Skocz do zawartości
IGNORED

DNM RESON-prosze o informacje gdzie kupic

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac siec nie natknalem sie gdzie mozna dostac DNM Reson Lsc glosnikwy na metry.

Prosze o link do sklepu gdzie mozna go nabyc, jesli ktos takowa informacje posiada.

Z gogy dziekuje Ł

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Kiedyś były tu na przykład,jak jest teraz nie wiem,zadzwoń i sprawdź.

http://audioforte.com.pl/

http://audiopunkt.com.pl/statics/index.html#boxes-content

http://www.sklep.megahz.com.pl/manufacturer/dnm-reson

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Wszystkie propozycje sprawdzilem przed rozpoczeciem tematu-wszystkie 3 nie posiadaja. Sa dostepne powszechnie jedynie 4 zylowe, a mnie zalezy na LSC 2 zylowym.

Internet przesledzilem chyba juz caly i "ani widu ani slychu"

Uzywki znalazlem na allegro ale nie sa w pozadanej dlugosci 2x2,5m

Jak masz nieagresywny zestaw, to radzę kupić miedziany kabel solid 2 x 0,5 mm.

Wydasz grosze ( pewnie z 5 zł za całość 2 x 2,5 m ) i zobaczysz, czy dużo mu brakuje do Resona.

Kumpel miał ten kłopot rok temu; kupił taki kabelek i gra do dzisiaj z zadowoleniem.

Nie każdy system jednak wytrzymuje tak przejrzysty kabel; trzeba to po prostu sprawdzić...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zdaje sobie sprawe ze nie kazdy system przymie ten przewod. Sek w tym ze mam Creeki + eposy wiec jest raczej to przemyslany powod i chec posiadania.. Na dzien dzisiejszy mam niesmiertelne procab ls25 zatem licze na delikanakosmetyke dzwieku.

Będzie pewnie bardziej analityczny i otwarty dźwięk, ale nie wiem czy "Otake" zmiany idzie ;-)

Jest to kabelek bardziej przejrzysty, niż Reson ze względu na mniejszą o 0,2 mm średnicę.

W każdym razie polecam ten eksperyment; nic nie kosztuje, a uświadamia kierunek zmian;

szczególnie na instrumentach akustycznych czy wokalu.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Moj system jest wystarczajaco jasny i analityczny, to wlasnie powod poszukiwan resona aby nieco skorygowac ta tendencje, wlasnie dlatego staram sie trzymac z daleka od dodatkowego rozjasniania dzwieku.

Nie mniej nie jest latwe znalezc sklepu ktory zajmuje sie jego sprzedaza, choc jeszcze jakies 2 miesiace temu byl, ech ta moja opieszalosc...

Jeśli kolumny mają klasyczną - Eposowską tekstylną kopułkę, to raczej nic złego nie powinno się dziać.

Powiem więcej - mam IC z tego kabla i dopiero teraz pełnię barwy i otwartość dźwięku,

ale to jest ZAWSZE kwestia indywidualna każdego słuchacza.

Poza tym zwykły kabel YDY o przekroju 1,5 mm2 to akurat średnica Resona czyli 0,7 mm ;-)

Z nim też kiedyś eksperymentowałem, ale jak dla mnie był za mało precyzyjny.

..od kiedy Epos stosuje klasycznie (czyli zwykle) tekstylne kopułki ?!?!?!

Epic/Elan to cień Eposa, może jakieś 35%

Kolega posiada i tak już kastrowanego 12i ale ciągle z metalowym tweeterem.

ale zgadzam się z Tobą że Reson gubi część informacji w porównaniu z lepszymi/droższymi przewodami

Brałem pod uwagę np: K1 czy K2, a jeśli to metalowiec, to analityczności zapewne nie brakuje.

Stąd pewnie poszukiwanie złagodzenia krawędzi dźwięku, sądząc z opisu.

A przyczyną jest właśnie metalowy tweeter, bo co do kompletu Creeka, jest on, jak to się mówi:

"poza wszelkim podejrzeniem" ;-)

Mogę się oczywiście mylić, ale najprostszym testem jest kontrola słuchawkami.

Na wyjściu wzmacniacza trzeba porównać ich barwę z głośnikami i wszystko jasne.

Zresztą jest wielu miłośników takich kopułek i dla nich może to jest "Graal".

Są ze dwa instrumenty świetnie przez nie odtwarzane, ale mają "swój" charakter...

http://www.highend.cz/old/productpages/epos/testy/2005-08M22HiFiMuzyka.pdf

Zerknijcie prosze na zwrotnice w tych eposach.

Czy próbowałeś inaczej podłączać kable; zgodnie lub nie z sugestiami testującego ?

Może tu jest klucz. Ja bym podłączył do dolnych zacisków, gdyby było zbyt analitycznie.

Oczywiście tylko jedną i porównywał z inaczej podłączoną drugą na materiale MONO.

W końcu przy tylu zaciskach...

audioburak

Tematem jest to gdzie kupic resona, link odnosi sie generalnie do sparowania/wykozystania/uzycia dnm w eposach stad pomysl ich uzycia w moim systemie.

Ja posiadam monitorki M12i a m22 to poprostu przyklad ze konstruktorzy z niego kozystaja wew. kolumn eposa.

Zeby byla jasnosc ja chce wiedziec gdzie kupic nic wiecej ;)

W Audiopunkcie 4-żyłowy; nie ma przecież chyba problemu z dostawą, skoro jest.

Nie chcę przygadywać kalekom, bo może masz problemy i dyktujesz swoje posty sekretarce

( jak w filmie "Nietykalni" ) biorę to pod uwagę i z góry przepraszam ;-)

A teraz na poważnie, bo może chcesz "oryginał" - na to już nie poradzę.

Wystarczy rozciąć Resona 4-żyłowego na dwa 2-żyłowe i już...albo komuś zlecić.

Zaręczam Ci, że dźwięk naprawdę nie ulegnie degradacji po takim zabiegu.

Do tego zapłacisz tylko za potrzebne 2,5 metra ;-)

Ja posiadam monitorki M12i a m22 to poprostu przyklad ze konstruktorzy z niego kozystaja wew. kolumn eposa.

YY ja mam eposy seria Mi i takich kabli tam nie uświadczyłem:) ale są to nadal lite druty, a wyglądają tak :)

eposm110.jpg

Nie chodzi o eposy serii M ale o Eposy serii M22 na przykladzie wyzej podanym. Przykladzie pewno jednym, jedynym i wyjatkowym jak kto woli ;)

Ja mam wersje M12i nie rozkrecam jednak ;), raz popelnilem to w kefach a dopiero dzis skonczylem ostateczne modyfikacje in +

kolor resona-nie myle sie raczej ;))? :P Zerknij na tonsiloskie te sa czasem bardziej minimalistyczne, ale nie o to chodzi. Generalnie chodzi o jedno zeby dzwiek dawal radosc a te w 12i to nie dowiem sie naocznie i nie kus prosze;DDogrlem kefy iq w relacji ceny 1:3 wiec nie najgozej ale co wiem po drodze to wartosc kolumn mysle niewiele prerasta, l

Audioburak pozdrawiam wariacie ;) nie mysl ze o solid nie wiem, nawet je w kefach dzieki Tobie zapeklowalem, ale musisz miec wiecej szacunku do siebie zeby ukazc cos innym ludzikom... poradze jak to zrobic na forum audio, ale dodam to w nawias ( TY)

Znam odpowiedz na moje pytanie a dzien dzisiejszy i teraz na powaznie pisze. Warto poprostu nie tyle szukac co dac ogloszenie ze sie szuka i bywa ze sa ludzie chetni do wymiany na plny!

Ja tak znalazle za co dziekuje bo okazalo sie ze wymienilem sie z kolegoa z forum co juz z samego faktu ma wieksza wartosc niz te nowe sklepowe ;)

No i git.

Daj tylko krótką notkę czy dźwięk poszedł sobie w.... czy tam, gdzie chciałeś ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.