Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z wyjściem na suba i apt-x - Cambridge Audio CXA80?

Tehtoril

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Szukam wzmacniacza stereo, który będzie miał wyjście na suba (mam fatalną akustykę w pomieszczeniu i bez suba się nie obejdzie) i bez problemu poradzi sobie ze streamingiem z telefonu/tabletu z androidem.

Na wydanie mam ok 5000zł i sprzęt będzie grał z monitorami Zaph SR71 (neutralne, pełny wokal i dobry bas [ale nie w tym pomieszczeniu]) jak i zlampizowanym cd CA 650.

Zastanawiam się też nad ampli Yamahy RX-A3030 jak i nawet małym Denonem F-109.

Kiedyś (z innymi kolumnami i cd) miałem wzmacniacz CA 650A, ale grało to zbyt odchudzonym środkiem jak dla mnie. Czy nowy CXA80 jest inny?

Czy ktoś miał okazję go słuchać? Może powinienem brać pod uwagę coś innego (apt-x i sub to priorytet)?

Proszę o porady :]

W tej cenie bez problemu zmieści się używany Harman Kardon HK990 i jeszcze zostanie kasy na płyty.

Dwa wyjścia na suba, wbudowany DAC, a do tego dual mono, tor symetryczny i clou programu - system korekcji akustyki pomieszczenia. Taka korekcja w zakresie niskich częstotliwości powinna się niezłe sprawdzić przy problemach z basem, które opisujesz. Może się nawet okazać, że po korekcji sub nie będzie już potrzebny.

Inna rzecz, że problem z niedoborem basu w pomieszczeniu wynika zazwyczaj z nieoptymalnego ustawienia kolumn i/lub miejsca odsłuchu. Takie kwestie można często rozwiązać nie wydając ani złotówki, dlatego przed wymiana wzmacniacza proponuje zasięgnąć rady kolegów z działu 'Akustyka'. Czasem wystarczy niewielka korekta w ustawieniu kolumn i nagle okazuje się, że nie trzeba wcale zmieniać sprzętu.

W sumie, dlaczego by nie :]

Obfocę salon i zobaczymy co mi podpowiedzą mądrzejsi ode mnie :)

Jeśli to nie pomoże, ponownie poproszę o pomoc w doborze sprzętu :)

Co do HK990, to trochę mam obawy co do trwałości używanych sprzętów HK, ale może niesłusznie.

Dzięki za rady :)

W tej cenie bez problemu zmieści się używany Harman Kardon HK990 i jeszcze zostanie kasy na płyty.

Dwa wyjścia na suba, wbudowany DAC, a do tego dual mono, tor symetryczny i clou programu - system korekcji akustyki pomieszczenia. Taka korekcja w zakresie niskich częstotliwości powinna się niezłe sprawdzić przy problemach z basem, które opisujesz. Może się nawet okazać, że po korekcji sub nie będzie już potrzebny.

Inna rzecz, że problem z niedoborem basu w pomieszczeniu wynika zazwyczaj z nieoptymalnego ustawienia kolumn i/lub miejsca odsłuchu. Takie kwestie można często rozwiązać nie wydając ani złotówki, dlatego przed wymiana wzmacniacza proponuje zasięgnąć rady kolegów z działu 'Akustyka'. Czasem wystarczy niewielka korekta w ustawieniu kolumn i nagle okazuje się, że nie trzeba wcale zmieniać sprzętu.

Pelna zgoda.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.