Skocz do zawartości
IGNORED

Pathos- zna ktos te wzmacniacze?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Soso

Susznie ,że namawiają na tą firmę.Nie dość,że się otarlem ,to nawet dotykalem i sluchalem Pathosa Twin Tower.

Kapitalne wzmaki,na dodatek mają swoje niepodobne do niczego innego brzmienie.

Fajna podstawa basowa z odrobiną miękkości ,lecz nie tracąca szczególów,przepiękna

średnica z pięknym vocalem.Wysokie tony są stonowane ,pierwsze wrażenie jakby ich brakowao,lecz w miarę uplywu czasu te odczucie mija i następuje pelna gama wszelkich smaczków calej górki.

Pathos nie jest mistrzem szybkości, ale nie jest wolny,jest dokladnie w "sam raz".

Z pewnością jest to jeden z najbardziej muzykalnych wzmacniaczy jakich sluchalem bez względu na cenę.

Posluchaj go koniecznie,ponieważ wyroby tej firmy to cala kwintesencja muzykalności.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Zgadzam się z Frankiem, że te wzmacniacze mają swój charakter. Bez odsłuchu nie ma szans na sukces. Mnie ten dźwięk nie odpowiadał (w przeciwieństwie do wyglądu), ale nie dlatgo że był zły tylko dlatego, że wolę inny.

Jak każda rzecz z własnym charakterem (dźwięku) budzi emocje i kontrowersje ale zły nie jest.

Sluchalem w CA z CDP Atoll 100 i Tannoyami /Eyris?/. Jak dla mnie gral zbyt tranzystorowo /cokkolwiek by to mialo znaczyc/ - w sumie nie przekonalem sie do tego soundu.Natomiast Kenneth pokazywal mi entuzjastyczne opinie ze Stereophille nr 4/2004 (chyba). Pozdr.

PS. Jak graja kabelki Harmonics Ref. ?- tez rozgladam sie za czyms lepszym.

Cezary

Można zarzucić wszystko Pathosowi ,ale tarnzystorowe brzmienie ?????????????????

Nic z tego nie rozumiem.

Być może było to wynikiem fatalnej konfiguracji i wyjątkowej ignorancji sprzedawcy.

Przykład przez Ciebie podany jest typowym przykładem zniechęcenia klijenta do bardzo dobrego wyrobu.

Niestety w wielu miejscach nie robi się próbnych konfiguracji ,a wiadomo ,im bardziej wyrafinowany sprzęt,tym trudniej zestawić cały system.

Pathosy stoją niedaleko mnie w Klinice Dźwięku, ale tamtejsza obsługa może zniechęcić do bycia audiofilem w ogóle. Chociaż tyle, że dorobili się pokoju odsłuchowego z prawdziwego zdarzenia w nowym miejscu na 2 piętrze w Promenadzie.

• Redaktorzy

Zbig - pracuję 4 piętra nad nimi i jeszcze do nich do nowego salonu nie zajrzałem. Nie wiem o co chodzi, ale nie ma u nich tego klimatu, króry jest (był?) np. na Ratuszowej albo w AudioForte. Pewnie wszystko zależy od "profilu" bo Klinika nastawia się raczej na trochę inny rodzaj odbiorcy (czyli kupującego oczami itp).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>Fr@ntz

Bo obaj chyba lubimy ciepły dźwięk, a tam jest tak "klinicznie". Żeby chociaż klinika zaproponowali :-)

Może zrobimy im flash moba? To jest pomysł - zakładam wątek na bocznicy.

soso

posiadam pathos logos też hybryda, tyle, że droższy model. co do dżwięku - Frank wyjął mi z ust (klawiatury?) - niski bas, dośc dobrze kontrolowany, ale trochę miękki. średnica jest fantastyczna, naturalna, wokale miodzio. wysokie jakby troszkę zgaszone, zero ostrości, trąbka Davisa nie jest tak przejmująca, jak by się chciało, ale dokładnie jak w przypadku Franka w miarę słuchania logosa, przestaje mi to przeszkadzać - dzięki temu można go słuchać godzinami

soso

właśnie sprzedałem Arcama FMJ, a na nowy cd pieniążki będą w styczniu, wtedy też mój system wzbogaci się o S&L Centurion, obiecuję sobie wiele. przewiduję tylko powazne trudności w nabyciu tego cd, ponieważ wybór urządzeń z górnej półki jest bardzo ograniczony, przewiduję wycieczki do Krakowa, na Śląsk, a chciałbym odsłuchy przeprowadzić w domu, nie wiem w jakim stopniu będzie to możliwe

Pozdrowionka,ja pierwszy raz...tu...Co do Pathosa Classica to właśnie od dwóch tygodni mam go w domu i ...z kazdym dniem coraz bardziej jestem zadowolony,do muzyki,której słucham,tj.jazzu jest wymarzony,przynajmniej na dzien dzisiejszy.Jedyny mankament,dość długo się rozgrzewa,z każda minutą gra coraz lepiej,i warto czekać cierpliwie.Gorąco polecam,jeśli słuchasz dużo wokalu,jazzu akustycznego to jest sprzęt dla Ciebie.S.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

PMD

właśnie nie wiem, linn ikemi, najniższy dzielony cec, mbl to dostanę w katowicach, bielsku, właśnie zauważyłem ogłoszenie Elberotha o przetworniku Theta DS Pro Basic III i zacząłem się trochę ślinić, ale kaska będzie dopiero w styczniu, może do tego czasu nie sprzeda - do tego jakiś miły transport i moja droga w poszukiwaniu ideału na jakiś czas byłaby zakończona (nie liczę kabelków!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.