Skocz do zawartości
IGNORED

BAT, Jeff Rowland, GamuT

lolo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lolo do jozwa

(Konto usunięte)

Tiaaa. Chciałem trochę zmienić charakter dyskusji i odejść od problemów związanych z np. Technicsem SLP-390 na rzecz ciekawszych konstrukcji. Pewnie ktos powie o czym dyskutować skoro nikogo na to nie stać. Stać - nie stać posłuchać i pogadać można. W końcu to jest hobby i nie trzeba mieć w kieszeni 30 tys. złotych by rozmawiać o tych klockach. Czy trzeba mieć Ferrari, żeby się nim zachwycać? Można przecież spotkać się z tymi wzmakami na wystawach, zrobić odsłuch u dealera lub może ktoś ze z bardziej zamożnych znajomych coś takiego ma. Przecież nie trzeba rozmawiać tylko o tym co mamy w domu.

Pzdr.

Gość lolo do CAS KP

(Konto usunięte)

Dzięki. A pamiętasz może charakter prezentacji. Słyszałem, że jest lekko ocieplony z niezłym fundamentem basowym. Niepamiętasz może jak były prezentowane wysokie tony. A-Mar jawi mi się jako firma fantom, mieli Myryada - teraz już nie mają, mieli JMLab - teraz już nie mają. Oni istnieją i sprzedają, czy to tylko legenda?

Pzdr.

Gość CAS KP

(Konto usunięte)

Słuchałem Jeff'a w kofiguracji z Audiomeca Memphisto II, przetwornikiem Audiomeca (nie pamiętam nazwy) oraz Mezzo Utopia.

Dźwiek - Hm - Ech - po prostu mnie nie stać :)

Natomiast - jeśli chodzi o sprzedaż tego klocka- to dystrybutorem jest A-Mar Audio.

CASKP

• 36 lat później...

Bardzo stary wątek ale nadaje się, żeby nie tworzyć nowego :-)

Czy ktoś z szanownych forumowiczów słuchał może integry Gamuta - DI 150?

Jeśli tak proszę o kilka słów opinii :-)

Pozdrawiam,

Cześć :)

Wspomnianej przez Ciebie integry nie znam. Głośników, które masz słuchałem w StudioPro w konfiguracji z AudioAero Capitole i końcówką mocy Plinius 102 (?), wszystko połączone Fadelami.

Był to pięknie brzmiący zestaw, wypełniający pokój muzyką. Próby przyłapania go na błędach, czy też wschłuchiwanie się w niuansiki można było odłożyć na inne okazje i systemy :) No bo po co, skoro zagrało to niezwykle naturalnie i płynnie?

Arek bierz Gamuty pod pachę i przyjeżdżaj do mnie! :) Posłuchamy w zestawieniu z Jazzem.

Pozdrawiam

Papamek

Hej :-)

Rozmawialiśmy już ale odpiszę też i tu.

Trochę jestem ciekawy jak wypadną z Jazzem, chociaż kiedyś go miałem i wydaje mi się, że będzie bdb :-)))

Co do odsłuchu monitorów to słuchałem prawie w takiej konfiguracji jak napisałeś.

Niestety prawie, bo bez AA Capitole a takie prawie jak wiemy robi 'małą' różnicę :-)

Plinius 102, lampowe pre Manley (modelu nie pamiętam), Cary Audio CD-303/300.

Najlepiej w moim odczuciu wypadło zestawienie - Plinius + bezpośrednio do wyjścia regulowanego Cary Audio + wyłączona lampa w trakcie pracy + Fadele :-)

Wciągało jak przez słomkę :-)

Poza tym nadal jestem ciekawy opinii integry gamuta, może ktoś coś skrobnie?

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.