieskupianie się specjalnie na dobraniu wzmaka pod to co mam, a raczej wklejaniu linków do sklepów, lub informowania jeśli Ktoś wie, że gdzieć coś wyprzedają w bardzo dobrej cenie :)

Dzięki

Dla zachęty np coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja bym wziął tego Cary od razu ! I po sprawie.

Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witaj,

od 4 maja będziemy mieli w naszym salonie akcję wyprzedaży ekspozycji, myślę że coś ciekawego u podanym przedziale cenowym u nas znajdziesz. Zapraszam do kontaktu od poniedziałku.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witaj,

od 4 maja będziemy mieli w naszym salonie akcję wyprzedaży ekspozycji, myślę że coś ciekawego u podanym przedziale cenowym u nas znajdziesz. Zapraszam do kontaktu od poniedziałku.

ja to ten co teraz Myryada z20 wypożyczył i polubił, no właśnie, a będzie coś z lamp? też się trochę boję, bo ja od depeszy do rammsteina, a audiolab jest uniwersalny. Są jakieś uniwersalne lampy, zbliżone charakterem do audiolaba tylko z lepszą barwą?

Mity o rozlazłym basie we wzmacniaczach lampowych powstają po tym, że ludzie wnioskują to po odsłuchu sprzętu lampowego za ok 2 tyś, wzmacniacze lampowe w cenie 20 tyś to już jest inna liga, nie da się z tymi tanimi ich w ogóle porównać.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Otóż to !

Może nie jest to dynamit jak z 500W wzmacniacza tranzystorowego ale w zupełności spełnia oczekiwania.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Lampy słucham raz, Delta Studio, jakieś 10 lat temu, przepraszam więc za propagandę :D

Odezwę się więc do salonu, czy oferta aktualna, zobaczę co Q21 będzie miało i czekam na linki od Was :)

Trochę boję się lamp. Czy ten Cary napędzi Virgo, żeby bas nie był zbyt rozlazły ?

Co takiego...? 120 W z lampy w PP mialoby nie napedzic ? Jesli cena odpowiada, to bierz z zamknietymi oczami :-)

Mój lampowy 30-watowy LAR napędza kolumny z 30 cm niskotonowym produkcji ATC tak, że szczęka opada!

Dodatkowo jest to bas wysokiej próby.

Nie ma co bać się lampy, ja też się obawiałem, a teraz jestem zachwycony.

Do tranzystora już raczej nie wrócę...

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

dla mnie tez nie ma powrotu do tranzystora. Jak ktoś spróbuje lamp to trudno o inny scenariusz

solidny 30W lampowy piec push pull wysteruje większość kolumn na rynku

ja mam 20W i goni kolumny 87db

na forum jest uzytkownik pieca UR 12W ktory napędza wydawałoby się trudne Kefy Ls50

Mój lampowy 30-watowy LAR napędza kolumny z 30 cm niskotonowym produkcji ATC tak, że szczęka opada!

Moje kolumny byly kiedys rowniez odsluchiwane nawet z lampka Sun Audio SV2A3 o mocy - az 3,5 W i to w SE ( z oryginalna firmowa i z klonem ) i bylo bardzo dobrze :-) Tyle, ze ze one maja wysoka skutecznosc, a co wazne, impedancja nie spada ponizej 6 ohm.

Bardzo fajny temat ;-)

Ja dla odmiany szukam odtwarzacza CD.

Też myślałem o rynku wtórnym ale wybór mizerny a oczekiwania wysokie. I rozglądam się w ofercie wyprzedażowej ex-demo.

Chyba założę podobny temat ale odnoście CD.

Owocnych poszukiwań.

Trochę boję się lamp. Czy ten Cary napędzi Virgo, żeby bas nie był zbyt rozlazły ?

Zero obaw, AP bardzo lubi lampy, a 100 wat bez zadnych, ale to zadnych klopotow napedzi, nasyci i rozbuja te kolumny. Bardzo polecam lampki do AP. Swietny dzwiek, czar po prostu, nie ma co tu fantazjowac.
Gość numik

(Konto usunięte)

Bardzo fajny temat ;-)

Też myślałem o rynku wtórnym ale wybór mizerny a oczekiwania wysokie. I rozglądam się w ofercie wyprzedażowej ex-demo.

Owocnych poszukiwań.

w audio trendt robią dobre oferty na Densena i Audia Flight

Bardzo fajny temat ;-)

Owocnych poszukiwań.

Dzięki i również powodzenia :)

Wiem, że w zakładce hi-end jest temat ogólnie o promocjach w sklepach audio i linki, ale dość "mało żywy".

O Audia Flight myślę bardzo poważnie, ale nie mają nawet FL 50.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest tego wiecej, ale tak na szybko, najciekawsze linki ktore nie wymagaly glebokiego szukania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam

Moja propozycja :

Ukryta Zawartość

Tylko błagam nie pisz że ma tylko 2x15 W .

Ukryta Zawartość

jak myślisz o wzmaku z audia flight to zwórć uwagę na two, albo lepiej na one, tylko ten ostatni tylko i wyłacznie wchodzi z oferty promocyjnej, bo przekracza znacznie 15kpln

jak myślisz o wzmaku z audia flight to zwórć uwagę na two, albo lepiej na one, tylko ten ostatni tylko i wyłacznie wchodzi z oferty promocyjnej, bo przekracza znacznie 15kpln

Na allegro Two kilka dni temu poszła za 6300 chyba ostatecznie, a początkowo 7k stała. NIe wiem, czy w ogóle w PL jest szansa odłuchać wzmaki tej marki. Tzn Three jest we wspomnianym wyżej sklepie, a na allegro za 14700 FL100, ale tyle mogę dać w sklepie.

Witam

Moja propozycja :

Ukryta Zawartość

Tylko błagam nie pisz że ma tylko 2x15 W .

No tak, ale to żadna okazja. Cennikowo 10k i tyle trzeba zapłacić. Ja szukam czegoś może i troszkę droższego, ale w dużej przecenie.

Ukryta Zawartość

No tak, ale to żadna okazja. Cennikowo 10k i tyle trzeba zapłacić. Ja szukam czegoś może i troszkę droższego, ale w dużej przecenie.

Witam

To znaczy , to że kupisz wzmacniacz okazyjnie sprawi ze będzie grał lepiej ? Nie rozumiem twojego toku myślenia ? Chcesz kupic bardzo dobry wzmacniacz do 15 tyś ? Ten jest jednym z najlepszych w tych pieniądzach . A może chcesz kupic gorszy przeceniony z 20 tys na 10 tyś ? To ci bardziej poprawi samopoczucie ? Nie ogarniam tego .......

pozdr.

NIe chcę tutaj dyskutować, bo mi się ton nie podoba. Nie musisz ogarniać. Temat wątku jest wyraźny i to moja sprawa. NIe muszę kupować pierwszego lepszego przecenionego.

Poza tym jak sam wspomniałeś ten jest nich będzie najlepszy w 10k, a ja szukam bardzo dobrego w 25, ale nie za 25.

Nie ma czegoś jak jeden z najlepszych ,dla jednego będzie wzmak x a drugiego y

Każdy lubi coś innego

Przytoczony leben 300 też nie zgra się z wszytkimi kolumnami ,komuś będzie brakowala wykopu i szybkości u niego

:)

Witam

To znaczy , to że kupisz wzmacniacz okazyjnie sprawi ze będzie grał lepiej ? Nie rozumiem twojego toku myślenia ? Chcesz kupic bardzo dobry wzmacniacz do 15 tyś ? Ten jest jednym z najlepszych w tych pieniądzach . A może chcesz kupic gorszy przeceniony z 20 tys na 10 tyś ? To ci bardziej poprawi samopoczucie ? Nie ogarniam tego .......

pozdr.

Piweczko stawiam. Z drugiej strony w pierwotnym poscie slowa nie ma o dzwieku, chodzi po prostu o jak najdrozszy wzmacniacz, ktory przeceniono do kwoty 15 kola :)

Dźwięk wyjdzie przy odsłuchach, napisałem aby się nie skupiać do dobieraniu wzmaka do głośników, a na wylistowaniu okazji, przecen itd, więc proszę o to.

Wiem, że tutaj każdy jest mądrzejszy od każdego :)

A ja bym się nie czepiał. Zawsze można 2-3 egzemplarze z takich okazji odsłuchać i wybrać coś co zagra najlepiej. Jest szansa że wyższy poziom cenowy z przeceny zagra lepiej niż wzmak z niższej półki kupiony za pełną cenę. I myślę że właśnie o to koledze chodzi.

Co nie znaczy że cena jest/ma być wyznacznikiem jakości dźwięku.

Zdarzają się przecież porażki mimo wysokiej ceny lub mezalianse dwóch drogich elementów, które nie zabrzmią tak jak trzeba.

Niedawno widziałem za ok. 15 tys. ex-demo Sudgena Masterclass IA-4, który nowy kosztuje ok. 4 tys. funtów. Ogólnie warto zainteresować się tranzystorami w klasie A. Grają z zaletami lampy i tranzystora, oczywiście jak ktoś nie patrzy na rachunki za prąd i nie poddaje się ekoterroryzmowi:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.